Cea mai nouă staţiune montană din judeţul Vâlcea, Vârful Romani se află la doar 14 kilometri de oraşul Horezu, la o altitudine de 1600 – 1800 de metri, în Munţii Căpăţânii.

Din Horezu, un drum şerpuieşte pe lângă pârâu. Aici, în urmă cu 10 ani, în această țară de basm, erau doar stânele cu oițele lor, zăpezile, brânduşele și brazii. Pe vremuri, pe aici treceau doar vânătorii de munte şi ciobanii.

_MG_6516 copy
Platoul Romani, județul Vâlcea

Albastrul cerului, verdele crud al puieților de brad combinat cu verdele matur al pădurilor de la baza platoului, stânca impenetrabilă și peticele de zăpada încă albă te duc cu gândul la filmele cu elfi și ființe fantastice. Un peisaj absolut ireal, un peisaj pe care îl poți admira ore și zile întregi fără să te plictisești, un peisaj unde liniștea e tulburată doar de nechezatul cailor sau de lătratul câinilor de la stânele din zonă.

_MG_6489 copy
Platoul Romani, județul Vâlcea

Plimbarea prin pădure îți bucură mintea și sufletul. Tablouri de vis create de natură: insule cu tufe de afine, brazi semeți, pante line, din loc în loc, izvoare ce se aruncă pe pietre, păsări ce străbat cerul, tălăngile vitelor.

_MG_6463 copy
Platoul Romani, județul Vâlcea

Vârful Romani, oraşul de pe munte, are și o pârtie de schi funcțională.

Iată cele 3 locații de pe platoul Vârful Romani, pe care le recomandăm:

_MG_6591 copy
Pensiunea Muntele Alb, Vârful Romani, județul Vâlcea

Pensiunea Muntele Alb este pensiunea care se integrează perfect în peisajul alpin, de la balcoanele căreia ai toată Oltenia de sub Munte la picioarele tale, este pensiunea unde ospitalitatea și omenia sunt cele mai de preț lucruri.

Citește mai multe despre Pensiunea Muntele Alb, aici.

3
Pensiunea Vârful Roman, Vârful Romani, județul Vâlcea

Dacă vrei să ai parte de liniștea și relaxarea bine meritate, Pensiunea Vârful Roman constituie alegerea prin care ești cel mai aproape de natură, constituie alegerea care îți garantează povestea liniștii și a firului de iarbă.

Citește mai multe despre Pensiunea Vârful Roman, aici.

_MG_6537 copy
Cabana “La Cristian”, Vârful Romani, județul Vâlcea

Oportunitățile pentru petrecerea timpului liber sunt practic nelimitate la Cabana “La Cristian”. Pentru amatorii de drumeții montane, împrejurimile oferă cadrul ideal pentru practicarea trekingului sau a drumețiilor ușoare.

Citește mai multe despre Cabana “La Cristian”, aici.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru