Harghita Băi, stațiune cunoscută pentru apele minerale şi mofetele sale, este paradisul schiorilor. Este locul ideal pentru petrecerea vacanţelor aflându-se în masivul Munţii Harghita, la 46 de kilometri de Odorheiul Secuiesc. Din DN13A, de la Miercurea Ciuc, către Odorheiul Secuiesc, spre dreapta drumul urcă în munte și, după 7-8 kilometri de drum foarte bun în orice anotimp, ajungi în stațiunea Băile Harghita. De jur împrejurul stațiunii, Munții Harghita, cei mai înalți munți ai Ținutului Secuiesc, își etalează podoaba bogată de păduri de conifere și peisajele de o frumusețe unică.

IMG_20180703_143653 copy
Balu Resort

Acolo, printre crestele Munţilor Harghita, în mijlocul pădurilor de brazi, am descoperit Balu Resort, unul dintre cele mai vechi parcuri de aventură din ţară. Parcul de aventură se întinde pe o suprafață de 1.5 hectare, cu 120 trasee cu frânghii și 105 elemente de joc având diferite grade de dificultate. Se mândrește cu o tiroliană lungă de 985 de metri din care 350 de metri traversează un mic lac, fiind cel mai lung traseu de alunecare din Europa Centrală.

Balu Resort pune la dispoziția iubitorilor de aventură 11 trasee cu grade diferite de dificultate. Acestea sunt marcate cu diferite culori, astfel încât fiecare turist să poată identifica ușor traseul potrivit. Traseele au 190 elemente de joc şi 190 platforme montate pe copaci. Astfel, copiii pot alege segmentele galbene si cele portocalii. Distracția adulților este asigurată de patru trasee, fiecare având grade de dificultate diferită. Traseul de teambuilding oferă experiențe unice aventurierilor.

 

 

Asistenții desemnați de conducerea Parcului Balu recomandă folosirea traseului de exercițiu, acesta fiind util ca încălzire și evaluare. Turiștii primesc echipamente de protecție speciale, de la personalul calificat al Parcului Balu. Utilizarea frânghiilor de siguranță și a echipamentului de siguranță este obligatorie pe toată lungimea curselor. Pe toate traseele turiștii sunt supravegheați de asistenți și animatori calificați.

Este bine de știut că tehnologia folosită donstructorul Parcului Balu este o tehnologie testată. Mai mult de atât, constructorul este membru al Asociației Traseelor pe Frânghii EuropeneERCA (European Ropes Courses Association).

 

 

După o zi încărcată de adrenalină Casa Balu pune la dispoziţia turiștilor săi 48 de locuri de cazare în 19 camere împărţite pe două etaje, din care şase camere au terasă. Ca și turist aveți de ales între camerele cu două paturi single (6 camere), cele cu pat matrimonial (4 camere), cele cu trei paturi single (5 camere), cele cu un pat dublu și un single (3 camere) sau cele cu patru paturi single (o cameră).

Camerele sunt calde și primitoare. Sunt spaţioase și confortabile. Camerele din Casa Balu sunt decorate cu bun gust, cu o atingere fină de stil, mobilierul este din lemn masiv din răşinoase. Fiecare cameră este dotată cu grup sanitar propriu, cabină de duş, apă caldă, TV prin cablu, prosoape, încălzire centrală, vedere panoramică, free WiFi. Deci, confortabile, moderne și primitoare. A fi cazat la Casa Balu înseamnă să ai parte de confort, relaxare şi odihnă revigorantă.

Casa Balu a fost construită în stil montan utilizându-se materiale tradiţionale şi mult lemn.

Un alt atu al resortului Balu din Harghita Băi este restaurantul. Aici, turiștii reveniți de pe traseele de aventură ale parcului sunt întâmpinați cu un meniu bogat. Felurile de mâncare sunt pregătite de bucătari cu experiență, fiind prezentă în meniu bucătăria românească dar și cea internațională. În restaurantul Balu este o atmosferă rustică, plăcută fiind ideal pentru mese romantice sau mese cu familia dar și pentru organizarea unei nunți, cine festive sau petreceri. Acesta are o capacitate de 50 de locuri.

IMG_20180703_143213 copy
Restaurant Balu

Restaurantul Balu este o atmosferă rustică, plăcută fiind ideal pentru mese romantice sau mese cu familia dar și pentru organizarea unei nunți, cine festive sau petreceri. Acesta are o capacitate de 50 de locuri. Barul restaurantului este, însă, centrul atenției în orice anotimp. Astfel, iarna îţi laşi schiurile şi vii aici să te încălzeşti, vara, după aventurile din parc, te destinzi la răcoare.

Nu uitați să încercați preferatul clienților ștrudelul de mere cu sos de vanilie!!!

Indiferent pentru ce alegeți Balu Resort, pentru cazarea excelentă, pentru bucătăria excelentă a restaurantului sau pentru adrenalina dată de aventurile spectaculoase din parc, veți fi tratat cu profesionalism și discreție, veți avea parte de un sejur cu servicii complete.

Articol scris de Adriana Roman

Fotografie de Adrian Satmaru

Galerie fotografii de la Balu Park, Casa Balu și Restaurant Balu