Stațiunea Techirghiol se află la 16 kilometri sud de municipiul Constanța, în apropierea stațiunii Eforie Nord. Este una dintre stațiunile balneoclimaterice cu renume național și, chiar, internațional. Proprietățile curative ale Lacului Techirghiol atrag turiștii, dar și câteva obiective turistice, cum ar fi  Mănăstirea Sfânta Maria, unde a slujit și a fost îngropat Părintele Arsenie Papacioc, Geamia ridicată în 1934.

_MG_6939 copy
Parcul central din Techirghiol

Legenda bătrânului tătar olog și orb, pe numele de Tekir, este spusă din generație în generație și are și în prezent același ecou. Se spune că bătrânul și măgarul său s-au însănătoșit miraculos intrând în lacul cu proprietăți fantastice.

IMG_20190606_082752 copy
Lacul Techirghiol

Lacul Techirghiol este, din anul 1972, monument. Este cel mai mare lac salin din România, având luciul de apă de peste 1.220 hectare. Biodiversitatea lacului este foarte interesantă. În diferite perioade ale anului sunt prezente aproximativ 150 de specii de păsări.

_MG_6910 copy
Restaurant Piccolo Mondo, Techirghiol, județul Constanța

Am descoperit această zonă atât de bogată, în vara lui 2019. Locul despre care vom vorbi în acest articol este un restaurant care ne-a hrănit și ostoit setea în zilele în care am descoperit Techirghiolul. Recomandăm serviciile oferite și atmosfera din Restaurantul Piccolo Mondo din Techirghiol, un restaurant cu specific italienesc.

_MG_6911 copy
Restaurant Piccolo Mondo, Techirghiol, județul Constanța

Restaurantul Piccolo Mondo a fost deschis în anul 2013 și este deschis tot timpul anului. Meniul restaurantului este inspirat din bucătăria internațională. Astfel, aici se pot servi de la diverse feluri de pizza, până la specialități preparate din pește și fructe de mare.

696502
Specialități preparate din pește și fructe de mare la Restaurantul Piccolo Mondo 

Ingredientele principale ale preparatelor din meniul Restaurantul Piccolo Mondo sunt midiile din Marea Neagră (în cochilie!) și rapanele, melcii endemici ai Pontului Euxin, preparate al căror gust te vor face să visezi la briza vacanțelor.

696488
Specialități preparate din pește și fructe de mare la Restaurantul Piccolo Mondo 

Specificul italienesc al Restaurantului Piccolo Mondo îl recunoști bucurându-te de feluritele pizza coapte la cuptorul cu lemne: capricciosa,  prosciotto, quatro formagi, vegetariană, tonno e cipolla și multe altele.

_MG_6965 copy
Cuptorul cu lemne de la Restaurant Piccolo Mondo, Techirghiol, județul Constanța

Pizza tonno e cipolla a fost preferata noastră aici, la Restaurantul Piccolo Mondo din Techirghiol și o recomandăm din suflet.

IMG_20190606_121808 copy
Pizza tonno e cipolla la Restaurantul Piccolo Mondo, Techirghiol

Lista meniului Restaurantului Piccolo Mondo este completată de cea a băuturilor non-alcoolice (cafea, ceai, ciocolată caldă sau freshuri) și a băuturilor alcoolice (bere, vin, whiskey, cocktailuri).

IMG_6970 copy
Barul Restaurantului Piccolo Mondo, Techirghiol

Lista băuturilor este bogată și poți să alegi băutura care se potrivește preparatului pe care îl servești.

IMG_6973 copy
Interiorul Restaurantului Piccolo Mondo, Techirghiol, județul Constanța

Interiorul restaurantului este creat pentru a te relaxa și pentru a te bucura de preparatele ce îți sunt servite profesionist. Restaurantul Piccolo Mondo este locul unde poți servi oricând masa și să te delectezi cu fructe de mare și preparate din pește și să nu uităm pizza la cuptorul cu lemne.

IMG_6976 copy
Interiorul Restaurantului Piccolo Mondo, Techirghiol, județul Constanța

Vă invităm să cunoașteți mai bine stațiunea Techirghiol, confortul, liniștea și ospitalitatea Vilei Piccolo Mondo Techirghiol și bineînțeles, mesele sănătoase de la Restaurantul Piccolo Mondo Techirghiol.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru