Este clar pentru oricine că scopul vacanțelor este de relaxare dar și de experimentare. Nu îmi este cunoscută o metodă mai bună de a atinge cu brio ambele scopuri decât strămutarea pe perioada vacanței într-o zonă sălbatică, locuind în condiții similare cu cele oferite de oricare structură de cazare.

Parcul Național Domogled Valea Cernei

Moda glampingului a apărut în România de câțiva ani și iată cum, ici colo prin țară, iubitori ai naturii cu spirit întreprinzător și totodată cu gândul de a împărtăși și altor iubitori de frumos experiențe inedite au deschis către publicul larg spații de cazare pe care le numim generic glamping. Este o reinterpretare modernă a campingului tradițional, o formă de campare ce oferă facilități și servicii într-un cadru natural și, de ce nu, intim, romantic.

Glamping Camp Arjana, Cornereva, județul Caraș Severin

În vara aceasta am descoperit și am profitat de frumusețea campării la Glamping Camp Arjana din Parcul Național Domogled Valea Cernei. Amplasarea glampingului este pe teritoriul comunei Cornereva, în județul Caraș Severin.

Glamping Camp Arjana, Cornereva, județul Caraș Severin

Cel mai facil mod de a ajunge la Glamping Camp Arjana este următorul: contactați proprietarul, domnul Oprescu care vă va aștepta în localitatea Bogâltin, de unde vă va prelua cu bagaje cu tot. Așa am procedat noi, dat fiind faptul că mașina noastră are garda jos și pentru terenul și drumul până la glamping este indicată o mașină cu garda sus sau un 4×4.

Glamping Camp Arjana, Cornereva, județul Caraș Severin

Ce pot să spun? Peisajele oferite de drumul până la glamping și cele de la fața locului sunt unice. Priveliști sălbatice, păduri și munți, soare și nori pufoși, căpițe de fân uscându-se-n arșița soarelui, jocul verdelui pădurii cu cel al albastrului cerului, grandoarea hăurilor ce se întrezăreau în zare …

Parcul Național Domogled Valea Cernei

Nimic nu se compară cu priveliștea Masivului Domogled și a dealurilor ce îl înconjoară.

Parcul Național Domogled Valea Cernei

Categoric este o experiență cu totul nouă pentru cei care nu au campat niciodată iar pentru cei care știu ce înseamnă să locuiești temporar într-un cort, în mijlocul naturii, glampingul este aceeași experiență însă mult imbunătățită.

Cu puțin timp înainte de a prelua cortul – Glamping Camp Arjana, Cornereva, județul Caraș Severin

Așa cum am constatat la Glamping Camp Arjana este amenajat deja un loc unde să servești masa. Astfel încât sunt două posibilități ori vii ce ceea ce îți trebuie de acasă și te auto-gospodărești (faci un grătar, de exemplu) ori apelezi frumos la domnul Oprescu, proprietarul glampingului care este mai mult decât fericit să îți pregătească un meniu tradițional folosind produse de la localnicii din zonă. Bineînțeles, trebuie anunțată înainte intenția ta de a servi masa oferită de domnul Oprescu.

Spațiu de servit masa la Glamping Camp Arjana, Cornereva, județul Caraș Severin

Glampingul are corturi spațioase, unele cu două paturi duble, altele cu trei paturi single, are spații pentru duș, toalete să le spunem țărănești, spații pentru ținut la rece băuturile și …. restul facilităților te invit să le cunoști pentru a putea aprecia la adevărata valoare.

Glamping Camp Arjana, Cornereva, județul Caraș Severin

Experiențele trăite aici, la Glamping Camp Arjana sunt unice apusuri și răsărituri memorabile, adormi privind luna, foșnetul pădurii, panorama superbă a dealurilor învăluite de ceața de dimineața.

De reținut este ospitalitatea sinceră a gazdelor care locuiesc în apropiere și sunt dispuse oricând să vă ajute.

Dacă ești un împătimit iubitor al naturii, vrei să te relaxezi și să îți încarci bateriile într-un spațiu confortabil din mijlocul naturii, Glamping Camp Arjana este o destinație potrivită pentru tine.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru