Menționat pentru prima oară în anul 1406 sub denumirea de “Jiul”, actulul municipiu Târgu Jiu constituie unul dintre principalele centre culturale și istorice ale României. Cunoscut, în special, pentru ansamblul monumental Brâncuși, construit în anul 1937 chiar sub atenta îndrumare a acestuia, orașul Târgu Jiu se remarcă prin numeroase nume sonore ce au făcut celebră România pe toate meridianele globului, Constantin Brâncuși, Ecaterina Teodoroiu, Gheorghe Magheru, Vasile Lascăr, Sergiu Nicolaescu, Horațiu Mălăele, Gheorghe Tătărăscu și multe alte nume sonore.

Coloana Infinitului, Târgu Jiu, județul Gorj

Din punct de vedere geografic, așezarea orașului Târgu Jiu, la jumătatea distanței dintre Ecuator și Polul Nord, la itersecția paralelei de 45 de grade latitudine nordică cu meridianul de 23 de grade longitudine estică îl face să fie un etalon al climatului temperat continental.

Poarta Sărutului și Masa Tăcerii, Târgu Jiu, județul Gorj

Din punct de vedere turistic, Târgu Jiu surprinde prin multitudinea obiectivelor culturale și istorice. Dintre acestea, anasmblul monumental Constantin Brâncuși, ce cuprinde Coloana Infinitului, Masa Tăcerii și Poarta sărutului, este cunoscut la nivel mondial. Pe lângă acest ansamblu, Casa Memorială Ecaterina Teodoroiu, 30 de scaune pătrate, curtea lui Cornea Brăiloiu, Muzeul Județean Gorj “Alexandru Ștefulescu” și Biserica Sfinții Voievozi sunt doar câteva din oiectivele care trebuie vizitate obligatoriu.

De aemenea, partea de promenadă a Jiului din parcul ce găzduiește Masa tăcerii și Poarta Sărutului constituie un important punct de atracție turistică ce oferă un farmec aparte tot timpul anului.

Citește mai multe despre obiectivele turistice din Târgu Jiu aici.

Vila Aladin, Târgu Jiu, județul Gorj

Aici, în acest oraș mostră a culturii românești, pe malul Jiului, vis-avis de Shopping City Târgu Jiu, am avut plăcerea să degust din adevărata ospitalitate gorjeană la Vila Aladin.

Situată într-un cartier foarte liniștit al orașului, Vila Aladin se poate mândri cu o localizare de excepție, pe malul râului Jiu, departe de tumultul aglomerației urbane, dar în imediata apropiere a mall-ului din Târgu jiu, la doar câteva minute de centrul orașului. Locația este perfectă pentru orice tip de turism, fie că este vorba despre tranzit, business, vacanță, sfârșit de săptămână sau city break.

Vila Aladin, Târgu Jiu, județul Gorj

Construcție cu parter și etaj, Vila Aladin asigură absolut toate condițiile necesare pentru petrecerea unui sejur de care să vă aduceți aminte. Spațiile mari, frumos amenajate și bine structurate asigură confortul atât de necesar în vederea relaxării.

Vedere balcon Vila Aladin, Târgu Jiu, județul Gorj

Camerele, aerisite, cu ferestre mari lasă lumina naturală să pătrundă nestingherită și asigură o priveliște de excepție asupra râului Jiu și a rațelor sălbatice prezente aici.

Cameră de la Vila Aladin, Târgu Jiu, județul Gorj

Așternuturile albe, imaculate și culorile alese pentru decorațiunile de interior sporesc senzația de intimitate și sentimentul de “acasă”. Arhitectura camerelor, cele pe rotund, lasă loc privirii să parcurgă peisajul ce se poate zări de jur împrejurul vilei.

Cameră de la Vila Aladin, Târgu Jiu, județul Gorj

Toate camerele au ieșire către balcon, priveliștea de aici lăsând deopotrivă loc atât pentru un peisaj urban îndepărtat cât și către un peisaj deluros montan ce te îndeamnă către plimbare în mijlocul naturii.

Cameră de la Vila Aladin, Târgu Jiu, județul Gorj

Parterul vilei este destinat zonei de living și bucătăriei. Livingul spațios, cu aceleași geamuri imense, lasă lumina să-și facă jocul și asigură spațiul necesar pentru socializare sau pentru servirea mesei.

Living și sala de servit masa – Vila Aladin, Târgu Jiu, județul Gorj

Masa se poate servi doar în regim self catering sau, la cerere, există posibilitatea folosirii bucătăriei.

Bucătăria de la Vila Aladin, Târgu Jiu, județul Gorj

Grădina interioară, plină de trandafiri și plante verzi, iarba verde, permanent cosită și întreținută și spațiul de recreere disponibil fac din Vila Aladin locul ideal de petrecere a timpului într-un cadru relaxant și ospitalier.

Curtea Vilei Aladin, Târgu Jiu, județul Gorj

Parcarea se poate face în fața vilei sau în curtea vilei, iar accesul la internet este posibil prin intermediul unei conexiuni wireless disponibilă gratuit pe toată suprafața proprietății.

Vedere de la balcon – Vila Aladin, Târgu Jiu, județul Gorj

Cu siguranță trebuie menționat că, poate, ingredientul principal al acestei locații, este ospitalitatea gazdelor, astfel încât, pentru mine, perioada cât am stat la Vila Aladin a fost marcată de odihnă, relaxare și bun gust.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru