La doar 7 kilometri de Zărnești, la poalele Munților Piatra Craiului, ai să găsești un tărâm de basm, cu pajiști înflorite și munți împăduriți, cu ierni pline de zăpadă și fuioare de fum la coșurile caselor, ai să găsești oameni deosebiți, muncitori pentru care ospitalitatea se învață în cei șapte ani de acasă.

_MG_0649 copy
Poiana Mărului, județul Brașov

Ai să găsești o bucătărie tradițională vestită în județul Brașov și nu numai, ai să găsești ce vedeai pe vremea bunicilor, un loc uitat parcă de lume, dar pregătit oricând să primească oaspeți, Poiana Mărului. Aici, la Poiana Mărului timpul parcă a rămas în loc, tradiția fiind păstrată cu sfințenie. În același timp modernul și tehnologia pot fi găsite la fiecare pas, dar îmbinarea lor este marea artă care, pentru mine, a făcut din Poiana Mărului un loc unde voi reveni de fiecare dată cu plăcere.

_MG_0677 copy
Restaurantul Maidali, Poiana Mărului, județul Brașov

Frumusețea locului nu stă doar în ceea ce poate oferi natura ci și în capacitatea oamenilor de a păstra și îngriji aceste minuni care atrag, an de an, din ce în ce mai mulți turiști. Oamenii de aici au știut să fie în pas cu vremea și vremurile, dar să pună în valoare și ceea ce le-a fost lăsat moștenire de-a lungul timpului.

_MG_0616 copy
Restaurantul Maidali, Poiana Mărului, județul Brașov

Un asemenea loc de excepție este și Restaurantul Maidali, un restaurant, pot spune, în baza muntelui, unde am mâncat cea mai bună ciorbă de fasole cu capac, și am ceva ani de când cutreier țara în lung și în lat căutând exact tradiție, istorie, cultură și oameni de excepție.

_MG_0681 copy
Ciorbă de fasole cu capac la Restaurantul Maidali, Poiana Mărului

Această ciorbă de fasole este foarte specială, poate pentru faptul că se servește în castron de lut cu aluat deasupra pe post de capac. Ciorba se pune în castron, iar castronul se acoperă cu acest aluat, apoi se bagă la cuptor până se coace aluatul. În acest fel ciorba devine fierbinte, iar aluatul, capacul, se poate consuma pe post de pâine. Bineînțeles, nu lipsește tradiționala ceapă roșie care dă un gust absolut sublim preparatului.

_MG_0687 copy
Ciorbă de fasole cu capac la Restaurantul Maidali, Poiana Mărului

Restaurantul Maidali, un loc absolut genial integrat în peisaj, o construcție care se potrivește perfect cu arhitectura locală, dar care pune la dispoziția clienților toate avantajele tehnologiei.

_MG_0624 copy
Restaurantul Maidali, Poiana Mărului, județul Brașov

Restaurantul Maidali are o capacitate de 60 de locuri, perfect pentru organizarea unui eveniment personal sau corporate, retras de la aglomerație, unde mâncarea este de excepție iar serviciile la cel mai înalt rang.

_MG_0621 copy
Restaurantul Maidali, Poiana Mărului, județul Brașov

La Restaurantul Maidali poți mânca atât preparate tradiționale precum ciorba de fasole cu capac, carne la garniță, hribi, pastramă de berbecuț sau specialitatea bucătarului, tocăniță de vițel, cât și preparate din bucătăria internațională, cele mai populare fiind pizza, meniul hamburger sau crispy chiken.

maniu_hamburger
Meniul hamburger la Restaurantul Maidali, Poiana Mărului

Dacă dorești poți servi oricare dintre preparatele comandate pe terasa Restaurantului Maidali unde poți admira în voie măreția Pietrei Craiului și peisajul absolut fantastic din zonă.

_MG_0614 copy
Terasa Restaurantului Maidali, Poiana Mărului

Calitatea serviciilor, ospitalitatea, îmbinarea modernului cu tradiționalul, eleganța localului, mâncarea gustoasă și proaspătă sunt doar câteva din calitățile care recomandă de la sine Restaurantul Maidali din Poiana Mărului. Celelalte calități ale locului, te invităm să le descoperi singur!

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru