Red Lake Inn este una dintre locațiile mele de suflet unde, cred că am stat de mai bine de 10 ori. De fiecare dată am găsit aceeași oameni dechiși, ospitalieri, dornici de musafiri, implicați și devotați. Din punctul meu de vedere, Red Lake Inn este locul unde te simți mai bine ca acasă.

_MG_4517 copy
Red Lake Inn, Gheorgheni, județul Harghita

Pentru cei care încă nu știu, Red Lake Inn este o pensiune la doar 7 kilometri de Gheorgheni, în județul Harghita, așezată exact pe malul pârâului Cianod, unde brazii îți țin companie, iar liniștea este cel mai comun lucru.

_MG_4483 copy
Red Lake Inn, Gheorgheni, județul Harghita

În zilele de vară, trilurile păsărilor te trezesc din somnul dulce, iar iarna, reflexia soarelui în zăpadă și frigul aprig fugăresc lenea.

_MG_4518 copy
Red Lake Inn, Gheorgheni, județul Harghita

Indiferent de perioada anului în care vrei să ajungi aici, ai parte de aceeași primire călduroasă și atmosferă primitoare și relaxantă. Pensiunea Red Lake Inn este astfel structurată încât să maximizeze confortul celor care îă calcă pragul.

_MG_4520 copy
Red Lake Inn, Gheorgheni, județul Harghita

Astfel, separat de corpul pentru cazare și restaurant se află o clădire cu o sală pentru evenimente și un spațiu special prevăzut cu grătar și loc pentru ceaun, iar la etajul Red Lake Inn un salon de relaxare unde poți face saună sau te poți relaxa la jacuzzi.

_MG_4482 copy
Restaurantul Red Lake Inn, Gheorgheni, județul Harghita

Restaurantul pensiunii este cu circuit închis și poate deservi cu lejeritate 24 de persoane. Preparatele servite aici, la Red Lake Inn, fac parte din bucătăria tradițională secuiască, excepție făcând micul dejun care se servește sub formă de bufet suedez.

_MG_4478 copy
Restaurantul Red Lake Inn, Gheorgheni, județul Harghita

Camerele sunt diferite unele de altele, o particularitate foarte interesantă fiind tematica diferită de la o cameră la alta și modalitatea de organizare a mobilierului. Astfel, la Red Lake Inn puteți găsi și camere cu pat matrimonial, camere cu paturi twin sau apartament cu scară interioară.

IMG_20180619_185009 copy
Cameră la Red Lake Inn, Gheorgheni, județul Harghita

Livingul este spațios, iar deliciul iernii aici este șemineul care dă o căldură uniformă și plăcută. Atmosfera de relaxare este completată de trosnetul lemnelor și de flăcările molcome care joacă necontenit pe lemnele de brad.

IMG_20180619_185317 copy
Lounge cu șemineu la Red Lake Inn, Gheorgheni, județul Harghita

Ospitalitatea gazdelor, Deneș și Armella, este un etalon pentru această zonă. Dacă vii aici pentru prima oară așteaptă-te să primești, din partea casei, un zâmbet cald și un pahar cu licoarea albă ce nu îngheață niciodată, vestita palincă.

_MG_4479 copy
Restaurantul Red Lake Inn, Gheorgheni, județul Harghita

Dacă te hotărești să petreci câteva zile la Red Lake Inn este bine de știut faptul că te afli într-o zonă unde abundă obiectivele turistice de tot felul. Dacă ești pasionat de drumeții poți merge la izvorul geografic al Oltului, izvorul geografic al Mureșului, pe Suhardul Mic sau la Peștera Șugău, dacă vrei să mergi cu mașina, poți vizita Lacul Roșu, Cheile Bicazului, Mănăstirea Izvorul Muntelui sau Biserica Armeano Catolică din Gheorgheni, iar dacă vrei să savurezi o pizza cu ciolan afumat poți merge cu toată încrederea la cafeneaua Rez Lampas din Gheorgheni.

_MG_4511 copy
Pârâul Cianod înghețat

Pe perioada iernii, pârtiile de la Ciumani sau Bucin sunt întotdeauna în așteptarea musafirilor, iar Lacul Roșu te ateaptă pentru o tură de patinaj sau o incursiune pe gheața groasă.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru