Curtea de Argeș, prima capitală a Țării Românești care păstrează și cele mai importante construcții bizantine din România, printre care se numără și Biserica Domnească – monument înscris pe lista patrimoniului UNESCO -, adăpostul necropolei regale, principala localitate de acces către Barajul Vidraru și Transfăgărășan, locul nașterii lui Neagoe Basarab, Vlaicu Vodă și Mircea cel Bătrân.

Iată doar câteva motive care te fac să vizitezi și să cunoști fosta capitală a Țării Românești. Pentru mine, Curtea de Argeș este o incursiune în trecut, o incursiune de aprofundare a culturii și tradiției locale, dar și o experiență unică prin faptul că am cunoscut foarte mulți oameni implicați în dezvoltarea turistică și, implicit, economică a acestei urbe.

slider1-1
Pensiunea Montana, Curtea de Argeș

Pentru Curtea de Argeș, am ales o locație cât mai aproape de centru, o locație de unde accesul către orice fel de obiectiv turistic este foarte ușor, Pensiunea Montana, prima pensiune cu statut 100% privat, deschisă în 1994, din Curtea de Argeș.

ext
Pensiunea Montana, Curtea de Argeș

La Pensiunea Montana, clientul este pe primul loc, serviciile de foarte bună calitate, iar ospitalitatea și curățenia sunt doar o parte din punctele forte.

_MG_9723 copy
Cameră la Pensiunea Montana, Curtea de Argeș

Pensiunea Montana pune la dispoziția turiștilor 12 camere structurate în camere twin, matrimoniale, triple sau apartamente, 2 restaurante și o terasă.

_MG_9718 copy
Cameră la Pensiunea Montana, Curtea de Argeș

Camerele sunt spațioase, curate și foarte bine organizate, spațiul fiind astfel optimizat încât să asigure maximul de confort.

_MG_9736 copy
Cameră la Pensiunea Montana, Curtea de Argeș

Fiecare cameră a Pensiunii Montana are minifrigider, baie, acces la internet prin conexiune wireless și TV cu ecran plat.

_MG_9742 copy
Restaurantul Pensiunii Montana, Curtea de Argeș

Restaurantul Pensiunii Montana este a-la-carte și pune la dispoziția turiștilor nenumărate preparate din bucătăria tradițională zonală sau cea internațională.

_MG_9747 copy
Restaurantul Pensiunii Montana, Curtea de Argeș

Foarte bine întreținut și configurat, restaurantul Pensiunii Montana este ideal pentru organizarea de evenimente, indiferent că este vorba despre evenimente personale sau evenimente de firmă.

terasa_1
Terasa Pensiunii Montana, Curtea de Argeș

Terasa Pensiunii Montana din Curtea de Argeș este amplasată pe Bulevardul Basarabilor, în fața pensiunii și are deschidere către centrul orașului. Aici se pot servi atât preparate din bucătăria restaurantului cât și băuturi alcoolice sau nonalcoolice.

terasa
Terasa Pensiunii Montana, Curtea de Argeș

Calitatea serviciilor este dată și de experiența proprietarilor de mai bine de 25 de ani în domeniul turismului și de dorința acestora de a fi cât mai aproape de clienți și de necesitățile acestora.

Pensiunea Montana este locul perfect pentru petrecerea câtorva zile într-un climat relaxant, la poalele munților, în fosta capitală a Țării Românești.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru