Mica Siberie sau Polul Frigului! Ambele denumiri dau naștere la fiori de gheață pe șira spinării, dar aceștia se topesc odată cu ajungerea în Depresiunea Întorsurii, parcă o cetate medievală mărginită de abruptul Ciucașului, de masivul Siriu și vârful Malaia, de Tătarul Mare și Tătarul Mic sau de Clăbucetul Întorsurii. Aici, datorită zonei depresionare, parcă timpul stă în loc. Pomii înfloresc mai târziu, plantele își destăinuie verdele crud abia pe la mijlocul primăverii, apele parcă sunt mai reci și mai învolburate. Toate aceste senzații dispar sau pălesc simțitor odată ce ajungi să cunoști oamenii de aici. Zâmbetul sincer, ospitalitatea și blândețea cu care vorbesc creează o căldură în totală opoziție cu supranumele localității.

_MG_8133 copy
Pensiunea Roxana, Întorsura Buzăului, județul Covasna

Eu am avut prilejul să văd și să vizitez Pensiunea Roxana, puțin retrasă față de centrul orașului, dar, din punctul meu de vedere, pensiunea potrivită dacă vrei să ai parte de toate facilitățile la care te poți gândi. De cum am intrat în curte m-a uimit verdele crud al gazonului proaspăt tuns, care lăsa în aer un miros proaspăt și tare, amplificat de ploaia care tocmai trecuse. Parcarea mare și încăpătoare, un loc de joacă pentru copii, zonă pentru pescui sportiv și un teren multifuncțional pentru sport au fost primele pe care le-am văzut.

_MG_8151 copy
Pensiunea Roxana, Întorsura Buzăului, județul Covasna

Pensiunea, o construcție pe două etaje care cuprinde opt camere tematice și un salon pentru servire a mesei, m-a impresionat prin stilul arhitectural și prin îmbinarea armonioasă a stilului rustic cu cel modern. Combinația piatră și lemn este, în opinia mea, singura care poate da senzația atât de atmosferă de munte, răcoroasă și curată cât și de căldură și intimitate.

_MG_8137 copy
Pensiunea Roxana, Întorsura Buzăului, județul Covasna

Pensiunea Roxana are, pe lângă locul de joacă pentru copii dotat cu leagăne, tobogane și căsuțe, un loc special pentru grătar utilat cu toate cele de trebuință și spațiu pentru făcut mâncare la ceaun, un teren de sport multifuncțional, un iaz pentru pescuit sportiv, sală multifuncționale pentru petrecerea timpului liber sau pentru evenimente, sală dotată cu șemineu perfect funcțional, masă de biliard și foosball, o terasă lângă grătar, în apropierea spațiului de joacă pentru copii.

_MG_8145 copy
 Curtea Pensiunii Roxana, Întorsura Buzăului, județul Covasna

Interiorul Pensiunii Roxana excelează prin rafinament și eleganță. Salonul pentru servit masa este decorat în același stil rustic și modern, totodată. Șemineul mare îți dă senzația de căldură, iar lemnul nu face altceva decât să întărească senzația de confort. Paleta coloristică folosită te îmbie la relaxare și odihnă.

_MG_8174 copy
Interiorul Pensiunii Roxana, Întorsura Buzăului, județul Covasna

Camerele tematice ale Pensiunii Roxana sunt mari, spațioase și bine luminate natural, paleta de culori fiind un ingredient perfect pentru crearea senzației de odihnă și relaxare. Mobilierul din lemn masiv, lumina naturală și mirosul de proaspăt sunt motivele principale pentru un somn odihnitor, într-o ambianță rustică.

IMG_8167 copy
Cameră a Pensiunii Roxana, Întorsura Buzăului, județul Covasna

Ospitalitatea cu care am fost întâmpinat, curățenia și dedicația gazdei pentru turist sunt principalele motive pentru care Pensiunea Roxana din Întorsura Buzăului reprezintă locația ideală pentru petrecerea unui sejur de neuitat în Curbura Carpaților.

IMG_8166 copy
Interiorul Pensiunii Roxana, Întorsura Buzăului, județul Covasna

De asemenea, spațiul pus la dispoziție și multitudinea facilităților face din Pensiunea Roxana o locație perfectă pentru desfășurarea evenimentelor de firmă.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru