Există vacanțe și în plină toamnă!

A devenit aproape o cutumă ca ieșirea în aer liber, călătoria, descoperirea și cunoașterea să se întâmple doar în lunile de vară. Propunerile noastre sunt de a vizita 3 locuri superbe, în care natura este mai mult decât generoasă, etalând peisaje spectaculoase, în această perioadă ruginie a toamnei, în care, de fapt, vremea este perfectă pentru a călători.

Pe teritoriul României sunt unele dintre cele mai vechi păduri din Europa. Peisajele colorate de simfonia tomnatică, văile, râpele capătă o frumusețe inegalabilă în această perioadă a anului. Profitați așadar de vremea superbă și îngăduitoare și mergeți în drumeții, la pas prin natură.

Iată recomandările noastre:

DSC_4302 copy
Peisaj în Cheile Bicazului

Rezervația Naturală Cheile Bicazului și Lacul Roșu

În nord-estul țării, în județele Neamț și Harghita, se află Rezervația Naturală Cheile Bicazului și Lacul Roșu. Se spune că nu ai trăit în România dacă nu ai fost în Cheile Bicazului sau nu ai admirat serpentinele străjuite de stânci amenințătoare. Drumul de o frumusețe sălbatică și răvășitoare duce la Peștera Neagra și la Peștera Cascada.

20072014542 copy
Peisaj în Cheile Bicazului

Așa cum spuneam într-un articol dedicat Cheilor Bicazului, aici sunt 8 kilometri de frumusețe sălbatică, de serpentine strânse, care după fiecare curbă, aduc un nou peisaj monumental, pereți calcaroși sculptați de apă de-a lungul a zeci de milioane de ani.

IMG_20180621_111514 copy
Lacul Roșu

Lacul Roșu este cel mai mare lac natural montan din România. Numele său vine de la Pârâul Roșu, care traversează straturile de culoare roșie, cu oxizi și hidroxizi de fier.

S-a format în 1837, fiind un lac de baraj natural și se află la poalele Muntelui Hășmașul Mare, în apropierea Cheilor Bicazului, la distanța de 26 km de Gheorgheni, în județul Harghita.

IMG_20180621_110749 copy
Lacul Roșu

Împrejurimile lacului sunt foarte bogate din punct de vedere faunistic și floristic. Se pot admira pădurile de conifere, bradul alb, paltinul și plopul de munte de pe versanții din preajma lacului.

Mai multe în articolul 8 kilometri de frumusețe sălbatică și articolul Lacul Roșu

IMG_20180727_150531 copy
Grădina Zmeilor

Grădina Zmeilor

În apropierea satului Gâlgăul Almașului, în partea central-estică a județului Sălaj, se află aria naturală protejată numită Grădina Zmeilor. Forma bizară a formațiunilor geologice este rezultatul acțiunilor repetate ale aerului și ale apei. Stâncile ciudate se înalță semețe spre cer întocmai ca niște zmei, creând o zonă unică în Europa.

img_20180727_150108-copy
Grădina Zmeilor

Zona este facilă vizitatorilor, fiind creat un traseu printre stânci și pe deasupra lor, o parte din potecă fiind pavată cu piatră cubică, pe alocuri, cu scări și balustrade sau trasee marcate. Priveliștea este superbă și stranie în același timp.

hdr
Grădina Zmeilor

Turiștii sunt atrași și de frumusețea legendelor inventate de localnici, nu numai de peisajul spectaculos.

Mai multe în articolul Grădina Zmeilor.

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița este descris de numeroase site-uri de turism ca fiind una dintre cele mai frumoase zone naturale din România. În această zonă, printre atracțiile turistice sunt peșteri, lacuri și cascade uimitoare: Ochiul Beiului, Lacul Dracului, cheile calcaroase ale Nerei, Cascada Bigăr, Cascada Beușnița și Cascada Kirșa.

_MG_7471 copy
Cascada Kirșa

Atracțiile turistice din această zonă au fost adesea menționate în topurile și ghidurile internaționale. Cascada Bigăr a fost desemnată în anul 2013 de către World Geography cea mai frumoasă cascadă din lume. Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița se află în sud-vestul țării, în județul Caraș-Severin și este o arie protejată prin lege.

_MG_7476 copy
Cascada Kirșa

Tot în această zonă se pot vizita și calea ferată Oravița-Anina, prima cale ferată montană din România și morile de apă de la Eftimie Murgu.

moara indaratnica_4
Morile de apă de la Eftimie Murgu
Acestea sunt doar câteva sugestii. În zonele acestea viața pare că are alt ritm, natura zbenguie inspirând frumusețe, creând adevărate spectacole de culoare și vibrații.

Deoarece și în vara aceasta am călătorit mult, vom veni cu multe articole și sugestii de evadări în natură, împărtășindu-vă din trăirile noastre și totodată, vom veni și cu recomandări pentru cazare în zonele respective.

Bucură-te de culorile toamnei și fii Turist prin Romania!

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru