Acolo unde munții aproape că își ating tâmplele, unde apele tumultoase ale Oltețului sapă necontenit în calcarele milenare ale masivelor Căpățânii și Parâng, la poalele celor doi coloși se află localitatea Polovragi.

Drumul către Peștera Ascunsă

Aici, în Polovragi, veți descoperi o varietate foarte mare de obiective turistice de vizitat, potrivite pentru toate gusturile. Pentru cei pasionați de natură și drumeție, Cheile Oltețului, Peștera Polovragi, Crucea lui Ursache, Oborul Jidovilor, Ruinele Cetății Dacice sau Peștera Ascunsă sunt doar câteva din obiectivele care pot fi vizitate în imediata apropiere.

Intrarea în Mănăstirea Polovragi

Pentru cei care doresc să-și găsească liniștea sufletească, Mănăstirea Polovragi și Biserica de lemn din Polovragi vă așteaptă cu porțile larg deschise. Pentru cei pasionați de istorie, cultură și tradiție, Muzeul Polovragi și Căminul Cultural vă stau la dispoziție cu o serie de expoziții ale portului popular și a altor obiecte care au făcut parte din viața de zi cu zi a localnicilor.

Vă propunem 3 pensiuni din Polovragi pregătite în orice anotimp pentru musafiri:

Pensiunea Cheile Oltețului 

Pensiunea Cheile Oltețului, Polovragi, județul Gorj

Pensiunea Cheile Oltețului este locul ideal de pornirea în explorarea naturii din jurul Polovragiului, cazare în excelente condiții, iar bucătăria tradițională este un alt atuu al acestei pensiuni.

Restaurantul Pensiunii Cheile Oltețului, Polovragi, județul Gorj

Pensiunea Cheile Oltețului are interioarele mobilate și decorate astfel încât atmosfera creată este de relaxare și de bine general. Este o desfătare să te odihnești într-un spațiu unde culoarea lemnului te îmbie la odihnă iar decorurile în culori calde completează senzația de relaxare.

Cameră la Pensiunea Cheile Oltețului, Polovragi, județul Gorj

Bucătăria restaurantului este tradițională, la mare căutare și foarte apreciate fiind tocanul de oaie, păstrăvul cu legume sau cu mămăligă sau berbecuțul la proțap.

Din bucatele alese de la Pensiunea Cheile Oltețului, Polovragi, județul Gorj

Citește mai multe despre Pensiunea Cheile Oltețuluiaici.

Pensiunea Castania

Pensiunea Castania, Polovragi, județul Gorj

Pensiunea Castania este locul rafinamentului, bunului gust, profesionalismului și al ospitalității gazdelor.

Restaurantul Pensiunii Castania, Polovragi, județul Gorj

Camerele, mari, aerisite, luminoase, incredibil de curate și bine organizate, scot în evidență mobilierul din lemn masiv sculptat manual, motivele tradiționale ale Olteniei de sub Munte și, bineînțeles, aerul aristocrat al locației.

Cameră la Pensiunea Castania, Polovragi, județul Gorj

Printre facilitățile oferite de Pensiunea Castania se numără o piscină cu apă încălzită, un foișor lângă piscină, perfect pentru a te retrage la umbră în zilele toride de vară și pentru a savura un cocktail alcoolic sau non alcoolic, un spațiu de joacă pentru copii, șezlonguri pe iarbă pentru plajă și un spațiu verde mai mult decât vast pentru a petrece timpul liber și a te relaxa fără a fi deranjat.

Piscina și foișorul Pensiunii Castania, Polovragi, județul Gorj

Citește mai multe despre Pensiunea Castaniaaici.

Conacul Caterinei

Conacul Caterinei, Polovragi, județul Gorj

Conacul Caterinei este locul perfect pentru cei care doresc să se relaxeze într-o atmosferă clasică, unde liniștea este companionul principal, iar mirosul copacilor înfloriți și al ierbii proaspăt tunse pătrunde prin toate ungherele.

Interior de la Conacul CaterineiPolovragi, județul Gorj

Conacul Caterinei pune la dispoziția musafirilor un living imens, ca de conac, și o bucătărie complet utilată unde vă puteți prepara singuri mâncarea preferată.

Livingul Conacului Caterinei, Polovragi, județul Gorj

Citește mai multe despre Conacul Caterineiaici.

Polovragi este un tărâm deopotrivă cu un picior în realitate și cu unul în trecut, un loc unde legenda se împletește cu realitatea, un loc un ospitalitatea și zâmbetul deschis și sincer sunt o carte de vizită, care face cinste locului, adică un loc ideal pentru orice fel de vacanță.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru