Când spui Mărginimea Sibiului te gândești la tradiție, cultură, ospitalitate. Mărginimea Sibiului include 18 localități printre care figurează și comuna Sadu. Cu o istorie incontestabilă, Valea Sadului se bucură de prima centrală mixtă hidro-termoelectrică din România. Această centrală datează din anul 1896 și constituie un important obiectiv turistic.

img_20181002_143213 copy
Panoramă din curtea Vilelor Maria și David, Tocile

La ieșirea din Cisnădie, mergând spre comuna Sadu, pe Dj106C, ajungem într-un loc pitoresc, unde, ici și colo, se vede câte o casă împrejmuită de pășune și vegetație de deal, localitatea Tocile. Deși aproape de Cisnădie și Sibiu, localitatea Tocile pare ruptă dintr-o poveste de frații Grimm. Am avut ocazia să petrec ceva timp la familia Dumitru, la vila David, în localitatea Tocile. Am fost impresionat de ospitalitatea cu care am fost primit și de peisajul care înconjoară vila. Pe proprietate sunt două vile: una este Vila David, iar cea de-a doua Vila Maria. Domnul David Dumitru, proprietarul vilelor a fost gazda noastră. Ambele vile oferă același confort, aceeași ospitalitate săsească specifică Mărginimii Sibiului, aceleași bucate tradiționale care fac să-ți lase gura apă, și, să nu uităm, ambele sunt utilate cu paturi matrimoniale imense din lemn masiv cu tăblie boltită.

img_20181002_143509 copy
Vila David, Tocile

Vila David dispune de 4 camere cu o capacitate de cazare de 12 locuri, bucătărie proprie complet utilată pusă la dispoziția turiștilor, salon pentru servirea mesei, o terasă cu o masă din lemn masiv și un leagăn chiar la intrarea în clădire. Vila David se pretează foarte bine pentru închiriere în totalitate de către o familie mai numeroasă sau de un grup compact de turiști care numără maximum 12 persoane. Vila David are încălzire centrală, acces la internet prin conexiune wireless, balcoane în fiecare cameră cu o priveliște extraordinară asupra Munților Cindrel. Este de menționat faptul că pentru doritori, există amenajat un grătar pus la dispoziția turiștilor, iar parcarea se face în curtea vilei.

Vila Maria, la distanță de 20 de metri de Vila David, pune la dispoziția turiștilor 14 locuri de cazare distribuite în 5 camere, 4 camere duble cu pat matrimonial și o cameră triplă superioară cu o capacitate de 6 locuri. Fiecare cameră are baie proprie, televizor și acces la internet prin conexiune wireless. Vila Maria dispune de o bucătărie complet utilată pusă la dispoziția turiștilor și de un living imens care poate fi folosit ca și cameră de recreere cât și ca sală pentru servit masa. Clădirea mai dispune de o terasă cu 20 de locuri pentru cei care vor să se recreeze în peisajul mirific oferit de Munții Cindrel. Practic, facilitățile oferite de Vila Maria sunt ca și cele de acasă. Ca și Vila David este recomandată turiștilor care vin în grup sau pentru familii mai numeroase. Parcarea se face în fața vilei, în curtea proprietății.

Dacă alegi să stai într-una din cele două vile cu siguranță nu te vei plictisi. Mărginimea Sibiului oferă nenumărate obiective turistice, naturale și istorice. Sibiul este foarte aproape de cele două vile astfel că, pentru cei care duc dorul orașului, se poate face un desant rapid.

img_20181002_143602 copy
Sala de mese Vila David, Tocile

La cerere, proprietarul poate asigura mese festive cu preparate tradiționale și excursii cu ghidaj autorizat. Pentru pasionații de pescuit este bine de știut că există posibilitatea exercitării talentului în bălțile și lacurile special amenajate in zonă.

Articol scris de Adrian Satmaru

Fotografie de Adrian Satmaru

Galerie fotografii Vila David și Vila Maria, Tocile, județul Sibiu