Am descoperit o altă bijuterie a Transilvaniei, orașul Târgu Secuiesc, al doilea cel mai mare centru urban al județului, după reședința Sfântu Gheorghe. Străzile, cu nume sonore ce au lăsat amprente culturale sau istorice pe fruntea acestui oraș, poartă și acum, cu aceeași mândrie, hainele frumos dichisite ca la începuturi.

_MG_9269 copy
Casa Sissy, Târgu Secuiesc, județul Covasna

Plimbările prin Târgu Secuiesc dezvăluie privitorului clădiri cu o reală încărcătură istorică. Astfel, la pas prin oraș, vei descoperi Biserica Romano-Catolică, o construcție în stil baroc, din anul 1701, clădirea Liceului Teoretic Nagy Mózes, cea mai veche instituție de învățământ din județul Covasna, fondată de către Nagy Mózes în anul 1680, Casa de Cultură Vigadó, Muzeul Breslelor Incze László, Biblioteca Municipală Wesselényi Miklós.

_MG_9267 copy
Casa Sissy, Târgu Secuiesc, județul Covasna

Fericiți, am descoperit că în acest oraș, Târgu Secuiesc, este o zonă care îl definește ca oraș unic în România, foarte posibil și în Europa. Este vorba despre Centrul Istoric al orașului Târgu Secuiesc.

În Târgu Secuiesc există 72 de curți, care arată ca niște străduțe înguste. Casele care sunt pe aceste străduțe au fost construite în secolul al IX-lea. Curțile sunt atracții turistice.

_MG_9368 copy
Casa Sissy, Târgu Secuiesc, județul Covasna

La fel de fericiți am descoperit, într-una din aceste curți, în Centrul Istoric al orașului Târgu Secuiesc, o casă de oaspeți elegantă, Casa Sissy. Casa a fost construită în anul 1875.

_MG_9232 copy
Cameră la Casa Sissy, Târgu Secuiesc, județul Covasna

La Casa Sissy vă puteți caza în una dintre camerele amenajate cu bun gust, în stil clasic, dispuse după cum urmează:

_MG_9231 copy
Cameră la Casa Sissy, Târgu Secuiesc, județul Covasna

Sunt două camere la parter, cu intrare din străduță, a treia cameră este în curte interioară, iar cea de a patra cameră și cea de a cincea cameră sunt la etajul unu al clădirii.

_MG_9243 copy
Cameră la Casa Sissy, Târgu Secuiesc, județul Covasna

Camerele sunt confortabile, aerisite și curate. Să nu fiu înțeleasă greșit aici, la Casa Sissy este o curățenie așa cum doar la muzeu mai găsești. Și apropo de muzeu: proprietarii acestei case de oaspeți, familia Nagy, dețin și Muzeul Păpușilor, un muzeu unic în România prin exemplarele expuse. Doamna Nagy Ilona este fondatorul Muzeului Păpușilor.

_MG_9246 copy
Decor cameră – Casa Sissy, Târgu Secuiesc, județul Covasna

Mobilierul care îmbracă toate camerele de la Casa Sissy este din lemn masiv. Decorul camerelor este clasic și elegant. Covoarele persane care se asortează cu culorile păturilor și pereților sunt un plus de eleganță și clasic.

_MG_9258 copy
Cameră la Casa Sissy, Târgu Secuiesc, județul Covasna

Perdelele delicate, tablourile cu scene clasice, candelabrul și bibelourile prețioase sunt accesorii ale camerelor Casei Sissy care înnobilează atmosfera.

_MG_9256 copy
Cameră la Casa Sissy, Târgu Secuiesc, județul Covasna

Toate camerele Casei Sissy au televizor cu ecran plat, bucătărie, baie şi zonă de luat masa. Bucătăria este complet utilată cu tot ceea ce este necesar pregătirii mesei.

_MG_9253 copy
Bucătăria Casei Sissy, Târgu Secuiesc

În toate camerele Casei Sissy au și în grădină este WiFi gratuit. Parcarea privată este disponibilă la un cost suplimentar. Casa Sissy oferă mic dejun à la carte.

_MG_9247 copy
Grădina Casei Sissy, Târgu Secuiesc

Alte servicii aflate la dispoziția turiștilor oferite de Casa Sissy sunt: recepție non-stop, opțiunea de stocare cheie, schimb de prosoape și de lenjerie de pat.

O astfel de experiență trăită la Casa Sissy, exemplu de ospitalitate, o casă de oaspeți elegantă și clasică, trebuie acompaniată de cunoașterea și explorarea orașului Târgu Secuiesc.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru