Întotdeauna am căutat liniștea și relaxarea, iar dacă acestea două ar putea fi acompaniate și de ospitalitate și bun gust, am considerat că am găsit locația perfectă. Același lucru pot spune despre o casă la cheie sau cabană de închiriat foarte aproape de Cheile Turzii, în localitatea Moldovenești, Casa Kanyaro.

Casa Kanyaro, Moldovenești, județul Cluj

Drumurile m-au dus către explorarea zonei de nord-est a Apusenilor sau mai clar spus, zona Cheilor Turzii. Natura a creat aici un peisaj mai mult decât variat, presărat cu tot felul de atracții turistice, preponderent naturale. Din punct de vedere peisagistic, dacă tot ajungi în zonă, este bine să iei în calcul o vizită la Cheile Turzii, Cheile Borzeștilor și Cascada Ciucaș, in imediata apropiere a localității Moldovenești, Cheile Turenilor, Valea Iarei cu Stațiunea Băișoara și crestele albe pline de peșteri ale Trascăului.

Casa Kanyaro, Moldovenești, județul Cluj

Dacă vii la tratament, Salina Turda este locul ideal unde poți îmbina utilul cu plăcutul, iar dacă ești interesat de istorie și cultură dacică, poți vizita ruinele castrului roman Potaissa, lângă Salina Turda, la doar câțiva kilometri de Casa Kanyaro.

Livingul Casei Kanyaro, Moldovenești, județul Cluj

Casa Kanyaro este o construcție concepută în așa fel încât să fie închiriată în totalitate.

Bucătăria Casei Kanyaro, Moldovenești, județul Cluj

La parter există un living spațios, o bucătărie open space, o baie și un mic lobby unde se poate servi cafeaua de dimineață sau se poate lua o gustare.

Livingul Casei Kanyaro, Moldovenești, județul Cluj

La etaj se află patru camere dar și un living imens și două băi care sunt date spre folosința celor cazați aici.

Cameră la Casa Kanyaro, Moldovenești, județul Cluj

Camerele sunt spațioase, luminoase și foarte curate, iar livingul poate fi folosit atât  entru a servi masa cât și pentru relaxare.

Sala servit masa la Casa Kanyaro, Moldovenești, județul Cluj

Casa Kanyaro pune la dispoziția musafirilor două foișoare, unul încălzit și cel de-al doilea prevăzut cu grătar, utilat cu tot ceea ce este necesar pentru prepararea mâncărurilor.

În curtea Casei Kanyaro, Moldovenești, județul Cluj

De asemenea, în curte există un loc special prevăzut pentru ceaun, unde mâncărurile preparate de dumneavoastră vor căpăta gustul specific al preparatelor culinare făcute la foc de lemne. Pentru relaxare, Casa Kanyaro dispune de un ciubăr cu apă încălzită unde vă puteți relaxa după o drumeție sau după o masă copioasă.

Ciubărul de la Casa Kanyaro, Moldovenești, județul Cluj

Nici copii nu au fost dați uitării, astfel aici veți găsi o trambulină și foarte mult spațiu verde pentru joacă. Tot la Casa Kanyaro veți găsi o livadă de dimensiuni impresionante unde puteți face plimbări sau puteți degusta fructe 100% naturale.

Curtea Casei Kanyaro, Moldovenești, județul Cluj

Casa Kanyaro este o vilă în sistem self service, dar, la cerere se pot servi preparate tradiționale specifice zonei sau se poate asigura ghidaj turistic în zonă.

Foișorul Casei Kanyaro, Moldovenești, județul Cluj

Bine de știut este faptul că aici, la Casa Kanyaro aveți toate cele necesare pentru a sta câteva zile departe de tumultul orașului, într-o zonă verde, unde liniștea este principalul companion.

Spațiu de relaxare la Casa Kanyaro, Moldovenești, județul Cluj

Câteva obiective turistice aflate chiar în Moldovenești sunt Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli” și Biserica unitariană care este monument istoric.

Curtea Casei Kanyaro, Moldovenești, județul Cluj

Gazdele dumneavoastră, familia Kanyaro, sunt cele care vă vor asigura toate cele necesare și vă vor face șederea mai mult decât plăcută. Oameni ospitalieri și foarte implicați, familia Kanyaro vă va face să vă simțiți mai bine ca acasă.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru