Show inedit

Week-endul acesta, în Parcul Naţional, din Bucureşti, sector 2, de joi, 10 octombrie până duminică, 13 octombrie, organizatorii promit un festin pescăresc straşnic cu sute de kilograme de peşte şi fructe de mare în preparate alese.

71937425_2534489976642475_103929962225991680_n
Pentru cei ce iubesc natura, peştele şi voia bună, Parcul Naţional va deveni locul ideal pentru relaxare dar și pentru a degusta cele mai bune preparate: raci, scoici, pui de baltă şi toate soiurile de peşte vor fi prezente întru deliciul celor prezenţi:

5

borş de peşte, storceagul pescăresc, păstrăv şi crap la proţap, vinegreta din păstrăv, varza călită cu peşte, plăcinte cu peşte, crochete şi chifteluţe, hamsii şi scoici, cabanos de somon, mititei din peşte şi somon, sărmăluţe în foi de vită din peste servite cu mămăliguţa, usturoi şi lămâie, sote din păstrăv cu spanac, file de păstrăv cu sos de măsline sau aperitivul din păstrăv cu fulgi de migdale.

4
De la ospăţ nu vor lipsi grătarele ce vor sfârâi de la primele ore ale dimineţii cu sute de sentimente de pește: nisetru, scrumbie, doradă, crap, somon, biban, ştiucă, macrou, păstrăv, dar şi sute de kilograme de fructe de mare, caracatiţă, creveţi, scoici şi hamsii pane, rapăne, iar saramura de crap va fi şi ea la loc de cinste! Pregătită cu legume proaspete şi aromată cu puţin usturoi, saramura va merge de minune lângă o mămăliguţă caldă.

1
Peisajul de sărbătoare va cuprinde o paletă gastronomică diversificată cu specialități inedite, pe care le veţi observa imediat, fiindcă ies din tiparul cu care suntem obişnuiţi: şuberec tătărăsc de peşte, gulaş sau papricaş, zacuscă de peşte, paella cu fructe de mare, frigărui de creveţi, calamari, tentacule de caracatiţă, rechin, peşte spadă şi scoici, midii şi rapăne ecologice culese tradiţional din Marea Neagră şi pregătite pe plită în sos de vin, pane, sau la ceaun, toate preparate la faţa locului.

3
Nimeni nu pleacă de la festival cu mâna goală, pentru că, pe lângă preparatele pescăreşti, se vor mai putea găsi vestitele plăcinte munteneşti, veritabilele poale-n brâu moldoveneşti, plăcintele dobrogene cu brânză, toate preparate cu ingrediente sută la sută naturale şi gătite după cele mai vechi reţete tradiţionale, alături de bucate alese: cozonaci, dulciuri şi dulceţuri, miere, siropuri şi sucuri naturale, brânzeturi şi afumături, jamboane, cârnaţi, mici, costiţe, ciolane şi multe alte cărnuri aromate, stropite din belşug cu vin, ţuică fiartă şi bere.

2
Cei pasionați de handmade vor găsi obiecte atât tradiționale cu motive populare românești, genți din piele naturală, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă, dar și bijuterii lucrate manual cu multă migală. Copiii se vor putea răsfăţa cu chips pe băţ, din cartofi naturali, waffe cu tot soiul de umpluturi dulci, clătite cu gemuri naturale şi numeroase tipuri de gogoşi – cu sau fără topping, sucuri multicolore la dozator, îndrăgita vată pe băţ, acadelele rotunde uriaşe, turtă dulce, ciocolată artizanală sau batoane din seminţe, fructe confiate şi nuci. Şi tot pentru cei mici am amenajat şi un parc de distracţii.

Mai multe informații pe pagina de facebook a evenimentului

FESTIVALUL TOAMNA BUNĂTĂŢILOR PESCĂREŞTI