După doi ani de pauză, deterrninată de măsurile restrictive impuse de autorităţi în contextul pandemiei mondiale de Covid – 19  “Hotel of Ice”, conceptul de marketing ce a marcat activitatea turistică din sezoanele de iarnă ale ultimilor ani în zona Bâlea Lac, va reveni. Nu peste mult timp, în cea mai cunoscută căldare glaciară a Masivului Făgăraş, pasionaţii de călătorie, aer curat, munte şi adrenalină se vor putea bucura de cel mai nou Hotel de Gheaţă, unicul obiectiv de acest fel din Europa de Sud-Est.

Cel de-al şaisprezecelea sezon al Proiectului de Marketing Turistic “Hotel of Ice – Bâlea Lac” va avea ca temă Europa, astfel că fiecare cameră a viitorului hotel va purta numele unei capitale din Bătrânul Continent.

De asemenea, decoraţiunile ce vor fi întâlnite în camere şi în celelalte locuri din Hotel of Ice, vor duce oaspeţii cu gândul la frumoase locuri, simboluri sau obiective importante din ţările europene.

Asemeni structurilor edificate în sezoanele trecute, Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac va găzdui un bar şi un restaurant, unde cei interesaţi vor putea consuma diverse mâncăruri sau băuturi, ce vor fi servite în diverse pahare si farfurii din gheaţă.

Chiar dacă la Bâlea lac iarna şi-a intrat pe deplin în drepturi, construcţia noului hotel va fi demarată doar atunci când stratul de zăpadă va fi suficient de consistent şi grosimea gheţii formată pe lacul Bâlea va depăşi 20 de centimetri. Hotelul de Gheaţă va fi construit  din “cărămizi” de gheaţă şi zăpadă întărită cu apă.

Dacă condiţiile meteorologice vor fi favorabile, primi oaspeţi ai Hotelului de Gheaţă Bâlea Lac din sezonul 2022 – 2023 vor sosi în Ajunul Crăciunului.

Initiatorul Proiectului de Marketing Turistic “Hotel of Ice Bâlea Lac”, Arnold Klingeis, ne-a informat ca încă se lucrează la ultimele detalii referitoare la forma viitorului obiectiv. “Cel mai probabil, va fi o structură modulară, formată dintr-un hol central (unde va fi amenajat barul si vor fi amplasate mesele restaurantului), şi mai multe camere tip “igloo”, conectate între ele prin mici coridoare. În câteva zile, echipa de arhitecţi va finaliza munca de creaţie cu designul camerelor şi împreună vom stabili forma finală”, spune Arnold Klingeis.

Hotelul de Gheata promoveaza peisajele unice de iarna oferite de versantul nordic al impunatorului lant a Muntiilor Fagaras unde zapada se mentine pana in luna Iunie si atrage mii de turisti in zona Sibiului, devenind o atractie deasebita si pentru turisti straini. Dupa doi ani de restrictii hotelul a inregistrat in ultimile saptamani peste 500 de rezarvari in mare parte din Anglia dar si din multe alte tari din Europa, Orientul Mijliciu si cateva zeci de rezervari din Romania.

De asemenea, dorim să vă informăm că există intenţia ca alături de hotel să fie construită şi Biserica de Gheaţă la marginea lacului Balea.

Pentru informatii va rugam sa ne contactati la tel. 0726-234417, la adresa de email office@hotelofice.ro sau vizitati www.hotelofice.ro!

Silvia Calin