Dacă vrei să vezi cel mai frumos drum din Europa, cel puțin așa a fost catalogat de mai multe publicații internaționale, dacă vrei să mergi pe un drum la care s-au folosit nu mai puțin de 6520 de tone de TNT pentru construcție, dacă vrei să treci prin cel mai înalt tunel din țară, la cota 2024, trebuie neapărat să treci Transfăgărășanul, drumul care a înghițit 40 de vieți omenești și face legătura dintre Muntenia și Transilvania. Și, dacă treci Făgărașul trebuie neapărat să te oprești la Hotelul Piscul Negru, o locație absolut extraordinară care îmbină perfect natura cu modernul.

_MG_9903 copy
Hotelul Piscul Negru, Arefu, județul Argeș

Eu am fost la Hotelul Piscul Negru aproape de începutul toamnei când, încă, florile mai împrăștiau mireasma suavă a verii. Am trecut mai întâi pe la Curtea de Argeș, pe la mănăstire.

_MG_9900 copy
Hotelul Piscul Negru, Arefu, județul Argeș

Apoi am urcat la Cetatea lui Vlad Țepeș, la Poienari, am admirat Lacul Vidraru și am pornit către Hotelul Piscul Negru. Drumul este de excepție, cel puțin din punct de vedere peisagistic.

66930380_2759455850748388_5427716632002691072_o
Hotelul Piscul Negru, Arefu, județul Argeș

Hotelul Piscul Negru, pentru amatorii de drumeții, este poziționat mai mult decât strategic. De aici se pot face drumeții în Munții Făgăraș și excursii de o zi în împrejurimi, astfel se poate ajunge foarte ușor la Cetatea Făgărașului, în orașul Sibiu, la Cetatea Poienari, Lacul și barajul Vidraru, orașul Curtea de Argeș, Lacul Bâlea, Cascada Bâlea.

_MG_9905 copy
Hotelul Piscul Negru, Arefu, județul Argeș

Hotelul Piscul Negru, deși este amplasat imediat în vecinătatea Transfăgărășanului este complet protejat de zgomot datorită unei bariere de brazi care desparte asfaltul de construcție.

66852946_2743446532349320_8556938686137106432_o
Hotelul Piscul Negru, Arefu, județul Argeș

Aici, la Hotelul Piscul Negru, oaspeții sunt primiți și întâmpinați cu facilități pe care nu îți poți închipui că le găsești în vârful muntelui. Copiii sunt răsfățați cu un loc de joacă cu leagăne, tobogane și căsuțe. Iar părinții îi pot avea permanent sub supraveghere de pe terasa de deasupra locului de joacă.

_MG_9902 copy
Locul de joacă de la Hotelul Piscul Negru, Arefu, județul Argeș

Camerele Hotelului Piscul Negru sunt construite în așa fel încât să respecte cele mai înalte standarde și să creeze confortul necesar. Particularitatea locației este că, din grijă pentru oaspeți, camerele sunt complet renovate după fiecare sezon.

IMG_20190809_115616 copy
Restaurantul Hotelului Piscul Negru, Arefu, județul Argeș

Restaurantul Hotelului Piscul Negru aduce un plus de tradiție prin preparatele pe care le servește. Astfel, aici, la Hotelul Piscul Negru poți savura un delicios bulz la cuptor, platoul casei, păstrăv cu mămăliguță sau platou țărănesc. Inedit este faptul că ingredientele sunt din fermă proprie sau aduse de la stâna Lespezi, deci, tot ceea ce consumați aici este natural și foarte gustos.

mancare
Din meniul Restaurantului Hotelului Piscul Negru, Arefu, județul Argeș

De asemenea, Hotelul Piscul Negru mai pune la dispoziția oaspeților un foișor cu grătar unde se pot consuma atât preparate din restaurant cât și cele aduse de dumneavoastră, de acasă.

13-foisor-gratar-hotel-transfagarasan
Foișorul și grătarul de la Hotelul Piscul Negru, Arefu, județul Argeș

Pentru petrecerea timpului liber, aici, la Hotelul Piscul Negru, există și activități outdoor cum ar fi tiroliana sau troaca urșilor, un loc special amenajat unde, seară de seară, oaspeții pot admira urșii care vin să mănânce. Evident, această activitate se desfășoară sub atenta supraveghere a personalului specializat în acest sens.

_MG_9898 copy
Hotelul Piscul Negru, Arefu, județul Argeș

Hotelul Piscul Negru este o locație ideală atât pentru cei care vin pentru relaxare cât și pentru cei care vin pentru drumeții sau pur și simplu sunt în tranzit sau în vizită pe Transfăgărășan. De remarcat sunt curățenia, ospitalitatea gazdelor și amplasamentul într-o zonă extraordinar de pitorească.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Hotelul Piscul Negru