Într-o lume a poveștilor, la granița dintre mit și realitate, acolo unde sălășuia Zamolxe, și, mai apoi, marele căpitan de plai Ursache, ocrotitorul Novacilor și al Polovragiului, ce poate fi mai plăcut decât să savurezi un pahar de vin fiert sau o țuică autentică într-o atmosferă boierească, într-o atmosferă aristocratică, de conac?

Conacul Caterinei, Polovragi, județul Gorj

Iată întrebarea la care am găsit răspuns la Conacul Caterinei, o locație în perfectă concordanță cu istoria locurilor și cu peisajul din zonă oferit de măreția și unicitatea Cheilor Oltețului.

Conacul Caterinei, Polovragi, județul Gorj

Conacul Caterinei, din punctul meu de vedere, reprezintă o întoarcere în trecut din toate punctele de vedere. Aici poți auzi scârțîitul ușor al podelelelor din lemn masiv, te poți bucura în voie de mirosul suav al florilor de gutui sau te poți admira într-o oglindă autentică, ornamentată cu foiță de aur.

Interior de la Conacul Caterinei, Polovragi, județul Gorj

Scrinurile din lemn masiv, paturile impunătoare și mari, camerele spațioase cu geamuri imense prin care intră nestingherită lumina soarelui și peisajul ce se deschide privirilor te fac să te simți un adevărat aristocrat, un boier de viță veche.

Interior de la Conacul Caterinei, Polovragi, județul Gorj

Dacă pe lângă toate acestea mai punem și ospitalitatea gazdelor, foișorul din lemn masiv cu podea de piatră de râu și mirosul cărnii fripte la grătar, atunci, cu siguranță atmosfera devine autentică, de conac.

Cameră la Conacul Caterinei, Polovragi, județul Gorj

Conacul Caterinei este perfect pentru cei care doresc să se relaxeze într-o atmosferă clasică, unde liniștea este companionul principal, iar mirosul copacilor înfloriți și al ierbii proaspăt tunse pătrunde prin toate ungherele.

Cameră la Conacul Caterinei, Polovragi, județul Gorj

Tehnologia nu lipsește, astfel că, aici, la Conacul Caterinei, vă puteți bucura de plasme imense și acces la internet pe toată suprafața proprietății.

Livingul Conacului Caterinei, Polovragi, județul Gorj

Conacul Caterinei pune la dispoziția musafirilor un living imens, ca de conac, și o bucătărie complet utilată unde vă puteți prepara singuri mâncărurile preferate.

În grădina Conacului Caterinei, Polovragi, județul Gorj

Pentru cei care adoră carnea la grătar, foișorul mai mult decât spațios asigură și spațiul și dotările necesare pentru o seară perfectă.

Foișorul Conacului Caterinei, Polovragi, județul Gorj

Nici copii nu au fost uitați, astfel că, la Conacul Caterinei, cei mici se pot delecta în voie cu un loc de joacă dotat cu leagăne, balansoar și căsuță din lemn pe piloni.

Loc de joacă amenajat la Conacul Caterinei, Polovragi, județul Gorj

Pentru cei care doresc să se relaxeze Conacul Caterinei vine în întâmpinare cu hamace și piscină.

În curtea Conacului Caterinei, Polovragi, județul Gorj

Conacul Caterinei este locul ideal pentru o vacanță reaușită, pentru relaxare, serviciile oferite, ospitalitatea gazdelor și atmosfera boemă fiind atuurile principale ale acestei locații.

Bine ați venit la Conacul Caterinei, Polovragi, județul Gorj

Dacă ai ajuns aici, la Polovragi, nu uita că ai de vizitat cele mai înguste chei din Europa, Cheile Oltețului, Mănăstirea Polovragi, Peștera Polovragi, Crucea lui Ursache, ruinele fostei cetăți dacice, Oborul Jidovilor, Șura Haiducilor sau Peștera Ascunsă. O parte din aceste obiective este recomandabil să fie vizitate cu ghid, iar informații despre ghidaj se pot obține de la recepția Conacului Caterinei.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Conacul Caterinei