Localitate marcantă a Maramureșului Istoric, Moiseiul se bucură de un renume special din foarte multe puncte de vedere. Din punct de vedere istoric, Masacrul de la Moisei este marcat prin monumentul comemorativ și casa muzeu, din punct de vedere ecumenic, Mănăstirea Moisei este marcantă pentru localitate, din punct de vedere geografic, Moiseiul reprezintă poarta de intrare în Parcul Natural Munții Rodnei, iar Cascada Măgura este cea mai nouă atracție turistică, iar din punct de vedere tradițional avem renumitele pancove (gogoși) sau chigala, un fel de budincă din macaroane care se face doar la Sfânta Sărbătoare a Paștelui și este specifică și tradițională moiseienilor. Iată deci, doar câteva din motivele pentru care merită să vii și să petreci câteva zile de neuitat la Moisei, în Maramureșul Istoric.

Pensiunea Capra Neagră, Moisei, județul Maramureș

Deși într-o zonă renumită pentru tradiție, de această dată am preferat ceva mai altfel. Așa se face că am decis să petrec ceva zile la Pensiunea Capra Neagră, la doar câteva zeci de metri distanță de centru localității Moisei.

Recepția Pensiunii Capra Neagră, Moisei, județul Maramureș

Mi s-a părut că este ceva mai altfel și așteptările nu mi-au fost înșelate. O parcare imensă și foarte curată m-a întâmpinat cu brațele deschise, iar la intrare o capră neagră frumos stilizată mi-a dat binețe. Am intrat la recepție și, bineînțeles, primele lucruri pe care le-am sesizat au fost florile și curățenia desăvârșită.

Restaurantul Pensiunii Capra Neagră, Moisei, județul Maramureș

De la recepție se poate ajunge în restaurant sau se poate urca către camere, dar pentru început, m-am oprit la restaurant. Restaurantul Pensiunii Capra Neagră se bucură de faima de a fi unicul restaurant de pe valea Vișeului cu specific italian consacrat, unde poți servi paste și pizza, preparate după rețete tradiționale italiene.

Restaurantul Pensiunii Capra Neagră, Moisei, județul Maramureș

Mi s-a părut ceva total deosebit să mănânc altceva decât meniul tradițional maramureșean în inima Maramureșului Istoric. Ulterior s-a dovedit că decizia a fost mai mult decât înțeleaptă. Am servit o pizza cu ton, preferata mea, într-un restaurant absolut extraordinar cu o servire ireproșabilă, de un profesionalism rar întâlnit.

Pizza cu ton la Restaurantul Pensiunii Capra Neagră, Moisei, județul Maramureș

Totul era organizat în așa fel încât să te simți cât mai confortabil cu putință. Intrânduri frumos mascate, mese frumos ornamentate la care puteai servi mâncarea fără să fii stresat că îți stânjenești colegul de masă, un bar bine utilat cu toate băuturile pe care ți le poți imagina și un serviciu de servire excelent.

Barul Pensiunii Capra Neagră, Moisei, județul Maramureș

Terasa restaurantului este accesibilă atât din interior cât și din stradă, Pensiunea Capra Neagră fiind localizată pe strada principală din Moisei, la doar câteva zeci de metri de primărie și centrul comercial al localității.

Terasa Pensiunii Capra Neagră, Moisei, județul Maramureș

Și aici, canapele din piele și mese din sticlă te îndemnau să petreci cât mai mult timp și să savurezi fiecare înghițitură, fie că servești masa sau servești o cafea sau o băutură alcoolică sau nonalcoolică. Totul, într-un mediu elegant și de bun gust.

Cameră de la Pensiunea Capra Neagră, Moisei, județul Maramureș

Cireașa de pe tort a fost pusă atunci când am ajuns în cameră. Sincer, Pensiunea Capra Neagră rivalizează cu brio cu un hotel de patru stele din cea mai fancy locație pe care o doriți voi.

Cameră de la Pensiunea Capra Neagră, Moisei, județul Maramureș

Cuverturile de pe pat contrastează cu culorile pereților, așternuturile albe ca spuma laptelui, minibarul și toate utilitățile te îndemnau la confort și odihnă. Totul organizat și aranjat cu un bun gust desăvârșit.

Cameră de la Pensiunea Capra Neagră, Moisei, județul Maramureș

Am avut ocazia să vizitez și cele două apartamente, unde imaginația mea a luat-o razna când am văzut dotarea și organizarea acestora. În momentul în care veți vedea cadă cu hidromasaj neagră, open space, încadrată în sticlă, cu spoturi luminoase care să scoată în evidență eleganța și bunul gust, tavanul mansardat, culorile calde și aceleași așternuturi albe, imaculate, cu siguranță și voi vă veți simți la fel cum m-am simțit și eu.

Cadă cu hidromasaj la Pensiunea Capra Neagră, Moisei, județul Maramureș

Cert este un singur lucru, din punctul meu de vedere, Pensiunea Capra Neagră din Moisei, aș numi-o, mai degrabă, Hotel Capra Neagră, dar las aprecierile și comentariile la adresa celor care au vizitat locația sau celor care o vor vizita.

Cadă cu hidromasaj la Pensiunea Capra Neagră, Moisei, județul Maramureș

Pentru mine, perioada petrecută aici, la Pensiunea Capra Neagră din Moisei, a fost absolut extraordinară, serviciile și ospitalitatea personalului impecabile. Toate acestea recomandă Pensiunea Capra Neagră ca fiind un loc unde eleganța, bunul gust fac vacanțele în Maramureșul Istoric unice.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru