Un alt oraș din Ținutul Secuiesc care ne-a plăcut mult, în vizita noastră din vara trecută, este Odorheiu Secuiesc, capitală a fostului comitat Odorhei, cu aproximativ 33.000 de locuitori. Este al doilea cel mai populat municipiu din judeţul Harghita şi, de asemenea, este un important centru economic şi cultural al Ţinutului Secuiesc. Viaţa spirituală a oraşului, dar și cea culturală și moștenirea istorică ne-au fascinat și, de aici, curiozitatea noastră pentru a cunoaște mai bine acest oraș.

udvarhely_panzio
Hostel Odorhei, Odorheiu Secuiesc

Uimirea mea, apropo de cazare și ospitalitate, a fost atunci când am descoperit în Odorheiu Secuiesc un hostel unde îți e mai mare dragul să te cazezi. Iată despre ceea ce este vorba!

 

 

Înainte de a cunoaște și vedea sau chiar de a mă caza la un hostel, recunosc că aveam prejudecăți în ceea ce privește genul acesta de locație de cazare. La modul general, de definiție, un hostel este cunoscut ca hotel preponderent pentru tineret sau o unitate de cazare pentru turiști cu buget restrâns, având dormitoare și băi comune. Acest tip de cazare a apărut în Germania, în 1912, fiind introdus de Richard Schirrmann. Acesta este considerat promotorul primului hotel de tineret (în germană Jugendherberge) și a mișcării educațional-culturale a tineretului Jugendbewegung. Dar, să revin la hostelul care mi-a distrus prejudecățile Hostel Odorhei.

panzio2
Scări acces la etaj – Hostel Odorhei, Odorheiu Secuiesc

Hostelul Odorhei se află la 2 kilometri de centrul orașului Odorheiu Secuiesc iar eu consider că este locul ideal de cazare dacă vrei să cunoști și să descoperi cultura și moștenirea secuiască a orașului. Iată argumentele mele:

apartman3_1
Interior apartament – Hostel Odorhei, Odorheiu Secuiesc
 • Hostelul Odorhei oferă turiștilor camere cu paturi separate și apartamente dotate cu grup sanitar propriu, iar unele apartamente au bucătărie proprie;
 • capacitatea totală a Hostelului Odorhei este de 62 persoane, distribuite în cinci apartamente şi şase camere;
 • fiecare cameră este dotată cu TV, garderobă și baie proprie cu duș și articole de toaletă gratuite;
 • unele camere ale Hostelului Odorhei au terasă sau balcon;
 • toate camerele au baie privată;
 • camere confortabile și spațioase;
apartman6_6
Interior cameră – Hostel Odorhei, Odorheiu Secuiesc
 • atmosfera din camere este tinerească, proaspătă și inspiră confort și relaxare, având un stil minimalist elegant;
 • mobilierul din camere și din apartamente este nou și modern;
 • turiștii se pot relaxa in livingul hostelului unde unde se află și un televizor;
 • Hostelul Odorhei oferă terasa, camera comună cu televizor și camera de bagaje;
 • turiștii beneficiază de wi-fi gratuit în tot hostelul;
 • turiștii beneficiază de parcare gratuită.
szoba3_1
Interior cameră – Hostel Odorhei, Odorheiu Secuiesc

Localizarea Hostelului Odorhei este ideală. Acesta se află la doar un kilometru de centrul orașului Odorheiu Secuiesc, în apropierea primăriei. Hostelul Odorhei este localizat în direcția spre Rakoczi Center. În apropierea hostelului se află numeroase obiective turistice Biserica Franciscană la 1,5 kilometri, Muzeul Haaz-Rezso la 3 kilometri, Cheile Varghișului și Peștera Merești la 50 de kilometri. Aeroportul Internațional Transilvania, Târgu Mureș se află la 105 kilometri distanță. Hostelul Odorhei este locația pentru cazare ideală pentru excursioniști sau pentru grupuri organizate datorită structurii și poziționării hostelului.

apartman4_2
Interior cameră – Hostel Odorhei, Odorheiu Secuiesc

La Hostelul Odorhei se poate ajunge ușor cu autoturismul propriu, cu autocarul sau mijloacele de transport în comun ale orașului. Noi, Turist prin Romania, recomandăm plimbările pe jos de la hostel pentru a vizita oraşul Odorheiu Secuiesc.

Citește aici informații despre Odorheiu Secuiesc

Articol scris de Adriana Roman

Fotografie Hostel Odorhei

Galerie fotografii Hostel Odorhei – camere

 

 

Galerie fotografii Hostel Odorhei – apartamente