Istoria Băilor Herculane de aproape două milenii, când romanii au introdus cultul balnear, este strâns legată de Imperiul austriac. În acea perioadă, după anii 1736 începe reconstrucția și modernizarea băilor, a căilor de acces, grănicerii bănățeni construind majoritatea edificiilor din stațiune și, de aceea, se observă în arhitectura locală amprenta barocă austriacă.

Hotel Versay, Băile Herculane, județul Caraș-Severin

Omul căruia stațiunea îi datorează aspectul impresionant al arhitecturii baroce este Carol Tatartzy. Acesta a fost administratorul stațiunii și a fost implicat în construcția mai multor clădiri. Două dintre cele mai valoroase construcții din punct de vedere arhitectural sunt Vila Elisabeta, care se află în proces de restaurare, și clădirea construită după anul 1875, în care astăzi funcționează un hotel superb: Hotelul Versay.

Hotel Versay, Băile Herculane, județul Caraș-Severin

Asemenea istoriei Băilor Herculane, istoria clădirii începută cândva după 1875 poartă amprenta celor care i-au fost proprietari, aceștia denumindu-l fie Hotel Ștefania, fie Hotel Traian.

Cameră de la Hotel Versay, Băile Herculane

În prezent, Hotelul Versay este una dintre cele mai elegante și rafinate locații din Băile Herculane. Cuvintele care ar putea caracteriza o astfel de locație sunt rafinament, disticție, eleganță. Secretul Hotelului Versay l-am descoperit abia după ce am avut parte de serviciile sale.

Cameră de la Hotel Versay, Băile Herculane

Cazarea în hotel se poate face în camere duble, matrimoniale sau în apartamente. Indiferent de alegerea făcută, de la intrarea în hotel, până în cameră, pașii te poartă prin spații elegante în care echilibrul cromatic al mobilierului și accesoriilor, combinația dintre lumina naturală și cea artificială dar și calitatea obiectelor sunt elemente care decid rafinamentul locației.

Scara interioară și mic spațiu de relaxare la Hotel Versay, Băile Herculane

Camerele sunt o sursă de relaxare și confort. Eleganța și, totodată, simplitatea mobilierului sunt în armonie cu tușele oranj sau galbene ale accesoriilor.

Scara interioară și hol la Hotel Versay, Băile Herculane

Confortul, bineînțeles, vine și din funcționalitatea mobilierului, dispunerea sa în spațiul camerei dar și din lumina ambientală creată de micile aplice sau de candelabre.

Cameră de la Hotel Versay, Băile Herculane

Un alt spațiu reprezentativ este restaurantul Hotelului Versay. Din nou, eleganța și ambianța relaxantă a spațiului provin de la bunul gust și echilibrul cromatic al mobilierului și accesoriilor. Aici, însă, servirea impecabilă a personalului vine să completeze tabloul acesta care parcă vrea să te transpună în alt timp, în alte vremuri.

Restaurantul Hotelului Versay, Băile Herculane

Meniul restaurantului este inspirat, în aceeași măsură, de bucătăria românească tradițională dar și de cea internațională. În restaurant, se pot servi toate mesele zilei dar spațiul poate fi folosit și pentru evenimente speciale.

Restaurantul Hotelului Versay, Băile Herculane

Serviciile hotelului cuprind internet de mare viteză, televizor și seif în fiecare cameră, parcare pentru ma;inile turiștilor. Pentru evenimente corporate, Hotelul Versay pune la dispoziție o sală de conferințe iar pentru iubitorii de relaxare, aici, există spații pentru servicii spa.

Spațiu relaxare de la Hotel Versay, Băile Herculane

Iată, deci, secretul Hotelului Versay: echilibrul elementelor care îmbracă vechea clădire armonizat cu serviciile impecabile ale personalului. Rezultatul este o locație de 4 stele, o bijuterie a Băilor Herculane, un spațiu în care ești invitat să te transpui în vremuri apuse și să trăiești rafinamentul și strălucirea epocilor trecute.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru și Hotel Versay