Vara era pe sfârşite, dar căldura persista cu o arşiţă nimicitoare care trecea bine de 35 de grade la umbră. Am decis să fac o ieşire undeva unde e răcoare, undeva unde să mă simt bine, unde ospitalitatea este pe primul loc.

_MG_9845 copy
Complexul Turistic Valea cu Peşti

Am ales Complexul Turistic Valea cu Peşti. Ştiam de mult de acest complex, dar nu am ajuns aici, până acum. Am zis că este o perioadă perfectă pentru documentare, dar şi pentru relaxare.

_MG_9802 copy
Complexul Turistic Valea cu Peşti

Aşa că, am luat drumul către Curtea de Argeş, apoi, pe malul Barajului Vidraru până la Valea cu Peşti. Drumul a decurs fără evenimente, puțin aglomerat astfel că, am avut timp să admir peisajul. Cu ocazia asta am constatat că drumul a fost reabilitat.

_MG_9893 copy

Complexul Valea cu Peşti m-a întâmpinat exact în curba de ramificaţie a barajului. Mare, impunător, ridicat pe 4 etaje, clădirea hotelului străjuie faimoasa şosea alpină, Transfăgărășanul.

_MG_9850 copy

Am oprit în parcarea din curtea hotelului. Am avut noroc, încă mai erau locuri libere. Bine de ştiut pentru cei care vin aici este că hotelul dispune de 40 de locuri de parcare în curtea hotelului şi 20 de locuri de parcare în vecinătatea drumului naţional, la 50 de metri de clădirea hotelului.

_MG_9896 copy

Am intrat și la recepţie am fost întâmpinat de personalul hotelului, foarte amabil şi zâmbitor. Am primit cartela de acces în cameră şi am fost invitat la lift.

_MG_9887 copy

În cameră, totul foarte curat, aer proaspăt, lenjerie albă, impecabilă aşteptau să-şi primească musafirii. Baia era lună de curăţenie, balconul, perfect pentru două persoane, iar priveliştea asupra lacului îţi tăia respiraţia. Undeva, departe, se întrezărea podul rutier peste lac.

_MG_9782 copy

Având în vedere că am ajuns relativ devreme am decis să fac o plimbare până la lac. Am avut deosebita plăcere să constat că aici există două ambarcaţiuni şi un ponton de unde se pot face plimbări pe lac. Bineînţeles că nu am stat pe gânduri şi m-am urcat în barcă.

_MG_9787 copy

Plimbarea a durat în jur de 30 de minute. Am avut ocazia să admir priveliştea absolut extraordinară a Făgăraşului acompaniată de luciul apei şi de silueta mândră a Hotelului Valea cu Peşti care m-a însoţit pe toată durata plimbării. Îmbătat de aerul proaspăt şi rece al muntelui m-am întors la hotel şi m-am dus direct la masă.

_MG_9861 copy

O friptură de porc cu legume şi cartofi la cuptor mi-au încântat papilele gustative, iar papanaşii frumos garnisiţi au completat ospăţul. Servirea a fost ireproşabilă, profesionistă şi promptă, specifică ospitalităţii şi profesionalismului Complexului Valea cu Peşti. După masă, m-am dedicat în totalitate odihnei.

_MG_9863 copy

Ziua care a urmat a fost încununată de o tură la piscină, o partidă de biliard şi un pic de bowling. Recunosc, nu îmi venea să ma mai despart de Valea cu Peşti. Pe toată perioada şederii mele aici, totul a fost la standardele complexului, dar ce m-a impresionat cel mai mult a fost ospitalitatea.

_MG_9874 copy

Complexul era plin, dar personalul a fost permanent zâmbitor şi la dispoziţia clientului.

_MG_9882 copy

Bine de ştiut este că Valea cu Peşti, prin dotările şi facilităţile oferite musafirilor se ridică la nivel de Complex Turistic cu brio. La demisol o piscină cu apă încălzită, zonă de spa cu toate cele necesare. La subsol o sală de jocuri care include biliard, tenis de masă şi pistă de bowling.

_MG_9876 copy

Terasa restaurantului, cu privelişte către lac, face ca masa luată aici să fie perfect acompaniată de minunăţiile naturii. Barul de la parter, de vis-avis de recepţie foarte bine organizat, cu ferestre care dau către barajul Vidraru.

_MG_9847 copy

Accesul la internet prin conexiune wireless este prezent pe toată suprafaţa complexului. Sala de conferinţe complet utilată face ca Valea cu Peşti să fie locul ideal pentru un eveniment de firmă. Am enumerat doar câteva din calităţile de necontestat ale acestui complex turistic.

_MG_9849 copy

Din punctul meu de vedere, Complexul Turistic Valea cu Peşti este locaţia care întruneşte toate calităţile necesare oricărui tip de sejur, fie că vorbim despre vacanţă de familie, vacanţă pentru tineri căsătoriţi sau eveniment de firmă.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru