În centrul depresiunii Horezu, mărginită la nord de Munții Căpățânii, iar la sud de Măgura Slătioarei și dealurile Negruleștilor, Costeștilor și Tomșanilor se află Horezu. Cunoscut ca centru etnografic și vechi centru de ceramică populară, Horezu este privilegiat pentru concentrarea mare de mănăstiri, considerată a fi cea mai mare din țară, majoritatea dintre ele aflându-se în apropriere, unde s-au perpetuat tradițiile țesutul și pictura religioasă.
Horezu este menționat pentru prima dată în documentul dat la Râmnic, la 5 septembrie 1487 de către voievodul Vlad Călugărul. Satul este donat de Constantin Brâncoveanu Mănăstirii Hurez. Se dezvolta mai mult după 1780, când devine cunoscut sub numele de Târgul Horezu, când devine centru de plasă, apoi reședință de raion. În 1968, Horezu este declarat oraș și, de atunci, se dezvoltă, păstrând notele vechiului târg.

Această zonă cu floră și faună bogată, cu peisaje deosebite, un tărâm binecuvântat își așteaptă și își întâmpină oaspeții cu pensiuni mândre și frumoase. În acest articol vă prezentăm una dintre ele Pensiunea Casa Broscuța.

Am fost primiți de gazda noastră, care ne-a prezentat mai întâi Casa Broscuța. Era puțin jenată pentru că, la data când am ajuns acolo, fiind frig, nu aduseseră din seră și nu montaseră la ferestre mușcatele. Am fost foarte plăcut surprinși însă de curățenia din pensiune, eleganța sălii de evenimente și, nu în ultimul rând, … de camere.

Dar, permiteți-mi să descriu puțin pensiunea. La parter, Casa Broscuța are un living mare, cu televizor și o canapea încăpătoare pentru relaxare.

Tot la parter se află bucătăria complet utilată care este considerată spațiu comun. Curățenia și ordinea stăpânesc bucătăria pensiunii.

La parterul Casei Broscuța se află, de asemenea, o saună unde te poți relaxa, după drumețiile făcute în zonă.

O sală pentru evenimente se află la parterul Casei Broscuța care este ideală pentru evenimente private de maximum 50 – 60 persoane.

La etaj, Casa Broscuța are șapte camere: cinci camere duble și două apartamente. Camerele sunt minione, dar atât de confortabile. Au tot ceea ce este necesar confortului, totodată fiind frumos decorate.

O atmosferă de pace și liniște inspirată și de liniștea lacului din apropiere domină în fiecare din camerele pensiunii. Camerele au televizor, pat dublu, mobilier confortabil, lenjerii curate, prosoape albe și băi proprii.

Tot la etaj este și o terasă dar și un living unde te poți relaxa având imaginea lacului cu sălciile pletoase aplecate asupra apei.

În curtea interioară a Casei Broscuța sunt două leagăne și un foișor cu grătar. Aici, turiștii cazați pot folosi foișorul și grătarul, după care se pot delecta cu liniștea lacului.

Accesul la conexiunea WiFi şi parcarea privată sunt disponibile gratuit.
Recomandăm Casa Broscuța din Horezu pentru că este o oază de liniște. Este frumos, curat și primitor și să nu uităm faptul că este atât de aproape de atâtea minunății. În vecinătatea localității Horezu puteți vizita:
- Mănăstirea Hurezi
- Mănăstirea Bistrița
- Centrul de Ceramică din Olari
- Mănăstirea Arnota
- Mănăstirea Polovragi – în apropierea Peșterii Polovragi și a Cheilor Oltețului
- Mănăstirea Govora
- Complexul Muzeal Măldărești – culele Greceanu, Duca, casa memorială I. Gh. Duca
- Muzeul Trovanților
Dacă sunteți iubitor de natură și de aventură, Parcul Național Buila-Vânturarița, aflat în apropiere de Horezu, vă așteaptă cu trasee de drumeții, escaladă și alte sporturi montane.
Articol scris de Adriana Roman
Fotografii de Adrian Satmaru
Un loc minunat, cu oameni deosebiti, liniste, curatenie, aer curat, mai venim si alta data, cu drag