Te-ai întrebat vreodată unde te poți duce, într-o vacanță sau chiar un weekend și să nu îți lipsească nimic? Ai vrea să ai parte de ospitalitate, curățenie, mâncare tradițională românească și un profesionalism desăvârșit? Ai vrea să ai parte de un tratament cum scrie la carte și să te bucuri de efectele unei terapii balneare și de relaxare? Pentru toate acestea există un singur răspuns, Hotel Holiday Maria din Băile Herculane.

Băile Herculane

Stațiunea Băile Herculane, una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din Europa te îmbie să-i treci pragul și să-i asculți istoria, tradiția și cultura. Pe lângă tradiționalele băi termale cu un efect mai mult decât benefic asupra organismului, Băile Herculane oferă și o foarte variată gamă de drumeții în Munții Mehedinți și împrejurimi. Dacă ești pasionat de treking, vârfurile Colariu, Șoimul, Domogledul Mare, Domogledul Mic, Poteca Pisicii, Grota lui Șerban, Crucea Albă, Grota cu aburi, Grota Haiducilor, Cheile Țesnei, Cheile Corcoaiei și multe alte obiective turistice naturale așteaptă să fie descoperite și apreciate.

Hotel Holiday Maria, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Dacă vrei să mergi pe urmele împărătesei Sissi poți urma traseul foișoarelor și să te bucuri de priveliștea absolut extraordinară oferită de peisajul din zonă. De asemenea, de recomandat este și o tură cu vaporul pe dunăre și vizitarea celebrelor Cazane ale Dunării, Mănăstirea Mraconia, Tabula Traiana și Chipul lui Decebal. Dacă vei alege să stai la Hotel Holiday Maria toate acestea pot deveni realitate, gazdele voastre, o pereche de maramureșeni, te vor îndruma și te vor ghida cu bucurie.

Vedere de la balconul Hotelului Holiday Maria, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Hotel Holiday Maria se află situat pe malul Cernei, deasupra acesteia, lucru care face ca peisajul văzut de aici să-ți taie resirația. Facilitățile și condițiile de cazare pe care le găsești aici rivalizează cu succes cu cele ale unui hotel de 4 stele. De cum intri, la recepție ești tratat cu ciocolată de casă și palincă sau vișinată, din partea casei, în semn de bun venit. Întotdeauna vei fi întâmpinat cu zâmbetul pe buze și te vei bucura de adevărata ospitalitate bănățeană și maramureșeană deopotrivă.

Restaurantul Hotelului Holiday Maria, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Restaurantul Hotelului Holiday Maria se regăsește imediat după recepție și pune la dispoziția musafirilor o sală frumos amenajată unde fiecare culoare este speculată în așa fel încât să maximizeze senzația de confort și relaxare. Cele 90 de locuri deservesc în totalitate capacitatea de cazare și nu numai.

Una dintre terasele Hotelului Holiday Maria, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Din restaurant se poate ieși pe cele două terase amenajate deasupra râului Cerna de unde priveliștea este deopotrivă amețitoare și relaxantă. Preparatele gastronomice pe care le poi servi aici fac parte atât din bucătăria tradițională românească cât și din cea internațională astfel că, papilele gustative se pot bucura în voie de orice preparat veți dori să serviți.

Restaurantul Hotelului Holiday Maria, pregătit de mic dejun

Personalul este mai mut decât ospitalier și orientat către client dând dovadă de un profesionalism desăvârșit. Gazdele dumneavoastră fiind din Maramureș, veți avea ocazia să degusați celebra untură pe pâine cu sare, acesta fiind un preparat nelipsit de la micul dejun.

Cameră de la Hotel Holiday Maria, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Mai departe, urcând către camere fie pe scări, fie cu liftul, veți descoperi un interior prietenos, amenajat cât se poate de simplu și de efect, cu aceleași culori relaxante care te vor face să te simți cu adevărat în vacanță.

Cameră de la Hotel Holiday Maria, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Paleta cromatică se păstrează și în camere unde veți descoperi o organizare desăvârșită și un spațiu util suficient pentru a avea confortul dorit. Toate camerele sunt prevăzute cu baie proprie, TV LED, frigider, uscător de păr și acces la internet prin intermediul unei conexiuni wireless disponibilă pe toată surafața proprietății.

Cameră de la Hotel Holiday Maria, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Hotel Holiday Maria dispune și de o sală de conferințe astfel că, această locație întrunește și condițiile necesare pentru găzduirea de team buildinguri sau orice alte evenimente de firmă sau private.

Pe partea de tratament balneo, o piscină cu apă termosulfuroasă asigură absorbirea mineralelor prin intermediul porilor, iar aburii cu efecte antiinflamatorii și antiseptice tratează cu succes căile traheo-bronșice astfel ajutând bolnavii cu astm bronșic, sinuzite, rinite alergice, etc.

Sala de fitness de la Hotel Holiday Maria, Băile Herculane, județul Caraș Severin

Tot la Hotel Holiday Maria din Băile Herculane aveși ocazia să beneficiați de tratament cu microunde, tratament mai mult decât benefic pentru afecțiuni ortopedice, reumatologice, ginecologice, urologice și multe altele. De asemenea, te poți bucura de o sală de fitness, masaj și saună, activități ce vor face ca perioada petrecută aici să fie benefică atât pentru trup cât și pentru minte.

Astfel, Hotel Holiday Maria din Băile Herculane întrunește absolut toate condițiile pentru a beneficia de un concediu desăvârșit pe plaiuri bănățene. Indiferent că vii pentru un weekend sau pentru un sejur mai îndelungat, aici vei găsi tot ceea ce ai nevoie pentru a te simți cu mult mai bine decât acasă.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru