Clădire emblematică a celei mai vechi stațiuni balneare din țară, Pavilionul 7 sau Hotel Ferdinand se află amplasat în centrul istoric al stațiunii Băile Herculane, lângă statuia lui Hercule, încadrat de Pavilionul 1811 și de Baia Diana.

Hotel Ferdinand, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Pavilionul 7 a fost construit în anul 1810, cand a fost refăcută și Baia Diana și a cunoscut cea mai amplă renovare în anul 2002, fiind prima construcție istorică reabilitată și dată în circuitul turistic după 1989.

Hotel Ferdinand, Băile Herculane, județul Caraș Severin

La ora actuală, Hotelul Ferdinand pune la dispoziția musafirilor 53 de camere structurate în 30 de camere duble twin, 18 camere duble cu pat matrimonial și 5 apartamente, toate utilate și dotate conform standardului de trei stele.

Hol recepție Hotel Ferdinand, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Camerele sunt spațioase, dotate cu minibar, uscător de păr și sistem de ventilație care asigură confortul și temperatura optimă.

Cameră de la Hotel Ferdinand, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Priveliștea de la camerle hotelului este către centrul istoric, respectiv Băile Apollo și statuia lui Hercule sau către grădina de vară, o oază de liniște și relaxare ideală pentru a scăpa de zgomotul orașului sau de stressul cotidian.

Cameră de la Hotel Ferdinand, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Indiferent de camera aleasă, se poate constata faptul că toate se caracterizează prin curățenie și, datorită mobilierului și accesoriilor, camerele creează o senzație de căldură familială.

Cameră (living apartament) de la Hotel Ferdinand, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Hotelul Ferdinand se poate mândri cu o piscină interioară și un centru de tratament și de SPA.

Piscina interioară de la Hotel Ferdinand, Băile Herculane, județul Caraș Severin

În cadrul centrului de tratament, cu ajutorul medicilor autorizați, aici se pot face ședințe de fizio-electroterapie (ultrasunete, ultrascurte, curenți diadinamici, interferențiali, nemectron, magnetodiaflux) și hidroterapie (băi cu sulf, băi termo-saline, băi galvanice).

Baza de tratament de la Hotel Ferdinand, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Partea de SPA este reprezentată ca servicii prin masaj de relaxare, masaj segmentar, masaj anticelulitic, masaj facial și cataplasme cu parafină.

Ședință de masaj – Hotel Ferdinand, Băile Herculane, județul Caraș Severin

De asemenea, foarte important este drenajul limfatic, un tratament extraordinar pentru prevenirea varicelor.

Ședințe de magnetoterapie – Hotel Ferdinand, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Un alt element de atracție, unic în Băile Herculane, este Grădina de vară aflată în spatele hotelului, în marginea Parcului Național Domogled – Valea Cernei. Grădina este amenajată astfel încât să fie locul ideal pentru cine romantice, evenimente în aer liber sau petreceri cu barbeque.

Grădina de vară Hotel Ferdinand, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Foișoarele din lemn și izvoarele prezente aici crează cadrul natural perfect pentru o seară de neuitat.

Foișor de lemn în grădina de vară – Hotel Ferdinand, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Restaurantul Hotelului Ferdinand pune la dispoziția musafirilor un salon cu 84 de locuri unde deliciul principal este gastronomia locală, bănățeană.

Lobby restaurant – Hotel Ferdinand, Băile Herculane, județul Caraș Severin

În același timp, în meniul restaurantului se regăsesc și preparate din gastronomia internațională, astfel fiind acoperită o gamă foarte variată de gusturi și preferințe.

Restaurantul Hotelului Ferdinand, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Am avut ocazia să degust aici o porție de clătite bănățene, un dulce de excepție care se poate servi numai în Banat.

Clătite bănățeneHotel Ferdinand, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Sala de conferințe cu o capacitate de 100 de locuri face ca Hotelului Ferdinand să fie o locație perfectă și pentru organizarea de conferințe sau team-building-uri. Sala este dotată corespunzător cu toate cele necesare pentru susținerea oricărui eveniment.

Sală de conferințe – Hotel Ferdinand, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Indiferent că ajungi aici pentru un weekend, pentru relaxare sau pentru tratament, este imposibil să nu te simți emoționat de încărcătura istorică  a locului și de faptul că, odată, de mult, pe aici au călcat legiunile romane, s-au relaxat ca și tine conți și contese, duci și ducese.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru și Hotel Ferdinand