În nenumăratele drumuri făcute la Moisei, am avut de fiecare dată de descoperit ceva nou. De fiecare dată am avut parte de o surpriză plăcută, și, aș putea spune, că localitatea Moisei este unul dintre puținele locuri din această țară unde cuvântul unic este la ordinea zilei.

Cascada Măgura

Există preparate culinare care se pregătesc doar aici și la sărbătoarea Paștelui, cum este chigala, un soi de budincă cu macaroane făcută la cuptor. Natura oferă surprize unice, tot aici: pe Dealul lui Ciuban, un soi de mlaștină mai mult decât ciudată cu un microclimat specific, Tăul lui CiumăuÎn Moisei, există o vâltoare perfect funcțională unde localnicii spală țolurile așa cum se făcea pe vremuri.

Munții Maramureșului văzuți dinspre culmile Moiseiului

Pe lângă toate acestea, Mănăstirea Moisei constituie un simbol al localității și al credinței. Pentru cei dornici de plimbări și drumeții în natură, Cascada Măgura constituie un semnificativ element de atracție, iar Pietrosul Rodnei se deschide tuturor cu cea mai înaltă cădere de apă din țară, Cascada Cailor și cu lacurile glaciare, care în primăvară sunt înconjurate de pajiști cu bujori de munte.

Pensiunea Trei Lalele, Moisei, județul Maramureș

În acest peisaj rupt din povești, la doar câteva sute de metri de Mănăstirea Moisei, am descoperit Pensiunea Trei Lalele. 11 camere cu două paturi stau la dispoziția turiștilor și asigură confortul necesar pe toată perioada șederii aici.

Cameră la Pensiunea Trei Lalele, Moisei, județul Maramureș

Toate camerele Pensiunii Trei Lalele sunt dotate cu baie proprie, TV și balcon. Conexiunea la internet este gratuită, se face prin WiFi și este disponibilă pe toată suprafața proprietății.

Cameră la Pensiunea Trei Lalele, Moisei, județul Maramureș

La parterul pensiunii există salonul pentru servit masa, micul dejun fiind inclus în tariful de cazare.

Salonul pentru servit masa de la Pensiunea Trei Lalele, Moisei, județul Maramureș

Specific zonei, micul dejun se compune din preparate tradiționae făcute din fermă proprie și constituie o atracție desăvârșită pentru amatorii de produse tradiționale 100% naturale. La cerere se poate sevi și cina, compusă tot din produse tradiționale specifice zonei.

Foișorul de la Pensiunea Trei Lalele, Moisei, județul Maramureș

Foișorul cu cuptor și grătar constituie locul perfect unde poți servi masa în compania gazdelor și a unei nelipsite pîlinci din partea casei. Familia Hojda, gazda dumneavoastră pe toată durata sejurului va avea grijă să vă simțiți mai bine ca acasă și să nu vă lipsească nimic.

Ciubărul de la Pensiunea Trei Lalele, Moisei, județul Maramureș

Un element de atracție este și ciubărul, o adevărată desfătare în zilele geroase de iarnă sau pentru un plus de relaxare în peisajul natural din împrejurimi.

Având în vedere apropierea față de pârtia olimpică de schi de la Borșa, Pensiunea Trei Lalele deține și pune la dispozița turiștilor spațiu pentru depozitarea echipamentului de iarnă.

Mic dejun de la Pensiunea Trei Lalele, Moisei, județul Maramureș

Curățenia, ospitalitatea gazdelor, peisajul de vis și preparatele tradiționale vor fi cu siguranță motivele principale pentru a reveni cu păcere, în oricare perioadă a anului, la Pensiunea Trei Lalele din Moisei.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru