De câte ori nu ți-ai pus întrebarea, cum ar fi dacă aș sta într-un loc rupt de lume, să nu mă sâcâie nimeni, să nu am grijă, că trebuie să fac aia sau ailaltă? Cum ar fi să stau și doar să aud cum crește iarba sau să ascult freamătul frunzelor și respirația naturii? Iată că, în cele din urmă, am găsit răspunsul potrivit în inima naturii, în județul Vâlcea, în Malaia, pe drumul ce merge la Cascada Scorușu, Pensiunea Căsuța din pădure .

IMG_20180814_112725 copy
Pensiunea Căsuța din Pădure, Malaia

Localizată la 800 de metri de drumul național DN7A ce face legătura între Brezoi și Obârșia Lotrului, se ajunge foarte ușor pe un drum forestier practicabil tot timpul anului. Există indicatoare care nu te lasă să te rătăcești. Pensiunea Căsuța din pădure se află pe poteca ce duce la Cascada Scorușu, cea mai impunătoare cascadă din zona Malaia și din Munții Lotrului.

exterior 2
Pensiunea Căsuța din Pădure, Malaia

Pensiunea Căsuța din pădure are un design deosebit și se încadrează în categoria celor care oferă de fiecare dată o altă experiență indiferent de câte ori ai reveni. Un caracter aparte îl au camerele tematice, Camera Bogățiile Toamnei și Camera Orhideelor, Camera Renașterii și Camera Norocului, Camera Brândușelor și Camera Lăcrămioarelor. Fiecare are o încărcătură aparte, unică, simbolică. Numitorul comun ala cestor camere tematice este balconul, respectiv toate camerele au balcon propriu, de aici putând fi admirat peisajul absolut de vis din împrejurimi.

 

Capacitatea totală de cazare se ridică la 12 persoane, Pensiunea Căsuța din pădure putând fi închiriată în întregime.

 

Serviciile oferite sunt foarte variate și mulțumesc și cele mai rafinate gusturi. Pensiunea Căsuța din pădure are un living generos, cablu TV în fiecare cameră, o bucătărie complet utilată, grătar cu toate accesoriile, loc de joacă pentru copii, teren de minibasket și masă pentru tenis de masă, ATV-uri, mașină de teren și ciubăr, acestea din urmă fiind contra cost.

terasa 3
Pensiunea Căsuța din Pădure, Malaia

La cerere se pot servi preparate tradiționale.

Pensiunea Căsuța din pădure seamănă foarte mult mai mult cu o casă de vacanță. Locul retras, în mijlocul naturii, având toate dotările necesare, toate sunt ideale pentru un grup restrâns sau o familie mai numeroasă. Totul este foarte bine organizat, întreținut și pus la punct.

Dacă vrei să vizitezi zona, ai foarte multe variante. Fie că vrei sa fii în mijlocul naturii, că vrei să vizitezi zone istorice sau mănăstiri, Malaia și împrejurimile îți oferă o varietate de obiective turistice și chiar merită să-ți îndrepți atenția către ele.

Doar în zona Malaia există Izvorul Sfânta Maria, chiar pe drumul național, Biserica veche din Malaia, Mănăstirea Înălțara Sfintei Cruci dinMalaia, Crucea și Fântâna Brătienilor, Cascada Scorușu, Lacul Malaia, Barajul Brădișor, Valea Latoriței, puțin mai sus de Malaia, Peștera Laptelui.

Articol scris de Adrian Satmaru – jurnalist

Fotografie de Adrian Satmaru

Galerie fotografii Pensiunea Căsuța din pădure