Vara și-a luat tălășița, iar toamna, cu trena ei arămie, intră ușor ușor în drepturi. Ce anotimp mai frumos, mai intens colorat oferă satelor noastre armonii arămii? Ia-ți libertatea de a vedea petele de culoare ale toamnei, jocul ei de ploaie și soare, ia-ți libertatea de a respira aerul proaspăt, ia-ți libertatea de a te bucura de liniștea satului românesc.
Iată sugestiile noastre pentru o toamnă perfectă.

Poiana Mărulului, județul Brașov
Vă propunem Poiana Mărului din județul Brașov ca destinație pentru această toamnă blândă și cuminte, o zonă cu un farmec aparte, care se lipește de sufletul omului lăsând amprente colorate în amintirile vacanțelor noastre.

Ce poți vizita dacă te cazezi în Poiana Mărului: Castelul Bran, Prăpăstiile Zărneștiului, Cetatea Neagră din Codlea, Biserica Fortificată din Codlea, Rezervația de urși de la Zărnești.

Sunt doar câteva din obiectivele care se pot vizita dacă te cazezi în Poiana Mărului și, bineînțeles, să nu uităm de drumețiile pe care le poți face.

Tot ceea ce ai de făcut este să te lași prins de vrăjile și poveștile așezării. Nu este nimic ireal; este doar o localitate pitorească așezată cuminte pe dealurile blânde, flancată de somptuoșii Bucegi şi Piatra Craiului, unde natura face legea.

Cernat, județul Covasna
Cernat (în limba maghiară Csernáton) este un sat în partea de central-estică a județului Covasna, așezat în Depresiunea Târgu Secuiesc, la poalele estice ale munților Bodoc, prin care trece DN11, drumul național care leagă orașele Brașov, Târgu Secuiesc și Onești.

Este alcătuit din două așezări distincte din punct de vedere geografic: Cernatul de Sus și Cernatul de Jos.

Orice curiozitate a turistului ce vizitează această localitate va fi pe deplin satisfacută vizitând Muzeul Haszmann Pál, ce funcționează ca unitate externă a Muzeului Național Secuiesc, din Sfântu Gheorghe.

Citește mai multe despre Cernat aici.
Leordina, județul Maramureș
Leordina, acest spațiu maramureșan pe care ușor îl poți numi acasă, se află ȋn nord-estul judeţului Maramureş, la o distanţă de 42 de kilometri de Sighetul Marmaţiei şi la doar 20 de kilometri de Vişeul de Sus.
Prima atestare documentară a localității Leordina este ȋn a doua jumătate a secolului al XIV-lea, în anul 1353.
Articol scris de Adriana Roman
Fotografii de Adrian Satmaru