Sebeșul, orașul din județul Alba care, la fel ca și Alba Iulia, mai păstrează atmosfera vechiului burg săsesc, orașul prin care au trecut diaconul Coresiprincipele Ioan Zapolya sau poetul corolei de minuni a lumii, marele Blaga, una dintre cele 7 cetăți ale Transilvaniei medievale, ne-a fost sursa inspirației și a cunoașterii pentru mai bine de o săptămână.

Am căutat în Sebeș cazare pentru câteva zile care să îndeplinească cerințele unui turist exigent o cameră confortabilă și curată, frumoasă și elegantă. Așa am descoperit Hotel Eka. Ne-am cazat pentru două zile și am avut parte de răsfăț, eleganță și servicii profesioniste. Iată, mai jos, despre ce vorbesc.

img_20180917_081753 copy
Hotel Eka, Sebeș

Hotel Eka se află într-un cartier liniștit din Sebeș, situat la câțiva zeci de metri de autostrada LugojSibiu. Acest aparthotel a fost finalizat în anul 2016. Dorința proprietarului a fost de a livra pieții hoteliere un spațiu elegant, confortabil, căruia tehnologia de calitate să îi aducă un plus de valoare.

eka 3
Cameră a Hotelului Eka, Sebeș

Hotel Eka are 40 de camere confortabile, mobilate impecabil. Camerele sunt generoase ca spațiu, excelând în calitatea mobilierului. Acesta îmbracă, ajutat fiind de accesorii, cu stil, camerele largi și luminoase. Într-adevăr, lumina naturală favorizează și pune în evidență paleta de culori aleasă pentru accesoriile camerelor. Draperiile gri-albastru, așternuturile albe, bancheta albastru marin contrastează cu parchetul maro. O dată intrat într-o cameră a Hotelului Eka, culorile îți creează o stare de bine și relaxare.

eka
Cameră a Hotelului Eka, Sebeș

Mobilierul camerelor este foarte interesant. Înafară de mobilierul existent în orice hotel: paturi, dulap, noptiere, în camerele Hotelului Eka există câte un birou și un fotoliu generos. Înainte de a ne caza la Eka, citisem despre saltelele de calitate ridicată cu care sunt dotate paturile hotelului. Într-adevăr, somnul este mult, mult mai odihnitor. Astfel încât, fiind cazat la Hotel Eka, adică la poalele Transalpinei, odihniți-vă bine înainte de a purcede pe vestitul traseu.

eka2
Cameră a Hotelului Eka, Sebeș

Confortul camerelor Hotelului Eka este asigurat și de termostatul digital pentru reglarea temperaturii. Camerele au televizor și … nicio problemă dacă sonor e la maxim: camerele sunt izolate fonic. Alte servicii importante, care fac diferența: curățenia este foarte importantă, astfel încât există serviciu zilnic de menaj, hotelul, în toată incinta sa, are internet wireless de mare viteză, parcare securizată gratuită și, foarte important,  facilități pentru persoane cu mobilitate redusă. Un ultim detaliu important: personalul Hotelului Eka este amabil și profesionist.

Situat în inima Transilvaniei, la 15 kilometri de Alba Iulia și 40 de minute de mers cu mașina de orașul Sibiu, Hotelul Eka este locul ideal de cazare pentru o vacanță de relaxare și răsfăț.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografie de Adrian Satmaru și Hotel Eka

Galerie fotografii Hotel Eka, Sebeș