Acolo unde munții Hășmaș și Giurgeu își dau mâna, unde vârful Pângărați ține sub observație frații săi mai mari, vârfurile Danturașul Mic și Danturașul Mare, acolo unde șuierul vântului te duce pe meleagurile sângerii ale Lacului Roșu, se regăsește Pasul Pângărați, cunoscut în vechime și ca Pasul Bicaz. O punte de trecere între Transilvania și Moldova, o punte unde restaurantul Oxygen Restro dă binețe oricărui turist care trece pe acolo.

Oxygen Restro, Pasul Pângărați

Oxygen Restro, un loc unde bunătatea și frumusețea oamenilor se împletește poetic și suav cu peisajul sălbatic și primitor deopotrivă. Un loc unde preparatele gătite de chef Andras Zsigmond fac deliciul oricărui musafir, un loc unde preparatele internaționale și, mai ales, cele cu influențe din bucătăria armeană pot fi degustate în toată savoarea lor, grație măiestriei și priceperii aceluiași chef Andras Zsigmond sau, pe scurt, chef Zsiga.

Chef Andras Zsigmond, Oxygen Restro, Pasul Pângărați

Începând cu această iarnă, așa cum menționam și în articolele trecute, Oxygen Restro, prin reprezentanții săi, printre care o menționez pe Eniko Biro, a trecut la fapte. Astfel, la doar 15 kilometri de Gheorgheni, 5 kilometri de Lacul Roșu și 40 de kilometri de Bicaz, pe lângă preparatele absolut extraordinare servite aici vă puteți bucura în voie de zăpada așternută peste pârtia de schi și peste cea de tubing.

Apus de soare într-un peisaj alb la Oxygen Restro

Așa cum au promis anul trecut, acest an a fost momentul inaugural pentru pârtia de schi de 400 de metri lungime pentru începători dotată cu instalație de transport pe cablu și pentru pârtia pentru tubing, lungă de 120 de metri, dotată cu bandă cauciucată pentru transport.

Către pârtia de tubing

La Oxygen Restro avem parte de o pârtie de schi albastră, adică o pârtie cu înclinarea medie a pantei de maximum 20%, o lățime de minim 30 de metri și o diferență de nivel de maxim 200 de metri, mai pe scurt, o pârtie pentru schi cu grad de dificultate ușor.

Oxygen Restro, Pasul Pângărați

Organizarea și modul de lucru al personalului care deservește aceste facilități denotă profesionalism și implicare, astfel că, Oxygen Restro reprezintă, pe lângă un restaurant cu ștaif, la înălțime, și un loc de relaxare unde te poți distra în voie.

Centrul de închiriere echipament

Organizatorii au amenajat centre pentru închirierea de echipament adecvat pentru schi și instructori de schi stau la dispoziția celor care doresc să cunoască tainele acestui sport de iarnă atât de îndrăgit.

Pârtia de schi

Un lucru este cert, după câteva ore petrecute în aerul rece de munte este absolut imposibil să nu vrei să deguști preparate pe care le poți mânca doar aici, cum ar fi supa armeană sau wrapp-ul a la Zsiga.

Pârtia de tubing

Pe lângă acestea, ciolanul afumat sau tocănița de cerb în dovleac plăcintar reprezintă alte delicii pentru care merită să servești masa într-o atmosferă relaxată și relaxantă ca cea de Oxygen Restro .

Pârtia de tubing

Având în vedere că iarna aceasta a fost mai mult decât darnică cu zăpada, luați-vă familia, prietenii și copiii și faceți o escapadă la Oxygen Restro, din Pasul Pângărați, un loc unde, cu siguranță, vă veți distra, vă veți bucura de aerul proaspăt, de zăpadă, de pârtia nou-nouță și veți completa amintirile frumoase cu încă un capitol: Pârtia de la Oxygen Restro, din Pasul Pângărați.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Oxygen Restro