Deși trendul actual se manifestă către preparatele vegetariene, este bine de știut că vita, mai precis carnea de vită, conține marea majoritate a nutrienților și mineralelor de care are nevoie corpul omenesc pentru o funcționare normală. Iodul, magneziul, zincul și seleniul sunt principalele minerale care se regăsesc din belșug în carnea de vită. Evident, și modul de gătire are un aport considerabl în păstrarea acestor nutrienți de bază.

Vită pe piatră cu salată rucola cu roșii cherry, specialitate din meniul Green Garden Resort Cicârlău

Prepararea cărnii pe piatră asigură păstrarea nutrienților principali și păstrează gustul inconfundabil al unei fripturi preparată la temperatură constantă. Practic, nimic din savoarea cărnii de vită nu se pierde și, în același timp, se elimină surplusul de grăsime.

Pregătirea ingredientelor pentru vită pe piatră cu salată rucola cu roșii cherry

Adept al perfecțiunii, chef Dani Budai, la Green Garden Resort din Cicârlău, are grijă să prepare carnea de vită în așa fel aceasta să păstreze toate proprietățile și, în același timp, să surprindă prin aspect și prezentare.

Pregătirea ingredientelor pentru vită pe piatră cu salată rucola cu roșii cherry

Un loc important în meniul restaurantului Green Garden Resort îl ocupă vita pe piatră cu salată rucola și roșii cherry. Partea cea mai interesantă este că prepararea finală și platingul se face în fața clientului.

Pregătirea cărnii de vită

Astfel, oricine poate fi martorul flambării vitei pe piatră. Meticulozitatea chef-ului Daniel Budai și pasiunea acestuia pot fi admirate de toată lumea, modul de pregătire fiind, parcă, un ingredient principal pentru dorința de a savura cât mai repede acest preparat delicios.

Pregătirea cărnii de vită

Toate ingredientele necesare pentru prepararea vitei pe piatră se aduc în fața clientului, apoi se începe procesul propriu-zis.

Așezarea cărnii de vită pe plita încinsă 

Carnea de vită, deja pregătită pe piatră în proporție de 70 % se feliază și se așează pe o plită încinsă în prealabil.

Finalizarea pregătirii cărnii de vită

Se stropește bine apoi se aprinde pentru a da culoarea finală și a definitiva procesul de gătire. Uleiul de măsline, oțetul balsamic și condimentele sunt elemente care dau gust și savoare preparatului final.

Flambarea cărnii de vită

Un ingredient care completează perfect o friptură de vită savuroasă este vinul, iar crama Green Garden Resort din Cicârlău vă poate pune la dispoziție o gamă variată de sortimente din producția proprie astfel încât, indiferent de preparatul servit aici, masa să fie încununată cu buchetul potrivit în funcție de gusturile și preferințele fiecăruia.

Asamblarea platingului

De asemenea, din oferta Green Garden Resort nu lipsește și tradiționala pălincă maramureșeană, soi de băutură spirtoasă care se păstrează în butoaie speciale pentru a-i conferi savoare și a asigura conservarea gustului și a tăriei.

Finalizarea platingului cu vită pe piatră cu salată rucola cu roșii cherry, specialitate din meniul Green Garden Resort Cicârlău

Ca o concluzie, pot spune că la Green Garden Resort din Cicârlău, indiferent de preparatul servit, am fost fascinat de măiestria și meticulozitatea cu care chef Daniel Budai a pregătit și prezentat preparatele gastronomice.

Chef Daniel Budai vă urează Poftă Mare! –Vită pe piatră cu salată rucola cu roșii cherry, specialitate din meniul Green Garden Resort Cicârlău

Această meticulozitae și atenție este perfect acompaniată de ospitalitatea gazdelor și de atmosfera destinsă și calmă a locației.

Incercați măcar o dată și veți reveni cu siguranță!

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru