Vă propunem ca destinație pentru această iarnă, trei localități și trei pensiuni mândre cu oameni ospitalieri și, dacă tot este sezonul rece, cu mâncare tradițională.

Iată recomandările noastre din județul Cluj:

Agropensiunea Crăița, Negreni

Familia Duneș vă așteaptă și vă primește cu drag.

Agropensiunea Crăița, Negreni

Agropensiunea Crăița este recunoscută pentru ospitalitatea proverbială a familiei Duneș, pentru curățenia desăvârșită și camerele spațioase, pentru excelenta mâncare tradițională și, nu în ultimul rând, pentru serviciile și facilitățile puse la dispoziția turiștilor.

Cameră de la Agropensiunea Crăița, Negreni

De la Agropensiunea Crăița se pot face numeroase excursii în zonă, cele mai cunoscute obiective turistice fiind Mănăstirea Ioan Iacob Hozevitul (Mănăstirea Piatra Craiului), Cetatea de la Bologa la 16 kilometri, Moara de apă de la Bologa la 17 kilometri, Casa Memorială Octavian Goga, Mănăstirea Ciucea.

Oricând bineveniți la Agropensiunea Crăița, Negreni

Citește mai multe despre Agropensiunea Crăițaaici.

Pensiunea Ioana, Poieni

Pensiunea Ioana, Poieni

Un peisaj aproape ireal cu păduri și pășuni, cu oameni frumoși și ospitalieri, cu o tradiție aproape nealterată și portul tradițional la mare cinste, acolo unde căprioara vine lângă casă și liniștea este stăpână, am descoperit Pensiunea Ioana din comuna Poieni, județul Cluj.

Pensiunea Ioana, Poieni

Pensiunea Ioana te așteaptă în orice anotimp cu căldură și ospitalitate. Camerele Pensiunii Ioana sunt foarte spațioase, ferestrele oferind o priveliște de vis către munți. Combinația dintre modern și tradițional este foarte fină și delicată.

Livingul Pensiunii Ioana, Poieni

Piatra de pe perete, culorile folosite și decorațiunile vechi, cu elemente tradiționale descriu foarte bine un loc aristocratic, undeva între munți, unde lemnele troznesc în focul din șemineu și un ceai aburind sau o cafea aromată ce te așteaptă pe o măsuță și te îmbie la o lectură plăcută.

Cameră de la Pensiunea Ioana, Poieni

Iată ce poți vedea dacă te cazezi la Pensiunea Ioana: Mănăstirea Piatra Craiului sau Ioan Iacob Hozevitul, Cetatea de la Bologa, Biseria de lemn de la Bucea și Moara de apă de la Bologa.

Citește mai multe despre Pensiunea Ioanaaici.

Casa Abel, Mihai Viteazu

Casa Abel, Mihai Viteazu

Casa Abel este o oază de liniște. Este frumoasă, cochetă, curată și primitoare. Atmosfera de pace și liniște inspirată de liniștea lacului din apropiere face ca vacanța ta de la această pensiune să vrei să o repeți.

Cameră de la Casa Abel, Mihai Viteazu

Pe lângă condițiile excelente de cazare, Casa Abel iese în evidență și prin natura activităților care se desfășoară dacă ești cazat aici. Având în administrare și sere de flori sau de legume, la Casa Abel din Mihai Viteazu poți avea parte de experiențe de neuitat.

Bunătăți din Serele Abel

În vizitele noastre numeroase la Casa Abel am vizitat Salina Turda, Castrul Roman Potaissa, Cheile Borzeștilor și cascada Ciucaș, Cetatea Colțești, Cheile Turzii, Muzeul de Istorie din Turda.

fghfh

Citește mai multe despre Casa Abel, aici și aici.

Meleagurile Ardealului au avut dintotdeauna un dar aparte, o atracție deosebită pentru noi. Oamenii ospitalieri, prietenoși și pregătitți în orice anotimp pentru oaspeți, peisajele atât de variate, natura magică și, parcă, timpul însuși își deapănă minutele mai lent.

Totul este atât de natural și normal, totul este magic.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru