Valea Oltului, percepută de majoritatea ca drum de tranzit și principala legătură dintre Muntenia și Transilvania, una dintre cele mai vechi artere romane care făcea legătura între munți și Dunăre. La prima vedere, un defileu maiestuos tăiat în piatră de bătrânul Olt, dar studiată cu mai mare atenție găsim aici o diversitate culturală și istorică foarte vastă. Dacă mergi de la Râmnicu Vâlcea spre Sibiu, la 30 de kilometri de la intrarea în Defileul Oltului, pe partea stângă apare localitatea Brezoi. De aici, intrăm pe DN7A către Voineasa și Obârșia Lotrului, pe Valea Lotrului. Pe măsură ce înaintăm către Voineasa se succed salbele de lacuri Brădișor și Malaia. După lacul Malaia ajungem la intersecția cu drumul către Ciungetu DJ701D, pe Valea Latoriței, drum ce ajunge până la lacul Galbenu, aproape de Rezervația Iezerul Latoriței.

hdr
Pensiunea Ciobănelu’, Valea Latoriței

Am decis să mă opresc, la câteva sute de metri de această intersecție, la Pensiunea Ciobănelu’. Am zărit pensiunea pe partea stângă a drumului, plin de mașini in curte și o veselie de nedescris. Ulterior, mi s-a demonstrat că am făcut alegerea potrivită.

IMG_20180813_183106 copy
Pensiunea Ciobănelu’, Valea Latoriței

Dacă ar fi după mine, aș numi locația Complex Ciobănelu’ datorită întinderii și serviciilor oferite, dar implicarea personală a doamnei Elena Ciobanu, proprietarul pensiunii și devotamentul cu care se ocupă de fiecare lucru, cât de mic, din incinta locației mă face să cred că denumirea de pensiune este mai aproape de adevăr.

Curtea Pensiunii Ciobănelu’, Valea Latoriței

Pensiunea Ciobănelu’ este așezată pe Valea Latoriței, între Munții Latoriței, Căpățânii și masivul Parâng, la 200 de metri de intrarea pe drumul ce leagă șoseaua DN7A de la Brezoi la Voineasa, de satul Ciunget și de Uzina Hidroelectrică Ciunget, complex din care face parte și lacul Vidra, aflat la 34 de km de Pensiunea Ciobănelu’”,

așa a început doamna Elena Ciobanu să-mi vorbească despre pensiune cu mândrie. Are și de ce să fie mândră de această locație.

IMG_20180813_174309 copy
Cameră la Pensiunea Ciobănelu’

Pensiunea Ciobănelu’ are de 23 de camere și apartamente, foișoare, terase, terasă ponton de 150 mp, parcare, grătare, loc de joacă pentru copii, loc de agrement, restaurant cu bucătarie tradițională, access la internet prin conexiune wireless.

Cameră la Pensiunea Ciobănelu’

Camerele sunt aerisite, mobilate cu bun gust, îmbinând stilul modern cu elemente tradiționale. Curățenia este literă de lege.

Cameră la Pensiunea Ciobănelu’

De la Pensiunea Ciobănelu’ se pot alege diferite trasee turistice din zona Latorița – Vidra cum ar fi Cascada Moara Dracului, Lacul Petrimanu și Galbenu, Obârșia Lotrului, Cascada Apa Spânzurată, Obârșia Latoriței, Piatra Fetii, Iezerul Latorița, Valea Rudăreasa, Plaiul Poienii, Curmatura Vidruței și Peștera Laptelui.

IMG_20180813_180716 copy
Restaurant Pensiunea Ciobănelu’

La momentul ajungerii mele aici era în plină desfășurare o tabără de copii. Pensiunea Ciobănelu’, datorită spațiului și experienței în domeniu, organizează evenimente atât în restaurantul propriu, cât și în restaurantul ponton.

Vedere către restaurantul ponton Pensiunea Ciobănelu’

Capacitatea pentru restaurantul pensiunii este de 50 de locuri, iar pentru ponton de 100 de locuri. De asemenea, organizează tabere și excursii pentru copii sau pentru grupuri organizate.

Locul de joacă de la Pensiunea Ciobănelu’

Pe tot timpul șederii mele aici, la Pensiunea Ciobănelu’, m-am bucurat de ospitalitatea doamnei Ciobanu și de mâncărurile tradiționale servite în restaurant. Pensiunea Ciobănelu’ mi-a lăsat o impresie foarte bună din toate punctele de vedere, fiind plăcut surprins de varietatea serviciilor oferite.

Dacă treceți prin zonă, nu uitați să vă opriți pentru a petrece câteva zile de neuitat pe minunatele meleaguri ale Văii Latoriței.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografii de Adrian Satmaru