Când vorbim despre Munții Rodnei, vorbim cu siguranță de Cascada Cailor, cele 23 de lacuri din care amintim Iezer, Lala Mare și Lala Mică, Vârful Pietrosu și mai vorbim și despre cei mai înalți munți din Carpații Orientali.

Munții Maramureșului văzuți de la Mănăstirea Pietroasa

De partea cealaltă, Munții Maramureșului ne încântă cu pante ceva mai domoale, dar excelează prin Vârful Toroioaga, cel mai înalt vârf al Miunților Maramureșului, 1929,9 m. Relieful a fost foarte darnic cu borșenii, iar această dărnicie a fost răsplătită cu prisosință de bunătatea și ospitalitatea locuitorilor care sunt mai mult decât fericiți să le călcați pragul.

Lacul Iezer și bujorii de munte

Am selectat și vă recomandăm trei pensiuni unde gazdele primitoare sunt fericite să își deschidă casele pentru sfânta săbătoare a Paștelui.

Pensiunea La Cătălina

După o drumeție și o gură de aer curat și tare de munte vă puteți relaxa la Pensiunea La Cătălina, unde spațiul verde disponibil pune la dispoziție parcare în curte, foișor acoperit prevăzut cu grătar, loc de joacă pentru copii sau, pentru pasionați, un bazin cu pești de unde vă puteți pescui singuri masa de seară.

Pensiunea La Cătălina, Borșa, județul Maramureș

Varietatea activităților care se pot practica aici mulțumește și cele mai exigente gusturi, iar familia Mihali, gazda voastră, va face tot ce este omenește posibil pentru a vă simți excelent.

Cameră de la Pensiunea La Cătălina, Borșa, județul Maramureș

Camerele Pensiunii La Cătălina sunt compartimentate în așa fel încât să asigure confortul necesar oricărui musafir, iar curățenia și atenția la detalii încununează cu succes sejurul petrecut aici.

Livingul Pensiunii La Cătălina, Borșa, județul Maramureș

Citește mai multe despre Pensiunea La Cătălinaaici.

Pensiunea Alexandra Livia

Aici, la Pensiunea Alexandra Livia, 7 camere stau la dispoziția oaspeților, toate cu baie proprie și toate dotările necesare pentru petrecerea unui sejur de neuitat. De remarcat este terasa imensă de la etaj, unde peisajul oferit de Munții Maramureșului se desfășoară înaintea privirilor, iar pajiștile frumoase și colorate te fac să ai senzația că trăiești într-o poveste.

Terasa Pensiunii Alexandra Livia, Borșa, județul Maramureș

Ospitalitatea gazdelor este în perfect acord cu tradiția maramureșeană, sărmăluțele, cârnații afumați, pâinea făcută la cuptor cu lemne și slănina afumată fiind printre atuurile care recomandă Pensiunea Alexandra Livia.

Cameră de la Pensiunea Alexandra Livia, Borșa, județul Maramureș

Printre facilități, de menționat sunt parcarea în curtea pensiunii, sistem de supraveghere video pentru siguranța oaspeților, loc de depozitare pentru echipament de schi, terasă acoperită, masă pentru tenis de masă, loc pentru grătar dotat cu toate accesoriile necesare și, bineînțeles, acces la internet prin conexiune wireless disponibilă pe toată suprafața Pensiunii Alexandra Livia.

Cameră de la Pensiunea Alexandra Livia, Borșa, județul Maramureș

Citește mai multe despre Pensiunea Alexandra Liviaaici.

Casa Firuța

Casa Firuța este o pensiune cu tradiție, o pensiune potrivită indiferent că vii aici pentru ospitalitate, pentru drumeție sau pur și simplu pentru odihnă și pentru a savura liniștea zonei.

Casa Firuța, Baia Borșa, județul Maramureș

Casa Firuța este alcătuită din două corpuri de clădire, denumite atât de tandru, Casa Mamei și Casa Bunicii. De parcă, dragostea unei singure persoane s-a întrupat în cele două corpuri de clădire unde oaspeții sunt tratați cu dragostea, atenția și blândețea mamei sau a bunicii.

Cameră de la Casa Firuța, Baia Borșa, județul Maramureș

Fiecare cameră de la  Casa Firuța este decorată și mobilată altfel aducând mai degrabă cu un hotel boutique tradițional, un concept unic în această zonă minunată de pe valea Cislei.

Cameră de la Casa Firuța, Baia Borșa, județul Maramureș

Ospitalitatea proprietarilor de la Casa Firuța se înscrie perfect în tiparul caracteristic Maramureșului, iar mâncarea constituie punctul forte și deliciul oricărui musafir care calcă pragul pensiunii.

Cameră de la Casa Firuța, Baia Borșa, județul Maramureș

Bucătăria este tradițională, toate preparatele fiind pregătite cu produse din ferma proprie.

Masă tradițională la Casa Firuța, Baia Borșa, județul Maramureș

Citește mai multe despre Casa Firuțaaici.

Peisaj din Baia Borșa

În Borșa trei munți falnici stau la taclale zgâriind cerul cu vârfurile lor impunătoare, casele sunt flancate de versanții stâncoși și repezi ai Munților Rodnei, Maramurețului și Țibăului, iar tradiția face casă bună cu ospitalitatea și zâmbetul oamenilor te îndeamnă să le calci pragul. Borșa te așteaptă să te bucuri de Sfintele Sărbători de Paște.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru