Eram prin zona NehoiuSiriu când am decis ca, după ce am vizitat Cascada Pruncea, să mă retrag puțin către vărsarea râului Bâsca Chiojdului în Buzău, un loc de poveste, aproape neatins, unde, indiferent de perioada anului, trăiești cele 4 anotimpuri într-o singură zi.

Casa 4 anotimpuri, Poienile, județul Buzău

Și, ce loc mai potrivit puteam găsi decât Casa 4 anotimpuri. De la drumul național, venind dinspre Nehoiu am intrat pe prima stradă la dreapta, pe un drum asfaltat, chiar în dreptul unui panou ce te avertizează că intri în orașul Pătârlagele, Poienile fiind o localitate aparținătoare a acestuia.

Pantele abrupte și drumul îngust, printre case, te scot la o ramificație unde, la dreapta se face un drum cu piatră tasată către Casa 4 anotimpuri. Pentru o orientare mai bună, la această bifurcație există un izvor cu apă potabilă unde puteți savura o cană cu apă rece și bună. De aici, de la izvor/bifurcație, un drum abrupt vă conduce, după câteva minute, la Casa 4 anotimpuri.

Casa 4 anotimpuri, Poienile, județul Buzău

Un tăpșan proaspăt cosit, în fața vilei, vă avertizează că ați ajuns la locul de parcare. O plăcuță frumos stilizată, cu 4 flori specifice fiecărui anotimp, vă avertizează că ați ajuns la destinație.

Casa 4 anotimpuri, Poienile, județul Buzău

O vilă impunătoare, hamace pe stânga și pe dreapta, o terasă spațioasă, flori cât cuprinde, un foișor cocoțat undeva de unde poți admira priveliștea absolut extraordinară oferită de dealurile Buzăului și ospitalitatea gazdelor, care constituie unul dintre punctele forte ale acestei locații.

Total diferit față de accepțiunea generală de pensiune, Casa 4 anotimpuri tinde, mai mult către boutique hotel.

Cameră la Casa 4 anotimpuri, Poienile, județul Buzău

Camerele sunt diferite și unice, astfel puteți savura aristocrația și prestanța în camera Paris, sau natura în forma sa pură în camera crăcilor, pentru cei pasionați de ciclism, citate și ornamente specifice în camera bicicletelor sau pur și simplu, puteți admira peisajul absolut minunat și vă puteți bucura de ospitalitatea gazdelor.

Cameră la Casa 4 anotimpuri, Poienile, județul Buzău

Livingul vilei atrage atenția cu un șemineu impunător de o frumusețe ce îți taie respirația, iar biblioteca de aici vă pune la dispoziție o varietate foarte mare de lucrări, pentru cei care vor să se cufunde în adâncul lecturii.

Livingul Casei 4 anotimpuri, Poienile, județul Buzău

Aici, la Casa 4 anotimpuri, poți auzi liniștea cum se scurge asemeni nisipului dintr-o clepsidră de sticlă. Pomii fructiferi, florile, hamacele întinse la umbră dea lungul curții, liniștea și zumzetul gâzelor te transpun într-o altă lume, lume în care la răsărit poți admira pietrele albe ce rivalizează cu iarna, florile parfumate ale primăverii, căldura toridă a verii și frunzele multicolore specifice toamnei.

Cameră la Casa 4 anotimpuri, Poienile, județul Buzău

La cerere, se pot organiza excursii pe dealurile din împrejurimi, pe drumuri doar de proprietari știute, cu buggy-uri construite și întreținute de familia Stan, proprietarii Casei 4 anotimpuri.

Excursii prin pădure cu buggy-urile puse la dispoziție de proprietarii Casei 4 anotimpuri

Nici copii nu au fost uitați, astfel că, aici, la Casa 4 anotimpuri, cei mici se pot bucura de intimitatea unui loc de joacă în interiorul clădirii, dar și de curtea vastă și frumos întreținută a vilei.

Spațiu de joacă din interiorul Casei 4 anotimpuri

Pentru doritori, o masă pentru tenis de masă se află la demisolul clădirii, constituind atracția perfectă pentru zilele ploioase și nu numai.

Imagine din curtea Casei 4 anotimpuri

Bine de știut este faptul că această locație, Casa 4 anotimpuri se închiriază doar integral pentru minimum 2 nopți, deci, este locația perfectă pentru grupuri cuprinse între 15 și 18 persoane. De asemenea, este bine de știut faptul că în locație nu este permis accesul cu animale de companie.

Bucătăria Casei 4 anotimpuri

Printre facilități amintim accesul la internet prin conexiune wireless, o bucătărie complet utilată pusă la dispoziția turiștilor, un foișor cu grătar dotat cu toate cele necesare și posibilitatea vizitării zonei cu ghizi pe plan local în persoana proprietarilor vilei.

Imagine din curtea Casei 4 anotimpuri

Pentru pasionații de sporturi extreme avem offroad cu buggy asigurat de proprietarii vilei sau rafting pe râul Buzău asigurat de Rafting Club Nehoiu, una din puținele organizații acreditate internațional pentru astfel de activități. De asemenea, Vulcanii noroioși de la Pâclele Mari și Pâclele mici constituie un punct important de atracție, Muzeul Chihlimbarului de la Colți, Lacul și Barajul de la Siriu și Cascada Pruncea sunt obiective care merită văzute.

Peisaj din curtea Casei 4 anotimpuri

Ca o concluzie, Casa 4 anotimpuri constituie o locație perfectă atât pentru relaxare cât și ca punct de plecare către numeroase obiective turistice din zonă. Arhitectura, curățenia și ospitalitatea gazdelor sunt doar câteva dintre lucrurile care recomandă de la sine această locație.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru