O bijuterie a Transilvaniei, orașul Târgu Secuiesc este un oraș cu o încărcătură istorică deosebită, cu străzi cu nume sonore. Amprentele culturale și istorice ale acestui oraș sunt vizibile la tot pasul, arhitectura deosebită a clădirilor și dispunerea străzilor dau unicitatea acestui spațiu.

La pas prin Târgu Secuiesc, vei descoperi Biserica Romano-Catolică, clădirea Liceului Teoretic Nagy Mózes, cea mai veche instituție de învățământ din județul CovasnaCasa de Cultură Vigadó, Muzeul Breslelor Incze László, Biblioteca Municipală Wesselényi Miklós.

_MG_9166 copy
Restaurantul Bujdoso, Târgu Secuiesc, județul Covasna

Spațiul, numit Centrul Istoric al orașului Târgu Secuiesc, este o zonă care marchează unicitatea orașului în România și, foarte posibil, în Europa. Aici, sunt 72 de curți, niște străduțe înguste, pe o parte și alta a lor fiind case construite în secolul al IX-lea. Curțile sunt considerate, pe bună dreptate, atracții turistice.

_MG_9178 copy
Restaurantul Bujdoso, Târgu Secuiesc, județul Covasna

În acest articol vă voi spune despre locul, aflat într-una din curțile amintite mai sus, Curtea 34 la numărul 2, locul care ne-a încântat papilele gustative ori de câte ori i-am călcat pragul: Restaurantul Bujdoso.

_MG_9177 copy
Restaurantul Bujdoso, Târgu Secuiesc, județul Covasna

Așa cum era de așteptat, dat fiind faptul că locul acesta ne-a fost recomandat de localnici, Restaurantul Bujdoso se remarcă prin ambianța elegantă, bucătăria excelentă, băuturile alese și servirea impecabilă.

2019-04-29
Din meniul tradițional ardelenesc – Restaurantul Bujdoso, Târgu Secuiesc

Meniul Restaurantului Bujdoso este inspirat din bucătăria tradițională românească având influențe puternice din bucătăria maghiară. Astfel, aici, papilele gustative se bucură de preparatele din carne de porc: ceafă sau cotlet de porc la grătar, faimosul mușchiuleț de porc a la Budapest sau cotletul de porc țigănesc.

unnamedghg
Din meniul tradițional ardelenesc – Restaurantul Bujdoso, Târgu Secuiesc

De încercat sunt șnițelele pariziene sau, la alegere, platoul ardelenesc. Un regal al gusturilor și mirosurilor apetisante ale bucătăriei ardelenești!

2019-04-23
Din meniul tradițional ardelenesc – Restaurantul Bujdoso, Târgu Secuiesc

Restaurantul Bujdoso prezintă clienților săi o listă bogată de băuturi: non-alcoolice (cafea, ceai, ciocolată caldă sau freshuri) și a băuturi alcoolice (bere, vin, whiskey, cocktailuri). Pentru ca experiența ta să fie completă cere sfatul personalului pentru a alege băutura care se potrivește preparatului pe care îl servești.

_MG_9164 copy
Barul Restaurantului Bujdoso, Târgu Secuiesc

Cartea de vizită a Restaurantului Bujdoso este completată de serviciile impecabile ale personalului ce deservește și, nu se poate să nu pomenim, ale echipei de profesioniști cu experință în domeniul gastronomiei.

_MG_9173 copy
Interior Restaurant Bujdoso, Târgu Secuiesc

Decorul plin de culoare, discret și elegant, ambianța plină de farmec sunt alte motive pentru care venim de fiecare dată la Restaurantul Bujdoso,  atunci când ne aflăm în Târgu Secuiesc.

_MG_9175 copy
Interior Restaurant Bujdoso, Târgu Secuiesc

Interiorul restaurantului este mobilat cu bun gust iar culorile calde și prietenoase ale decorului creează o ambianță de intimitate si confort.

_MG_9161 copy
Barul Restaurantului Bujdoso, Târgu Secuiesc

Capacitatea restaurantului, care are și o terasă generoasă, este de 200 de locuri. Astfel, aici, la Restaurantul Bujdoso, se pot organiza evenimente private dar și corporate.

_MG_9181 copy
Terasa Restaurantului Bujdoso, Târgu Secuiesc

Restaurantul Bujdoso este definit de către clienți ca un local intim și elegant, atenția acordată pregătirii meniurilor, preparatele savuroase, din ingrediente mereu proaspete, servite cu pricepere și pasiune, de personalul amabil și profesionist. Acestea toate, și nu numai, le-am descoperit și noi la Bujdoso și îl recomandăm ca fiind unul dintre cele mai bune restaurante din Târgu Secuiesc.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografii de Adrian Satmaru și Restaurant Bujdoso