De nenumărate ori am trecut pe autostrada A1 spre Sebeș și apoi Alba Iulia sau altă destinație și de fiecare dată am remarcat de pe autostradă o construcție impunătoare foarte bine amplasată, Hotelul Axa.

_MG_2344 copy
Hotel Axa, Cunța, județul Alba

Întotdeauna am trecut pe lângă hotel, fără să opresc, pentru simplul motiv că aveam altă destinație. Asta până într-o zi. O zi de început de toamnă când dealurile Sibiului abia începuseră să-și pună haina tomnatică. Tot pe autostrada A1 eram, la doar 10 kilometri de Sebeș, când am zărit a … nu știu câta oară, Hotelul Axa.

_MG_2504 copy
Hotel Axa, Cunța, județul Alba

Hotărât, am ieșit de pe autostradă și am parcat în parcarea hotelului. Având în vedere că Hotelul Axa este doar la 200 de metri de A1, de când am luat hotărârea și până am parcat nu au trecut mai mult de 3 sau 4 minute. Am intrat într-o parcare imensă frumos pavată și decorată cu brazi. Undeva, în spate, se deslușea în lumina dimineții, Râpa Roșie.

_MG_2405 copy
Hotel Axa, Cunța, județul Alba

O terasă imensă mi-a ținut companie până când am intrat într-un hol de primire plin de plante. O altă ușă ne-a dus către sala principală unde, pe partea dreaptă se afla barul și recepția.

_MG_2385 copy
Recepția Hotelului Axa, Cunța, județul Alba

Am fost întâmpinați de recepționeră, apoi, și-a făcut apariția și proprietarul și administratorul hotelului. Am servit o cafea excelentă pe terasa cu vedere către Râpa Roșie și am stat puțin la povești.

_MG_2375 copy
Hotel Axa, Cunța, județul Alba

Așa am aflat că Hotelul Axa întâmpină oaspeții cu 15 camere duble și 6 apartamente, toate cu baie proprie și accesorii de toaletă incluse și gratuite, uscător de păr și acces la internet prin conexiune wireless.

_MG_2371 copy
Cameră la Hotel Axa, Cunța, județul Alba

Atât camerele duble cât și apartamentele au ieșire la balcon cu vedere către Râpa Roșie. Camerele sunt generoase ca suprafață, decorate în așa fel încât să dea senzația de intimitate și liniște.

_MG_2376 copy
Cameră la Hotel Axa, Cunța, județul Alba

Paturile foarte confortabile, așternuturile albe cu miros proaspăt și atmosfera intimă creează liniștea necesară petrecerii unei nopți odihnitoare.

_MG_2370 copy
Cameră la Hotel Axa, Cunța, județul Alba

Hotelul Axa dispune de un bar cu 60 de locuri, o terasă exterioară cu o capacitate de 120 de locuri, un restaurant a-la-carte cu o capacitate de 90 de locuri și o sală de evenimente cu o capacitate de 160 de locuri. Spațiile care deservesc musafirii sunt largi, frumos ornamentate și foarte îngrijite, personalul este foarte ospitalier și bine instruit.

_MG_2389 copy
Sala de mese a Hotelului Axa, Cunța, județul Alba

Pe nesimțite, așa cum se întâmplă atunci când porți o conversație plăcută, timpul a trecut și ne-am trezit la ora prânzului. Doamna Avram, proprietarul Hotelului Axa, nu a ezitat să ne invite să degustăm și din preparatele restaurantului.

_MG_2400 copy
Restaurantul Hotelului Axa, Cunța, județul Alba

Am acceptat invitația și datorită senzației de foame, dar și curiozitatea a fost foarte mare. Astfel, ne-am delectat cu un ciolan afumat cu fasole uscată și o coastă de porc cu sos barbeque, preparate pentru care ținem să mulțumim celor doi chefi de la Hotel Axa.

IMG_20191025_143716 copy
Bunătăți de la Restaurantul Hotelului Axa, Cunța, județul Alba

Ca localizare, Hotelul Axa se află la doar 10 kilometri de Sebeș, la 27 de kilometri de Alba Iulia și la 45 de kilometri de Aeroportul Internațional din Sibiu.

_MG_2414 copy
Bunătăți de la Restaurantul Hotelului Axa, Cunța, județul Alba

Pentru cei cazați aici, datorită așezării, obiectivele turistice care pot fi vizitate sunt foarte numeroase. Orașul Alba Iulia cu bine cunoscuta cetate, Sebeșul cu Biserica Fortificată sau Sibiul cu Piața Mare, Muzeul Brukenthal și Podul Minciunilor.

Experiența noastră la Hotel Axa din Cunța a fost una mai mult decât plăcută și intensă, motiv pentru care recomandăm cu toată căldura serviciile și ospitalitatea celor de aici.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru