Covasna, Ținutul conacelor și al apelor minerale, a fost o atracție pentru noi, în această vară. Am fost încântați de bogăția acestei zone, care pe lângă peisajele oferite, ne-a bucurat sufletul dornic de cunoașterea a istoriei.

Circumstanțele sociale și istorice specifice Ținutului conacelor, a făcut ca în această zonă mica nobilime să construiască cele mai multe conace din toată Secuimea. Ținutului conacelor numără 160 de conace și câteva castele mici, care au aparținut unor familii de nobili.

Domeniul Zabola, Zăbala, județul Covasna

În zona aceasta atât de bogată, am descoperit și testat trei conace pe care le recomandăm pentru vacanțele tale.

Domeniul Zabola

Domeniul Zabola, Zăbala, județul Covasna

Domeniul Zabola se întinde pe 500 de hectare, din care 50 sunt ocupate de parcul domeniului. Colțuri magice, amenajate sau naturale, destinate pentru a crea oaze de inspirație, intimitate și liniște. Decorul se schimbă cu fiecare anotimp dar magia și atracția sa rămân. În prezent, Domeniul Zabola are trei case de oaspeți și Vechile Grajduri, spațiu amenajat pentru petreceri private sau corporate: Casa Motorului (The Machine House), The Old Saddlehouse și The Garden House.

Domeniul Zabola, Zăbala, județul Covasna

Indiferent de camera sau căsuța aleasă, fii sigur că vei avea parte de confort și eleganță. Camerele sunt spațioase și sunt dotate cu tot mobilierul necesar confortului. Wifi gratuit de calitate în toate camerele dar … nicăieri, niciunde televizor. Ceea ce reprezintă marca eleganței Domeniului Zabola este simplitatea și unicitatea decorului fiecărei camere.

Domeniul Zabola, Zăbala, județul Covasna

Trăiește-ți propria poveste! Povestea nobiliară de la Zăbala.

Citește mai multe despre Domeniul Zabolaaici.

Conacul Nagy

Conacul Nagy, Coșeni, județul Covasna

Conacul Nagy este o alegere foarte firească pentru un concediu cu stil și de bun gust. Conacul Nagy se află în localitatea Coșeni, în apropriere de Sfântu Gheorghe. Poziția conacului este destul de izolată, având doar câțiva vecini. Conacul se află la marginea satului, la o distanță de aproximativ un kilometru de drumul Brașov – Sfântu Gheorghe.

Conacul Nagy, Coșeni, județul Covasna

Clădirea Conacului Nagy a fost ridicată în anul 1802, de familia de nobili maghiari Nagy. Rezultatul renovării este fabulos, reușind păstrarea și integrarea unor elemente din vechea construcție și aducând istoria locului în prim-plan. Conacul Nagy este definiția răsfățului tuturor simțurilor de care profiți dacă alegi să te cazezi aici.

Conacul Nagy, Coșeni, județul Covasna

Camerele Conacului Nagy sunt spațioase cu dimensiuni de la 22 până la 35 metri pătrați. Modernitatea este prezentă în toate camerele: grup sanitar propriu, televizor, minibar, aer condiționat și acces wireless la internet.

Conacul Nagy, Coșeni, județul Covasna

Într-adevăr, parcă, ești transportat în timp, introdus în ambianța de început a secolului XIX.

Citește mai multe despre Conacul Nagyaici.

Saciova Hills

Saciova Hills, Saciova, județul Covasna

Saciova Hills se află într-un sat din Covasna, cățărat pe o culme înaltă. Proprietatea cuprinde un parc natural și totul, aici, este cucerit de natura curată și abia atinsă de om. Am ajuns aici pe un drum de țară și, de la distanță, clădirea Saciova Hills se arată frumos încadrată de o curte vastă cu gazon verde, în apropiere având pădurea.

Saciova Hills, Saciova, județul Covasna

Surpriza și răsfățul le descoperi în interiorul Saciova Hills. Este o pensiune de trei stele, cu 9 camere duble, care pot caza 18 persoane, și 2 apartamente, care pot caza 4 persoane. Saciova Hills poate asigura cazarea, în condiții și servicii de excepție, a 22 persoane. Decorul este demn de capete încoronate.

Saciova Hills, Saciova, județul Covasna

Interioarele Saciova Hills sunt elegante și confortabile. Este un tot, aflat în echilibru cromatic și estetic, menit să aducă relaxare și confort într-un mediu elegant și sofisticat.

Citește mai multe despre Saciova Hillsaici.

Vă invităm să descoperiți conacele din Covasna și să le explorați istoria și poveștile ce duc înapoi în istorie.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru