Aș putea spune că am mers pe urmele istoriei atunci când am făcut incursiunea în prima capitală a Țării Românești, Curtea de Argeș, sau atunci când am vizitat cetatea reală a lui Vlad Țepeș, Cetatea Poienari, sau când am vizitat necropola regală a României, Mănăstirea Curtea de Argeș sau atunci când am luat drumul peste Făgăraș, dar mă limitez prin a spune că orașul Curtea de Argeș m-a primit frumos, ospitalier și încărcat de evenimente.

clasic2.jpg
Pensiunea Clasic, Curtea de Argeș

Am ales să-mi petrec o zi la doar câteva sute de metri de Mănăstirea Curtea de Argeș, la Pensiunea Clasic. M-a atras numele și am vrut să descopăr ce înseamnă “clasic”. Recunosc, am rămas foarte surprins pentru că, Pensiunea Clasic se înscrie cu brio în definiția cuvântului, aș putea spune chiar că rafinamentul și eleganța nu au subliniat nicăieri mai bine senzația de “clasic”, precum această pensiune.

2
Restaurantul Pensiunii Clasic, Curtea de Argeș

O parcare vastă, în curte, o terasă cu 20 de locuri și un restaurant cu 80 de locuri cu șemineu sunt la dispoziția turiștilor Pensiunii Clasic și pot satisface și cele mai rafinate gusturi.

4
Din meniul Restaurantului Pensiunii Clasic, Curtea de Argeș

Pensiunea Clasic vă încântă gusturile și simțurile oferind preparate atât din bucătăria tradițională cât și din cea internațională, iar gazdele, prin ospitalitatea lor, completează perfect ambianța clasică și relaxantă.

3
Pregătiți pentru un festin la Restaurantul Pensiunii Clasic, Curtea de Argeș

Restaurantul Pensiunii Clasic este cu circuit închis fiind disponibil doar pentru cei cazați aici sau pentru participanții la diferite evenimente.

_MG_9916 copy
Cameră la Pensiunea Clasic, Curtea de Argeș

Pensiunea Clasic este structurată pe 2 etaje și pune la dispoziția turiștilor 29 de locuri de cazare împărțite în 12 camere duble și un apartament.

_MG_9907 copy
Cameră la Pensiunea Clasic, Curtea de Argeș

Toate camerele Pensiunii Clasic  au baie proprie, televizoare cu ecran LCD, balcon cu priveliște către dealurile din jur, aer condiționat, seif și toate dotările necesare unui hotel, deși este pensiune.

_MG_9919 copy
Cameră la Pensiunea Clasic, Curtea de Argeș

Pensiunea Clasic este locul perfect pentru organizarea unor evenimente personale sau corporate.

Designul camerelor Pensiunii Clasic este conceput în așa fel încât spațiul să fie utilizat la maxim, dar, în același timp, să nu dea senzația de aglomerație. Totul este perfect aranjat, structurat pentru a crea o senzație de intimitate clasică.

_MG_9911 copy
Cameră la Pensiunea Clasic, Curtea de Argeș

Balcoanele cu priveliștea către dealuri, apropierea de Mănăstirea Curtea de Argeș și de drumul care duce către Lacul Vidraru și Transfăgărășan, fac din Pensiunea Clasic punctul ideal de pornire pentru explorarea împrejurimilor.

1
Cameră la Pensiunea Clasic, Curtea de Argeș

Pentru cei dornici de drumeție potecile munților Făgăraș, canionul Valea lui Stan, drumul secret al lui Vlad Țepeș, Cetatea Poienari, comuna Corbi, sau Biserica de la Robaia constituie principalele obiective turistice din zonă. Să nu uităm de Transfăgărășan, drumul care a fost catalogat de nenumărate ori ca fiind cel mai spectaculos și mai frumos drum transmontan din Europa.

Fie că ești în trecere sau vrei să petreci mai mult timp la Curtea de Argeș, Pensiunea Clasic este locul care nu te va dezamăgi niciodată.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru