Dornic de zăpadă și de munte, la jumătatea lui decembrie am plecat către o zonă unde am fost absolut sigur că voi găsi ceea ce caut. Așa am pornit către județul Cluj, pe Valea Drăganului, la granița dintre Depresiunea Huedinului, munții Vlădeasa și Meseș. Nu mică mi-a fost mirarea când am constatat că, și aici, iarna se lasă așteptată. Dar, așa cum era de așteptat, ospitalitatea oamenilor cred că a făcut ca zăpada să se topească pentru că nu am găsit nici măcar un petec alb.

_MG_4397 copy
Barajul Drăganu sau Floroiu

În schimb, am găsit niște oameni frumoși, ospitalieri și un peisaj absolut superb. Pajiștile verzi și plantele în floare au fost înlocuite cu peisajul tomnatic târziu pregătit de prima zăpadă. Oricum, fiecare anotimp își are frumusețile lui, așa că am admirat cu bucurie și am sorbit cu nesaț aerul proaspăt și tare al Vlădesei. Bineînțeles, am ajuns și la Barajul Drăganu sau Floroiu, cum i se mai spune, am profitat de ocazie să ajung și la Moara de apă de la Bologa, la Cetatea Bologa, la Biserica de lemn de la Bucea și la Mănăstirea Piatra Craiului sau Ioan Iacob Hozevitul.

_MG_4373 copy
Pensiunea Victoria, Valea Drăganului, comuna Poieni

De această dată am ales ca punct de oprire și vizită, totodată, Pensiunea Victoria, din satul Valea Drăganului, comuna Poieni. La distanță aproape egală de Cluj Napoca și Oradea, Valea Drăganului este unul din locurile unde, indiferent de anotimp, ai ceva de descoperit.

_MG_4369 copy
Pensiunea Victoria, Valea Drăganului, comuna Poieni

Măreția Vlădesei,  paleta de culori a peisajului, barajul văzut de sus sau plimbările în aer liber sunt propice indiferent de perioada anului când vii aici. Zona este renumită și pentru ospitalitatea oamenilor și păstrarea tradiției.

Pensiunea Victoria se găsește chiar pe drumul ce duce a baraj, la doar câțiva kilometri de drumul european ce face legătura dintre Cluj Napoca și Oradea.

_MG_4380 copy
Living cu șemineu – Pensiunea Victoria, Valea Drăganului

Pensiunea Victoria pune la dispoziția musafirilor 15 camere, într-o clădire cu două etaje, un living cu șemineu, un salon pentru servit masa, sală de relaxare cu biliard, ciubăr cu apă caldă și un vast spațiu de joacă pentru cei mici sau cei mari.

_MG_4395 copy
Living cu șemineu – Pensiunea Victoria, Valea Drăganului

Camerele mari, foarte curate, aerisite și priveliștea extraordinară fac deliciul oricui poposește aici. Atât spațiile comune ale pensiunii cât și camerele sunt generoase cu dimensiunile.

_MG_4378 copy
Living cu șemineu – Pensiunea Victoria, Valea Drăganului

Livingul este elegant, mobilat cu o canapea și fotolii în care, împreună cu familia sau prietenii poți petrece seri de neuitat în fața focului șemineului.

_MG_4394 copy
Cameră la Pensiunea Victoria, Valea Drăganului

Camerele, mângâiate de lumina naturală, sunt oaze de relaxare. Mobilierul din lemn masiv îmbracă elegant camerele oferind tot confortul necesar șederii musafirilor.

_MG_4387 copy
Cameră la Pensiunea Victoria, Valea Drăganului

Fie că vrei să te relaxezi la o baie în ciubăr sau să joci un biliard ori să citești o carte sau să bei o cafea la căldura plăcută a șemineului, ori poate să te plimbi prin zonă și să admiri peisajul extraordinar sau să deguști preparatele tradiționale, Pensiunea Victoria din Valea Drăganului este locul perfect.

ciubar
Ciubărul din curtea Pensiunii Victoria, Valea Drăganului

Ideală atât pentru organizarea de evenimente cât și pentru petrecerea unui sejur prelungit, Pensiunea Victoria te conectează cu restul lumii prin acces la internet cu ajutorul unei conexiuni wireless.

_MG_4376 copy
Sala de mese – Pensiunea Victoria, Valea Drăganului

Tot aici poți degusta bucatele tradiționale preparate cu multă grijă sau te poți lăsa purtat pe meandrele artei culinare ardelenești de la Restaurantul “La Truman” la doar 300 de metri de Pensiunea Victoria.

_MG_4367 copy
Căprioarele care coboră în curtea Pensiunii Victoria, Valea Drăganului

Aici, la Pensiunea Victoria de pe Valea Drăganului, ai ocazia să vezi în curte căprioarele care coboară din pădure. Natura este atât de prezentă și vie, iar tu, ești invitat să te bucuri de ea.

Ospitalitatea gazdelor, specifică Ardealului, condițiile de cazare și relaxare, bucatele tradiționale și farmecul aparte al zonei sunt doar câteva din argumentele care recomandă de la sine Pensiunea Victoria de pe Valea Drăganului.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru