Cred că am fost în Maramureș de sute de ori, dar de fiecare dată descopăr ceva nou, ceva care să mă surprindă în mod plăcut, ceva care să mă facă să revin. La doar 4 kilometri de municipiul Baia Mare, pe drumul ce merge către Cheile Lăpușului, în localitatea Săcălășeni, Moara Veche își dezvăluie secretele. Un motel, pe care eu l-aș numi mai degrabă hotel, te îmbie să-i treci pragul și să te bucuri de ospitalitatea locului.

_MG_3922 copy
Moara Veche, Săcălășeni, județul Maramureș

O parcare imensă în fața motelului Moara Veche, clădirea impresionantă și sala de evenimente cu 500 de locuri sunt doar primele pe care le vezi de cum intri pe proprietate.

_MG_3927 copy
Cameră la Moara Veche, Săcălășeni

Camerele motelului Moara Veche sunt dotate cu aer condiționat, minibar, baie proprie și toate utilitățile necesare pentru petrecerea unui concediu relaxat.

_MG_3905 copy
Cameră la Moara Veche, Săcălășeni

Mobilierul modern și comod și accesoriile camerelor creează un tot care asigură confortul celor cazați aici, la motelul Moara Veche.

_MG_3924 copy
Cameră la Moara Veche, Săcălășeni

Indiferent ce cameră alegi aici, la motelul Moara Veche, din cele 37 de camere și cele 2 apartamente, serviciile sunt de calitate, curățenie și confort.

_MG_3910 copy
Cameră la Moara Veche, Săcălășeni

Chiar la intrarea în motelul Moara Veche, un bar cu aproximativ 50 de locuri îți urează bun venit.

_MG_3935 copy

La etajul 1, o sală multifuncțională are toate dotările necesare atât pentru o conferință corporate cât și pentru un eveniment privat. La motelul Moara Veche, micul dejun se poate servi în restaurantul motelului care are o capacitate de 80 de locuri.

_MG_3917 copy
Salonul pentru evenimente al motelului Moara Veche

Salonul pentru evenimente al motelului Moara Veche este ceva mai în spate, puțin retras și are o capacitate cuprinsă între 400 și 500 de locuri, acesta fiind locul ideal pentru evenimente de mari dimensiuni.

bazin-copii-05
Piscina acoperită a motelului Moara Veche

O atracție a motelului Moara Veche sunt piscina acoperită, cele 6 piscine în aer liber, toboganele acvatice, sala de fitness și sauna. Practic, aici, la motelul Moara Veche este absolut imposibil să te plictisești.

DSCF8163
Una dintre piscinele exterioare și toboganul acvatic – Motelul Moara Veche

Indiferent că vii în sezonul de vară, când piscinele sunt arhipline, fie că vii să admiri renașterea naturii primăvara sau culorile pastelate ale toamnei, ori primii fulgi de zăpadă, motelul Moara Veche este pregătit să te surprindă de fiecare dată cu ceva nou, cu ospitalitatea caracteristică Maramureșului sau cu un fel de mâncare tradițional.

DSCF7713.jpg
Terenul de fotbal și una dintre piscinele de la Motelul Moara Veche

Printre serviciile motelului Moara Veche se numără și organizarea excursiilor în împrejurimi, astfel că, ai ocazia să vizitezi Cheile Lăpușului, să mergi la o partidă de pescuit pe râul Lăpuș, să vizitezi satul tradițional Coltău, să faci un circuit în Maramureșul istoric sau să te cufunzi în cultura și istoria municipiului Baia Mare. Dacă tot am amintit de Baia Mare, cele mai importante obiective sunt Muzeul Mineralogic, Turnul lui Ștefan, Centrul Vechi și multe altele.

Să nu uităm nici Munții Gutâi sau Gutin care sunt foarte aproape de această locație și care oferă peisaje nebănuit de pitorești și unde poți face plimbări și drumeții.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru