Ce credeți că au în comun Mihail Kogălniceanu, Mircea Eliade, Cezar Petrescu, Tudor Arghezi, Jean Constantin și Ionel Teodoreanu? Aceștia, cândva, în anii ’20 erau oaspeții permanenți pe timpul verii, împreună cu familiile lor, ai stațiunii Techirghiol. Ionel Teodoreanu a scris o parte însemnată a romanelor sale aici, fiind inspirat de locul acesta. Un loc iubit de soare și de Dumnezeu, un loc menit să aibă grijă de relaxarea ta, în orice anotimp, Techirghiol.

_MG_6927 copy.jpg
Lacul Techirghiol

Este ușor să scrii despre ceva ce ai trăit sau despre ceva ce ai trăit pentru că emoția se transformă în cuvinte. În acest articol nu am să vorbesc despre nămolul din lacul Techirghiol cu proprietățile sale care reîntineresc trupul sau despre faptul că lacul este din 1972 monument și este protejat fiind interzisă circulaţia ambarcaţiunilor.

_MG_6924 copy
Lacul Techirghiol

Nu am să vorbesc nici despre Mănăstirea Sfânta Maria, unde a slujit și a fost îngropat Părintele Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai mari duhovnici români sau despre Geamia ridicată în 1934. Nici măcar nu vă voi spune legenda lui Techir și a faimosului lui măgar. E timp să vă vorbesc despre fiecare subiect în parte.

Am să vă spun despre locul din Techirghiol unde am locuit, într-o scurtă dar minunată vacanță, și ne-a fost oaza de relaxare.

_MG_6957 copy
Vila Piccolo Mondo Techirghiol

Vila Piccolo Mondo este pe bulevardul Victoriei, într-o zonă liniștită, centrală, totuși, la doar 500 de metri de faleza orașului Techirghiol. În cartier sunt alte pensiuni sau case particulare, este un cartier liniștit, unde, senzația mea, este că te întorci puțin în timp, deoarece traficul este lejer și în aer plutește o pace, cum era pe vremuri în cartierele copilăriei.

_MG_6961 copy
Vedere de la balconul Vila Piccolo Mondo Techirghiol

Vila Piccolo Mondo este o pensiune cu 9 camere, câte trei pe fiecare etaj. Indiferent ce cameră te hotărăști să ocupi sau găsești liberă, vei avea parte de același confort.

150969710 du
Cameră la Vila Piccolo Mondo Techirghiol

Amenajarea camerelor este de bun gust, mobilierul modern, elegant și atmosfera din camere este de intimitate creată și de iluminatul discret. Culorile predominante ale mobilierului și ale accesoriilor sunt gri-bej cu pete de maro.

150969713 du
Cameră la Vila Piccolo Mondo Techirghiol

Dotările camerelor sunt moderne televizor, internet, baie proprie, uscător de păr, terasă, minibar, aer condiționat.

150969712 du
Cameră la Vila Piccolo Mondo Techirghiol

Spațiul de relaxare a Vilei Piccolo Mondo este terasa dotată cu mese și scaune. De pe terasă se vede lacul Techirghiol. În fața vilei există spații de parcare pentru cei ce sunt cazați aici.

150969715du
Terasa Vilei Piccolo Mondo Techirghiol

Băile reci de nămol se află în apropierea Vilei Piccolo Mondo, la cinci minute de mers cu mașina, iar plaja Mării Negre se afla la doar 3 kilometri distanță de vilă. Pentru cei ce sunt pasionați de pescuit sau vor să încerce un alt gen de relaxare, lacul dulce este la numai un kilometru distanță de vilă.

Dacă te cazezi la Vila Piccolo Mondo (și nu numai pentru cei cazați aici) poți servi cele trei mese ale zilei la Restaurantul care se află în apropierea vilei. Nu pot evita câteva detalii în legătură cu avantajele pe care le ai dacă ajungi aici, în Techirghiol: climatul, apa sărată și bogată în minerale a lacului Techirghiol și nămolul sapropelic.

Vă invit să cunoașteți mai bine zona, stațiunea Techirghiol și, bineînțeles, confortul, liniștea și ospitalitatea Vilei Piccolo Mondo Techirghiol.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru și Vila Piccolo Mondo Techirghiol