Dacă ești sătul de aglomerația orașului sau dacă vrei ceva cu totul și cu totul deosebit, atunci Pensiunea La Cătălina din Borșa este destinația perfectă pentru un sejur în aer curat alături de niște oameni deosebiți a căror ospitalitate este proverbială pentru Maramureș.

Pensiunea La Cătălina, Borșa. județul Maramureș

Varietatea activităților care se pot practica aici mulțumește și cele mai exigente gusturi, iar familia Mihali, gazda voastră, va face tot ce este omenește posibil pentru a vă simți excelent. Dacă ești pasionat de drumeții, Munții Rodnei cu al său vârf, Pietrosu, cel mai înalt din Carpații Orientali, este o oază de liniște și peisaje desprinse dintr-un ținut de basm.

Lacul Iezer și bujorii de munte

Fie că mergi vara, când totul este verde sau primăvara, când poți admira vestitul bujor de munte în floare, în golurile alpine, sau iarna, când zăpada este mai mare decât un stat de om, Munții Rodnei constituie un izvor nesecat de bucurie, liniște și peisaje ireale. Tot aici, în Munții Rodnei vei găsi unicul lac glaciar care are forma asemănătoare cu a României, Lacul Iezer sau cea mai mare cădere de apă din țară, Cascada Cailor ori Lacul Știol, locul de unde izvorește Bistrița.

Curtea Pensiunii La Cătălina

După o drumeție și o gură de aer curat și tare de munte vă puteți relaxa la Pensiunea La Cătălina, unde spațiul verde disponibil pune la dispoziție parcare în curte, foișor acoperit prevăzut cu grătar, loc de joacă pentru copii sau, pentru pasionați, un bazin cu pești de unde vă puteți pescui singuri masa de seară.

Munții Maramureșului văzuți de la Mănăstirea Pietroasa

La cerere, familia Mihali vă poate pregăti mâncare tradițională așa cum numai în Maramureș poți degusta. Oricum, doamna Cătălina vă va pregăti din partea casei cel puțin un fel de prăjitură care va asezona perfect șederea voastră aici și va pecetlui definitiv ospitalitatea maramureșeană. Bineânțeles, celebra palincă nu va lipsi de la nici o masă pe care o veți servi.

Cameră la Pensiunea La Cătălina

Camerele Pensiunii La Cătălina sunt compartimentate în așa fel încât să asigure confortul necesar oricărui musafir, iar curățenia și atenția la detalii încununează cu succes sejurul petrecut aici.

Cameră la Pensiunea La Cătălina

Pentru ce care doresc un pic din balsamul pentru suflet, la foarte mică distanță se află Mănăstirea Pietroasa, un așezământ rupt din Legendele Olimpului, la poalele celui mai înalt vărf din Munții Rodnei. Peisajul de aici se înscrie cu brio în categoria lucrurilor pe care poți spune că le-ai văzut odată în viață pentru simplul motiv că aici, peisajul se schimbă de la oră la oră.

Sala de mese a Pensiunii La Cătălina

Accesul la tehnologie nu lipsește aici, astfel că aveți acces la internet prin conexiune wireless accesibilă pe toată suprafața proprietății.

Livingul Pensiunii La Cătălina

În serile reci, livingul spațios prevăzut cu șemineu vă va fi companionul perfect, iar familia Mihali vă va fi gazda mult visată. Decorațiunile tradiționale, ordonate cu mult gust, se regăsesc pretutindeni, mândria de fi maramureșean fiind o tradiție în această zonă.

Cameră la Pensiunea La Cătălina

Pentru cei care doresc să-și prepare singuri mâncarea, la Pensiunea La Cătălina veți găsi o bucătărie complet utilată pe care o puteți folosi în orice moment.

Bucătăria Pensiunii La Cătălina

Dacă vreți câteva zile petrecute în raiul maramureșean, Pensiunea La Cătălina din Borșa, din punctul meu de vedere, este locul perfect, unde tradiția și ospitalitatea se combină perfect cu facilitățile puse la dispoziție de familia Mihali.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Pensiunea La Cătălina