3 locuri din România unde am mâncat cel mai bun gulaș

Gulașul a ajuns una dintre cele mai apreciate preparate cu specific unguresc de pe întreg teritoriu european. Datorită etnicilor maghiari de pe teritoriul României, avem și noi posibilitatea de a gusta un gulaș autentic. Sunt zone în Transilvania unde s-au păstrat rețete nealterate.

10
Gulașul unguresc sau gulyas

Gulașul unguresc sau gulyas, cum i se mai spune, este un preparat delicios pe bază de carne de vită, porc, miel, oaie sau cal. Deși este un preparat tradițional unguresc, acest preparat excepțional îl putem servi și în țări ca Austria, Cehia sau Polonia.

Orice gurmand recunoaște că gulașul este un deliciu gastronomic: aromat, puternic condimentat, sățios și totuși ușor de digerat. Iată locurile din România unde am mâncat cel mai bun gulaș:

1. Conacul lu’ Bebe, Codlea, județul Brașov

_MG_0415 copy
Conacul lu’ Bebe, Codlea, județul Brașov

Conacul lu’ Bebe este unul dintre acele locuri în care influențe din bucătăria tradițională maghiară au fuzionat perfect cu bucătăria românească. Rezultatul este o combinație nemaipomenită de preparate delicioase. Prepararea și rețetele bucatelor de la Conacul lu’ Bebe sunt domeniul chefului Petrică. La trei, patru luni, în meniu apar preparate noi “din cămara bunicii”. Pentru a asigura savoarea și autenticitatea gustului, toate bunătățile de la Conacul lu’ Bebe sunt atent preparate cu ingrediente proaspete.

Află mai multe despre Conacul lu’ Bebe din Codlea, județul Brașov!

2. Casa Sruetti, Covasna, județul Covasna

_MG_9076 copy
Casa Sruetti, Covasna, județul Covasna

Stațiunea balneoclimaterică, orașul Covasna este unul din locurile de pe meleagurile secuiești unde se pregătește cel mai gustos gulaș, în unele locuri păstrându-se aceeași rețetă după care ciobanii, acum sute de ani, pe câmpiile Ungariei, îl pregăteau.

Am fost cazat și am mâncat la Casa Sruetti din Covasna, în vara ce tocmai s-a încheiat. Gulașul servit în ceaun alături de tradiționala pâine secuiască cu cartofi a fost absolut extraordinar. În mirosul îmbietor și în gustul sățios s-au simțit prospețimea ingredientelor și grija cu care acestea au fost preparate.

Află mai multe despre Casa Sruetti din Covasna, județul Covasna!

3. Red Lake Inn, Gheorgheni, județul Harghita

IMG_20180628_155618 copy
Red Lake Inn, Gheorgheni, județul Harghita

Red Lake Inn este o pensiune ascunsă sub cetina brazilor, undeva, imediat lângă Gheorgheni, județul Harghita. Pensiunea este cochetă și elegantă, amintind de chalet-urile austriece. Aerul de intimitate și familial te întâmpină cu căldură.

Red Lake Inn este unul dintre cele mai calde, primitoare și liniștite locuri de pe meleagurile Harghitei. Aici, totul este altfel: oamenii, locurile, timpul. Gazdele sunt oameni relaxați, locurile sunt mai pitorești ca oriunde altundeva, iar timpul se scurge cu o viteza asemănătoare cu graiul molcom al gazdelor. Aici, la Red Lake Inn am mâncat în vara anului trecut, un gulaș absolut delicios.

Și pentru gulaș și pentru oamenii frumoși de aici, Red Lake Inn este locul ideal.

Acestea sunt recomandările noastre și dacă te hotărăști să faci o incursiune în țară pentru a descoperi savoarea gulașului, contactează-ne și îți facem recomandări pentru cazare și pentru vizitarea obiectivelor din zonă.

Fii Turist prin România!