În mod normal, o casă de oaspeți trebuie să aibă și să insufle acea căldură familiară combinată cu încadrarea perfectă în atmosfera locului. Domnul Lutz Connert a făcut în așa fel încât, aici, la Casa Connert, această condiție esențială să fie îndeplinită.

1
Casa Connert, Mediaș, județul Sibiu

Casa Connert pune la dispoziția musafirilor trei camere și un apartament, toate fiind amenajate, mobilate și accesorizate în concordanță cu locuințele din perioada medievală.

5
Terasa Casei Connert, Mediaș

Mobilierul este din lemn masiv, adus din Germania sau achiziționat de pe plan local. Decorațiunile țin tot de epoca medievală și, alături de mobilier, creează acea atmosferă specifică burgurilor din acea vreme.

7
Interior Casa Connert, Mediaș

Unicitatea Casei Connert este dată de existența unei biblioteci vaste, bibliotecă ce conține cărți de specialitate cu trimitere la istoricul zonei Târnavelor și nu numai. Pentru pasionații de carte, aici este un izvor nesecat de informație.

4
Interior Casa Connert, Mediaș

Practic, Casa Connert este un punct de plecare către majoritatea zonelor de interes turistic din orașul Mediaș. Spun acest lucru pentru că aici se pot organiza tururi tematice pentru vizitarea locațiilor unde sunt expuse covoarele otomane pe traseul Brașov, Sibiu, Mediaș, Sighișoara,

14
Interior Casa Connert, Mediaș

dar și tururi tematice pentru vizitarea frescelor din bisericile fortificate. Aceste două tururi se realizează cu ghizi autorizați însoțiți de istorici și oameni de știință.

3
Spațiu de relaxare la Casa Connert, Mediaș

De asemenea, tot aici, se pot obține și informații despre Biserica Evanghelică Fortificată “Sfânta Margareta” din Mediaș și se pot organiza tururi cu ghidaj specializat.

15
Interior Casa Connert, Mediaș

Eu am avut onoarea să îl am ca ghid al bisericii chiar pe domnul Connert, un om cu o experiență vastă în acest domeniu, pasionat de obiecte vechi, de poveștile și istoria lor.

10
Bunătăți culinare la Casa Connert, Mediaș

Un alt motiv pentru care Casa Connert are un plus de unicitate este faptul că, pentru grupuri organizate (10 – 12 persoane), se pot face cursuri pentru gătit. Este de la sine înțeles că aceste cursuri tratează numai mâncarea tradițională săsească.

16
Bunătăți culinare la Casa Connert, Mediaș

Interesant și unic este faptul că toți cursanții, în grup, se deplasează împreună cu domnul Connert pentru achiziționarea ingredientelor necesare preparării mâncărurilor săsești.

8
Bunătăți culinare la Casa Connert, Mediaș

Iată deci, că la Casa Connert, ai parte de tot ceea ce este necesar pentru cunoașterea și aprofundarea zonei Târnavelor. Ai parte de lectură de specialitate, de artă, de cultură, de tradiție și, mai ales, de liniște.

13
Terasa Casei Connert, Mediaș

Pentru a face o scurtă prezentare a locației, pot spune că la Casa Connert nu lipsesc foișorul prevăzut cu grătar și cuptor pentru coacerea pâinii, o terasă cu o capacitate de 12 persoane și un salon pentru servit masa.

2
Terasa Casei Connert, Mediaș

Pentru mine, Casa Connert este locul unde poți trăi, cunoscând cu toate simțurile, istoria, gastronomia și arta, poți savura delicioasele tarte sărate sau dulci cu specific săsesc sau poți asculta și învăța din cuvintele domnului Lutz Connert.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Casa Connert