Am descoperit această pensiune în drumurile noastre de cunoaștere și descoperire a frumuseților zonei Vaideeni , zonă care este străjuită la nord-est de Masivul Buila-Vânturarița. Frumusețea zonei, de o  puritate care, te îmbie la drumeții este completată de naturalețea cu care ești întâmpinat în pensiunile din zonă.

Pensiunea Moara Viselor
Pensiunea Moara Viselor

Pensiunea Moara Viselor este puțin retrasă de la drumul județean DJ 665, aproximativ 2 km și de la drumul comunal DC138, dar este bine semnalizată prin indicatoare. O curte mare se deschide în fața porții primitoare și  un rând de copaci te întâmpină semeți, aducându-ți umbră și răcoare.

Pensiunea cu o distincție exterioară deosebită are camere primitoare, moderne iar liniștea din jurul pensiunii îți asigură o odihnă binevenită.

Pensiunea Moara Viselor
Pensiunea Moara Viselor

Când am ajuns la pensiune, fără a fi anunțată venirea noastră, am avut senzația că am ajuns acasă. Două familii erau deja cazate, bărbații pregăteau un grătar, femeile erau la o cafea și taclale sub foișor iar copiii zbenguiau prin curte. Tabloul acesta era completat de susurul apei care venind încet pe lângă pensiune, se lărgește într-un bazin. Imaginea bazinului cu păstrăvi, a luciului apei pe care plutesc nuferi completează senzația de răsfăț.

Reveria aceasta este și a fost apreciată de turiști ocazionali sau turiști care vin și revin în fiecare an aici, la Pensiunea Moara Viselor. Este un aspect foarte important pentru că doar turiștii mulțumiți revin și, mai mult de atât, fac recomandări altor turiști.

Pensiunea Moara Viselor
Pensiunea Moara Viselor

Într-adevăr pensiunea este cunoscută și recunoscută prin curățenie, ospitalitatea gazdelor, preparatele din fermă proprie și minunatelor atracții ale zonei. Dacă te cazezi la Pensiunea Moara Viselor poți vizita mânăstiri (Mânăstirea Arnota, Mânăstirea Polovragi, Mânăstirea Dintr-un Lemn), peșteri (Peștera Urșilor, Peștera Muierii, Peștera Polovragi), poți bate cu piciorul Cheile Bistriței, Cheile Oltețului sau, dacă ești un iubitor al drumețiilor, ai la îndemână câteva trasee în Munții Căpățânii.

Numele pensiunii nu este întâmplător. Cândva, pe apa care șerpuiește pe lângă pensiune a fost o moară. Doamna Flori Pătrușcă, administratorul, proprietarul și mai ales, inima acestui loc, a ales să păstreze cu eforturi mari firul acela de apă. În amintirea morii, pensiunea a fost denumită Moara Viselor.