Aveam nevoie de o ieșire pentru relaxare după o lungă perioadă de stat la birou, în fața calculatorului. Am tot căutat o zonă aproape de București unde să mă pot relaxa, în sfârșit, dar unde să pot ajunge și repede. Având în vedere că a trecut ceva timp de când nu am mai bătut zona Doftana, am ales ca destinație de relaxare și agrement Valea Doftanei, iar ca locație pe post de cartier general Casa Paltinu din localitatea Valea Mare, situată chiar lângă Lacul Paltinu.

_MG_6037 copy
Casa Paltinu, Valea Doftanei, județul Prahova

Întotdeauna m-a fascinat Lacul Paltinu, probabil și datorită așa ziselor apariții ale șarpelui cu cap de hidos, ca de câine, ce își are sălașul aici, fratele monstrului din Loch Ness. Asemenea legende apar în legătură cu aproape toate lacurile din România, dar, parcă atât de reală ca cea de la Lacul Paltinu nu este nici una.

_MG_6052 copy
Imagine de la balconul Casei Paltinu, Valea Doftanei, județul Prahova

Am ales această zonă și datorită faptului că avem în zonă un castel ce merită vizitat și cunoscut, Castelul Iulia Hașdeu sau atracția inexplicabilă pentru sinucigași și lucruri rele pe care o are Lacul Miresei din Câmpina. Cu alte cuvinte, Valea Doftanei constituie un punct de atracție ce ține de domeniul curiozității și inexplicabilului.

_MG_6091 copy
În curtea Casei Paltinu, Valea Doftanei, județul Prahova

Un lucru este cert, frumusețea peisajului, ospitalitatea de la Casa Paltinu și liniștea din jurul meu au fost principalele motive pentru care Casa Paltinu a însemnat un loc de relaxare și odihnă.

IMG_6042 copy
Bucătăria Casei Paltinu, Valea Doftanei, județul Prahova

Parcarea se face în curtea pensiunii, iar la parter există o bucătărie complet utilată, o terasă, un loc pentru servit masa și un living imens cu șemineu, locul perfect pentru organizarea și desfășurarea unei petreceri.

IMG_6044 copy
Livingul Casei Paltinu, Valea Doftanei, județul Prahova

Retrasă de la drumul principal, astfel asigurând intimitatea pe care ne o dorim cu toții, Casa Paltinu din Valea Mare pune la dispoziția turiștilor toate facilitățile necesare pentru petrecerea unui sejur de neuitat.

IMG_6043 copy
Livingul Casei Paltinu, Valea Doftanei, județul Prahova

Trei terase mari își așteaptă nerăbdătoare musafirii, aici, la Casa Paltinuo grădină spațioasă în spatele vilei, un foișor cu grătar și întinderea nesfârșită a lacului sunt companioni de relaxare sau de odihnă.

_MG_6050 copy
Imagine de la balconul Casei Paltinu, Valea Doftanei, județul Prahova

Pasiunea proprietarului Casa Paltinu pentru antichități se reflectă foarte clar în mobilierul pensiunii. Lemnul masiv de culoare închisă sporește senzația de intimitate și căldură.

_MG_6078 copy
Cameră în Casa Paltinu, Valea Doftanei, județul Prahova

Camerele sunt spațioase și foarte bine organizate. Priveliștea de la balcoane sau de la terasă îți taie respirația, Lacul Paltinu fiind aproape omniprezent indiferent de locul de unde ai admira peisajul.

_MG_6081 copy
Cameră în Casa Paltinu, Valea Doftanei, județul Prahova

Nici copii nu au fost uitați, astfel că spațiul de joacă destinat celor mici cuprinde grădina Casei Paltinu și laterala parcării, părinții având posibilitatea supravegherii celor mici aproape oriunde s-ar afla aceștia.

_MG_6064 copy
Imagine de la balconul Casei Paltinu, Valea Doftanei, județul Prahova

Senzația de cabană de munte este amplificată de lipsa prezenței proprietarului care pune foarte mare accent pe discreția și intimitatea musafirilor.

Ca o concluzie, Casa Paltinu de pe Valea Doftanei reprezintă locul perfect unde te poți retrage pentru câteva zile departe de tumultul și aglomerația orașului.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru