Toamna își intrase de multă vreme în drepturi, dar iarba, pur și simplu, nu vroia să lase la vedere firele galben ruginii. Soarele strălucea naiv pe cer, parcă întrebător, iar silueta Munților Făgăraș, masivă, impunătoare, se profila la orizont pe drumul către Avrig. Undeva, în depărtare, un petic alb vestea apropierea anotimpului friguros. Pădurea, abia apucase să îmbrace haina toamnei timpurii, deși, după calendar, eram deja în toiul toamnei. Plantele de pe marginea drumului erau încă în floare, iar pe ici, pe colo, câte o albină rătăcită mai strângea polen pentru hrana de iarnă.

_MG_3392 copy
Pensiunea Pârâul Rece, Valea Avrigului, județul Sibiu

Așa m-a primit Valea Avrigului, cu o căldură plăcută și o vreme mai degrabă primăvăratică decât tomnatică.

De această dată, am ales o locație ceva mai sus, spre Făgăraș, la capătul Văii Avrigului, am ales o pensiune care abia a fost preluată de noii proprietari, Pensiunea Pârâul Rece, o minunăție de clădire cu un spațiu vast pentru activități de toate felurile, pe malul râului Avrig, în inima pădurii.

_MG_3395 copy
Pensiunea Pârâul Rece, Valea Avrigului, județul Sibiu

Pensiunea Pârâul Rece dispune și pune la dispoziția turiștilor 10 camere triple cu posibilitate de pat suplimentar, practic, o capacitate de 40 de persoane, o terasă cu 46 de locuri prevăzută cu grătar, salon pentru servirea mesei cu o capacitate de 50 de locuri, bucătărie complet funcțională și utilată, o sală de conferințe cu 40 de locuri, un teren de sport multifuncțional, loc de joacă pentru copii, masă de biliard, masă pentru tenis de masă și, piscină acoperită cu apă încălzită.

_MG_3364 copy
Sală de conferințe – Pensiunea Pârâul Rece, Valea Avrigului

Practic, la Pensiunea Pârâul Rece din Avrig, ai parte de toate facilitățile necesare pentru petrecerea unui sejur de neuitat.

Locația este foarte potrivită pentru organizarea evenimentelor personale sau de firmă, de dimensiuni medii sau mici, care nu depășesc 40 de persoane. Sala de conferințe este dotată cu toate cele necesare pentru desfășurarea unui eveniment de firmă, Pensiunea Pârâul Rece punând la dispoziție atât proiectorul cât și instalația de sonorizare. Sala de conferințe este prevăzută și cu un spațiu pentru refreshments, intimitatea fiind astfel asigurată pe deplin.

_MG_3407 copy
Sala pentru servit masa – Pensiunea Pârâul Rece, Valea Avrigului

Prima oară când am intrat în Pensiunea Pârâul Rece am fost impresionat de frumusețea sălii pentru servit masa, unde focul trosnea vesel în șemineu și radia o căldură plăcută și intimă.

_MG_3403 copy
Șemineul și spațiul de relaxare – Pensiunea Pârâul Rece, Valea Avrigului

Mesele frumos aranjate și accesul direct la piscina cu apă încălzită au fost cele care m-au convins de faptul că Pensiunea Pârâul Rece este o locație unde merită să îți petreci câteva zile.

_MG_3362 copy
Cameră la Pensiunea Pârâul Rece, Valea Avrigului

Când am urcat în camere am fost foarte plăcut surprins să constat curățenia și aerul curat. Confortul și funcționalitatea sunt asigurate de mobilierul modern și eficient.

_MG_3351 copy
Cameră la Pensiunea Pârâul Rece, Valea Avrigului

Terasa, deși răcoare afară, era foarte bine întreținută și curată. Grătarul parcă aștepta să fie încins, iar terenul multifuncțional își aștepta jucătorii însetați de mișcare și sport.

_MG_3402 copy
Grătarul de la Pensiunea Pârâul Rece, Valea Avrigului

Spațiul de joacă pentru copii este strategic amplasat, în așa fel încât părinții, de pe terasă, sau de pe terenul de sport, pot supraveghea neîncetat copii. Spațiul de joacă pentru copii cuprinde atât leagăne și tobogane cât și loc special amenajat pentru cățărare.

_MG_3398 copy
Spațiul de joacă pentru copii – Pensiunea Pârâul Rece, Valea Avrigului

Piscina, cu mozaic albastru, foarte curată și bine întreținută, te îmbie la o baie caldă, de relaxare după o masă copioasă sau la o partidă de înot pentru a face poftă de mâncare.

_MG_3374 copy
Piscina de la Pensiunea Pârâul Rece, Valea Avrigului

Te poți relaxa și la o partidă de tenis de masă sau de biliard. Aici, la Pensiunea Pârâul Rece de pe Valea Avrigului, sunt nenumărate posibilități de relaxare.

_MG_3376 copy
Masa pentru partidele de tenis de masă și ciubărul de la Pensiunea Pârâul Rece

Pentru cei pasionați de drumeție, Munții Făgăraș sunt deschiși celor antrenați pentru treking sau escaladă.

Ca o concluzie, Pensiunea Pârâul Rece de pe Valea Avrigului este o locație perfectă atât pentru relaxare cât și pentru organizarea unor evenimente.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Pensiunea Pârâul Rece