Acolo unde trei munți falnici stau la taclale zgâriind cerul cu vârfurile lor impunătoare, unde casele sunt flancate de versanții stâncoși și repezi ai Munților Rodnei, Maramurețului și Țibăului, acolo unde tradiția face casă bună cu ospitalitatea și zâmbetul oamenilor te îndeamnă să le calci pragul, se găsește una dintre cele mai lungi localități din țară, Borșa, 52 de kilometri de teritoriu de la Valea Hotarului până la Gura Țibăului, afluent al Bistriței Aurii.

Seara la Borșa

Atunci când vorbim de Munții Rodnei, vorbim cu siguranță de Cascada Cailor, cele 23 de lacuri din care amintim Iezer, Lala Mare și Lala Mică, Vârful Pietrosu și mai vorbim și despre cei mai înalți munți din Carpații Orientali. De partea cealaltă, Munții Maramureșului ne încântă cu pante ceva mai domoale, dar excelează prin Vârful Toroioaga, cel mai înalt vârf al Miunților Maramureșului, 1929,9 m. Relieful a fost foarte darnic cu borșenii, iar această dărnicie a fost răsplătită cu prisosință de bunătatea și ospitalitatea locuitorilor care sunt mai mult decât fericiți să le călcați pragul.

Pensiunea Alexandra Livia, Borșa, județul Maramureș

Așa cum v-am obișnuit de-a lungul timpului, într-o anumită zonă pentru mai mult timp, stau în diverse locații tocmai pentru a descoperi frumusețile și atracțiile fiecărei locații. De această dată a venit rândul Pensiunii Alexandra Livia, o mândrețe de clădire așezată la poalele Pietrosului de unde se poate admira peisajul sălbatic și Rezervația Naturală Munții Rodnei.

Interior Pensiunea Alexandra Livia, Borșa, județul Maramureș

Aici, la Pensiunea Alexandra Livia, 7 camere stau la dispoziția oaspeților, toate cu baie proprie și toate dotările necesare pentru petrecerea unui sejur de neuitat. De remarcat este terasa imensă de la etaj, unde peisajul oferit de Munții Maramureșului se desfășoară înaintea privirilor, iar pajiștile frumoase și colorate te fac să ai senzația că trăiești într-o poveste.

Interior Pensiunea Alexandra Livia, Borșa, județul Maramureș

Ospitalitatea gazdelor este în perfect acord cu tradiția maramureșeană, sarmaluțele, cârnații afumați, pâinea făcută la cuptor cu lemne și slănina afumată fiind printre atuurile care recomandă Pensiunea Alexandra Livia.

Interior Pensiunea Alexandra Livia, Borșa, județul Maramureș

Printre facilități, de menționat sunt parcarea în curtea pensiunii, sistem de supraveghere video pentru siguranța oaspeților, loc de depozitare pentru echipament de schi, terasă acoperită, masă pentru tenis de masă, loc pentru grătar dotat cu toate accesoriile necesare și, bineînțeles, acces la internet prin conexiune wireless disponibilă pe toată suprafața Pensiunii Alexandra Livia.

Vedere asupra orașului Borșa de la balconul Pensiunii Alexandra Livia

În proiect există un salon pentru SPA, dar referitor la acest amănunt vă voi ține la curent pe măsură ce lucrurile vor evolua.

Pentru cei dornici de drumeții, Munții Maramureșului și Munții Rodnei pun la dispoziție trasee cu grade de dificultate de la ușor la dificil. Pentru cei care tânjesc către aprofundarea spiritualității și curățirea sufletului Mănăstirea Pietroasa din Borșa are porțile permanent deschise, iar pentru pasionații de schi, pe perioada iernii, atât Borșa cât și Pasul Prislop oferă facilități pentru toate gusturile.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Pensiunea Alexandra Livia