Vă propunem ca destinație pentru această iarnă, trei localități din județul Gorj și trei pensiuni mândre cu oameni ospitalieri și, dacă tot este sezonul rece, cu mâncare tradițională.

Iată recomandările noastre din județul Gorj:

Pensiunea Câmpia Soarelui, Padeș

La doar 40 de kilometri de Târgu Jiu, pe DN67D, după Tismana, Pensiunea Câmpia Soarelui are deschise porțile pentru oaspeți și îi întâmpină cu 6 camere tematice: Răsărit, Apus, Clasic, Poveste, Tradiţional și Armonie.

Pensiunea Câmpia Soarelui, Padeș

Pensiunea Câmpia Soarelui este o perlă  Gorjului, ambianța elegantă fiind o îmbinare, poetică aș putea spune, a elementelor tradiționale cu cele moderne.

Pensiunea Câmpia Soarelui, Padeș

Se pot vizita în cadru organizat Lacul de la Valea Mare, Valea lui Iovan, izvoarele Cernei, Cerna Sat, Cheile Corcoaiei, vârful Piatra lui Stan, în cadrul unui traseu sau împrejurimile Tismanei cu Mănăstirea și cele două schituri, în cadrul celui de-al doilea traseu.

Pensiunea Câmpia Soarelui, Padeș

Citește mai multe despre Pensiunea Câmpia Soareluiaici.

Pensiunea Guesthouse, Stănești

Aceasta este o agropensiune, iar domnul Alexandru Popescu, proprietarul Pensiunii GuestHouse este unul dintre puținii proprietari de pensiune care știe ce înseamnă să facă turism, este dedicat ospitalității, dedicat primirii oaspeților așa cum se cuvine.

Pensiunea GuestHouse, Stănești

Camerele Pensiunii GuestHouse au o căldură și o energie proprie care te îmbie la odihnă, sunt mari, aerisite și toate sunt dotate cu baie proprie și balcon.

Cameră de la Pensiunea GuestHouse, Stănești

Pensiunea GuestHouse este unul dintre puținele locuri aflate în apropiere de orașele mari unde te poți simți mai bine ca acasă.

Grădina și livada Pensiunii GuestHouse, Stănești

Citește mai multe despre Pensiunea GuestHouseaici.

Pensiunea La Moară, Peștișani

Pensiunea La Moară este o pensiune cochetă, aflată la intrarea în Peștișani.

Pensiunea La Moară , Peștișani

Restaurantul Pensiunii La Moară este deschis permanent pentru cei care îi calcă pragul. Mâncarea preparată aici este, în principal, tradițională, specifică zonei. Proprietarii sunt foarte ospitalieri și binevoitori.

Restaurantul Pensiunii La Moară

Pensiunea La Moară are 7 camere duble cu pat matrimonial. Toate camerele au balcon, televizor și frigider în cameră. Accesul la internet este asigurat pe toată suprafața Pensiunii La Moară și a zonelor de exterior aferente clădirii.

Cameră de la Pensiunea La Moară , Peștișani

Citește mai multe despre Pensiunea La Moarăaici.

Indiferent dacă ești pasionat de cultură, artă, tradiție sau natură, județul Gorj, parte a regiunii istorice Oltenia de Nord, îți oferă o gamă largă de obiective turistice. Să nu uităm că, la Târgu Jiu sunt expuse trei dintre cele mai importante creații ale marelui Constantin Brâncuși și la doar 25 de kilometri, la Hobița, se află Casa Memorială Constantin Brâncuși. De asemenea, Casa natală Ecaterina Teodoroiu te așteaptă cu porțile deschise, dacă ești dornic de istorie sau, dacă ești dornic de natură, Defileul Jiului te poartă prin adâncul munților către Petroșani pe renumita Vale a Jiului.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru